Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 36506 tot 36510
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 25 december 2012

Beurzen blijven dicht voor kerst

In de rest van Europa zijn de aandelenmarkten dinsdag ook gesloten. Op Wall Street wordt dinsdag eveneens niet gehandeld.

De AEX-index in Amsterdam liet maandag in een rustige en verkorte handelssessie nauwelijks beweging zien.

De AEX sloot met een winst van 0,1 procent op 344,52 punten. Ook op Wall Street werd maandag maar een halve dag gehandeld. De toonaangevende Dow-Jonesindex eindigde 0,4 procent lager.

Bron: blikopnieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 25 december 2012

Record aantal faillissementen in 2012

Het aantal faillissementen heeft in 2012 een nieuw record bereikt van 12.397, een toename met ruim 21 procent ten opzichte van 2011.

Vooral in de bouw gingen flink meer bedrijven bankroet. Dat blijkt uit voorlopige jaarcijfers die Faillissementsdossier.nl vandaag bekend heeft gemaakt.

Bron: thesilvermountain.nl
Geplaatst: dinsdag 25 december 2012

Goud en zilver in 2013

Tegen het jaareinde wordt je bijna begraven onder de voorspellingen. Economen die bewust desinformatie verspreiden is dan even groot als degenen die serieus naar de ontwikkelingen kijken. Politici en centrale bankiers kijken alleen maar naar wat hunzelf goed uitkomt. Begrijpelijk, alles draait op vertrouwen en dat willen ze uitstralen. Vandaar dat ze vrolijk meedoen met voorspellen. En daarom moeten wij daar maar beter niet naar luisteren. De schuldencrisis is voorbij zegt Hollande. En Rutte zegt sterker uit de crisis te komen. Ook het CPB stelt elk jaar hun verwachtingen naar beneden bij met 1 tot 2 procent. Volgens CPB is de crisis alweer voorbij in 2013. Zelfs in Griekenland verwacht men weer groei voor het 5e jaar op rij. In werkelijkheid gingen ze elk jaar steeds dieper in de shit. Ook 5 jaar op rij. De economie kon inderdaad aan de gang blijven door steeds hogere schulden in het systeem te pompen. Economische groei en ook BBP is inclusief inflatie, dus als we die corrigeren voor inflatie dan staat er vanaf 2008 elk jaar een vette min.

Bron: sparenofbeleggen.com
Geplaatst: dinsdag 25 december 2012

Fiscal cliff: alle ins en outs van de fiscale klif in Amerika

De laatste tijd duikt de term ‘fiscal cliff’ steeds vaker op in het nieuws. De fiscal cliff heeft te maken met de Amerikaanse overheidsfinanciën voor 2013 en zou een groot gevaar voor de economie kunnen opleveren. In dit artikel leest u alle ins en outs van de fiscale klif in Amerika.

De fiscal cliff is een term die wordt gebruikt voor de gevolgen waarmee de Amerikaanse regering wordt geconfronteerd aan het eind van 2012. In het verleden zijn namelijk afspraken gemaakt om de begroting in Amerika op orde te brengen (Control Act 2011). Deze afspraken treden op 1 januari 2013 automatisch in werking als er geen compromis wordt gesloten tussen de Democraten en de Republikeinen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 24 december 2012

Geen kerststemming op Wall Street

De beurzen in New York zijn vlak voor kerstavond met lichte verliezen de handel uitgegaan. Tijdens een ingekorte handelssessie overheerste de zorg dat de Amerikaanse politiek niet voor het einde van het jaar tot een begrotingsakoord zal kunnen komen.

Nieuws van bedrijven of uit macro-economische hoek was er nauwelijks, waardoor de politiek de handel bepaalde. Ondanks koortsachtige onderhandelingen is er nog altijd geen zicht op een begrotingsdeal. Met de feestdagen voor de deur begint de tijd echt te dringen, waarschuwden sommige politici maandag.