Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 36501 tot 36505
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 13 december 2012

Nederlanders in top EU-welvaart

Nederlanders horen bij de meest welvarende burgers van de Europese Unie. Dat blijkt uit cijfers die Europees statistiekbureau Eurostat donderdag publiceerde.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 13 december 2012

Goudproductie Zuid Afrika in oktober 46% lager door stakingen

De goudproductie van Zuid-Afrika kwam in oktober 46% lager uit dan normaal als gevolg van een stakingsgolf die door het land ging. De stakingen legden de productie in de grootste goudmijnen stil, maar ook de productie van andere metalen viel door de onregelmatigheden lager uit dan normaal. Er werd bijvoorbeeld 23% minder ijzererts en 19% minder chroom uit de mijnen gehaald als gevolg van de stakingen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 13 december 2012

Zwitserse centrale bank handhaaft bovengrens voor frank

De Zwitserse centrale bank blijft onbeperkt buitenlandse valuta opkopen om de frank niet teveel te laten stijgen ten opzichte van de euro. De centrale bank handhaaft momenteel een minimale wisselkoers van CHF1,20 voor elke euro.

De Zwitserse centrale bank verklaarde donderdagochtend dat het die "minimale wisselkoers met de grootst mogelijke vastberadenheid zal handhaven."

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 13 december 2012

Griekenland krijgt noodsteun

Griekenland krijgt noodsteun uitbetaald. De ministers van Financiën van de 17 eurolanden besloten donderdag om 34,3 miljard euro vrij te geven. 

Dat maakte voorzitter Jean-Claude Juncker na afloop van het overleg bekend. Het geld zal volgende week overgemaakt worden, aldus Juncker. Twee weken geleden sloten de eurolanden en Griekenland een nieuwe overeenkomst.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 13 december 2012

Italiaanse leenkosten nemen verder af

De leenkosten van Italië blijven ondanks de politieke onzekerheid in het land dalen.

Donderdag slaagde de Italiaanse staat erin leningen voor 3 jaar te slijten tegen de laagste rente sinds oktober 2010.