Nieuws / Artikelen met het woord

58124 artikelen gevonden. Artikel 36501 tot 36505
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 januari 2013

Het grote verschil tussen goud en goudmijnen uitgelegd…

Terwijl de prijs voor goud in een uptrend zit en blijft, presteren de goudmijnaandelen (met name de grote producenten) al tijden ondermaats. Door het grote verschil in prestatie deed de goudprijs het bijna 30 procent beter dan de HUI goudmijnindex.

We hebben al alle mogelijke verklaringen de revue laten passeren in het Goud & Zilver Rapport, maar we zagen gisterenavond Rob McEwen de key componenten nog eens opsommen op CNBC. Hieronder volgt de videoclip van de opnames…

Bron: mondi.nl
Geplaatst: donderdag 10 januari 2013

Buitenlands vastgoed lonkt

Geld houdt de gemoederen continu bezig en dit zal niet snel veranderen. Maar hoe komen we op een zo rationeel mogelijke manier tot de juiste beslissing hoe we geld het beste kunnen beleggen? Misschien is dit wel een vraag waar nooit een perfect antwoord op gegeven kan worden. Gezamenlijk bepalen we vraag en aanbod dat voortdurend verandert. En dan dient u intussen nog tal van verleidingen te weerstaan.

De ongekende waardestijging van Nederlands onroerend goed eindigde in 2008. Sinds die ‘all time high’ is de gemiddelde koopsom tot op heden met bijna zestien procent gedaald, zo blijkt uit gegevens van het kadaster. De Rabobank stelt dat in 2015 een gemiddelde koopwoning twintig tot dertig procent goedkoper is dan in 2008. In België is het niet anders, alleen daar moet een groot deel van de consument nog beseffen dat de markt over de top is. De prijzen van woningen zijn bijna drie decennia lang aanhoudend gestegen. Dit is ongekend binnen Europa. De waardeontwikkeling van de woningmarkt in België zal in de komende jaren tien tot twintig procent kunnen terugvallen als onze zuiderburen in België toch geconfronteerd worden met een langdurige of diepere recessie of als onverwacht de rente toch zou gaan stijgen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 10 januari 2013

Belgische bankiers meest pessimistische van Europa

De Belgische banken schatten de toekomst somber in, zo toont een bevraging van consultant Ernst & Young aan. Zo verwacht 67 procent van de Belgische bankiers een toename van de provisies tegen kredietverliezen. Onze bankiers zijn zo de meest pessimistische in het Europese onderzoek dat E&Y  bekendmaakte. Het Europese gemiddelde ligt op 47 procent.

Bron: welingelichtekringen
Geplaatst: donderdag 10 januari 2013

Hoe groot zou een platina munt van 1000 miljard zijn?

De schuld van de VS bedraagt op dit moment 16.394 miljard dollar. Hoe komen de Amerikanen uit de schulden? Het laatste idee: het slaan van een platina munt ter waarde van 1000 miljard dollar. Zo’n munt zou de oplossing moeten zijn voor het feit dat de VS binnenkort tegen het ‘schuldenplafond’ aan dreigen te lopen. De reuzenmunt zou geslagen moeten worden in opdracht van het ministerie van Financiën om daarna door de centrale bank te worden goedgekeurd. Als dat is gebeurd zou de minister van Financiën vrijuit cheques kunnen uitschrijven tot het bedrag vol is. Dat zou betekenen dat de Verenigde Staten geld kunnen blijven uitgeven tot het Congres het ‘schuldenplafond’ opnieuw zal verhogen.

Het idee lijkt absurd, maar in de VS is er serieus debat over. Econoom Paul Krugman gaf al zijn zegen aan het idee van de munt en ook Business Insiders Joe Weisenthal is voor. Een oud-directeur van de Amerikaanse Munt, Philip Diehl, verklaarde vorige week dat het inderdaad kan. Blogger Felix Salmon vindt de reuzenmunt minder waarschijnlijk legt hij uit op de site van Reuters. Maar de discussie zal nog wel even doorgaan.

Hoe groot zo’n munt dan zou worden? De site Quartz deed wat berekeningen en maakte een tabel.

[tabel]

Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 10 januari 2013

Griek stort weer geld op rekening

  Na de voorlopige redding van Griekenland van een bankroet, hebben de Grieken sinds juni 2012 in totaal 8 miljard euro teruggestort op hun bankrekeningen, zo blijk uit cijfers van de Griekse bankenvereniging.