Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 36501 tot 36505
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 24 december 2012

Column Kees de Kort | Monti de Zonnekoning

Mario Monti zegt dat hij weer premier wil worden van Italië, maar boven de partijen wil blijven staan. "Hij weet dat zijn reputatie in de financiële markten groot is. Dus hij zegt gewoon: my way or no way", zegt BNR's Kees de Kort.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 24 december 2012

Spanje en Griekenland in top misèrelijst

Spanje en Griekenland staan ook dit jaar bovenin de lijst van landen met de meest miserable economische omstandigheden. Alleen Zuid-Afrika scoort slechter dan de twee zuidelijke eurolanden.

De 'misery rate' wordt samengesteld door het werkloosheidspercentage en de inflatie in een land bij elkaar op te tellen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 24 december 2012

VS-FUTURES: Wall Street opent verkorte handelsdag lager

De Amerikaanse futures wijzen maandag op een lagere opening, waarbij beleggers bezorgd blijven over de fiscal cliff. Deze combinatie van belastingverhogingen en bezuinigingen gaat per 1 januari 2013 automatisch in, tenzij het Witte Huis en het Congres tot een oplossing komen om dit te vermijden. Voor het weekend werd al duidelijk dat de kans op een akkoord ver weg lijkt, zeker nu de partijen voor de Kerst niet meer bijeen zullen komen en er daarna nog maar enkele dagen resten om een deal te sluiten. De macro-economische kalender is maandag leeg en Wall Street beleeft in verband met Kerstavond een verkorte handelsdag en sluit om 19.00 uur Nederlandse tijd. Omstreeks 12.40 uur noteren de futures voor de Dow Jones Industrial Average 55,00 punten lager, staan de S&P 500 futures 5,60 punten af en verliezen de Nasdaq futures 11,50 punten. (MMG)

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 24 december 2012

Stilte op Damrak

Er was nauwelijks nieuws voorhanden. De onzekerheid over de Amerikaanse begrotingsonderhandelingen bleef boven de markt hangen.

De AEX-index in Amsterdam stond aan het einde van de ochtendhandel een fractie hoger op 344,47 punten. De MidKap noteerde licht in de plus op 535,45 punten. De beurs in Londen ging eveneens licht omhoog, maar Parijs tekende een klein verlies op. Frankfurt is gesloten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 24 december 2012

'Groot deel Griekse belastingschuld oninbaar'

Griekenland moet een groot deel van de nog uitstaande belastingschulden in het land afschrijven omdat ze oninbaar zijn. Dat stellen de EU en het IMF in een rapport over de financiële situatie van het noodlijdende land.