EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
30
kliks
29
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
26
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 36526 tot 36530
Geplaatst op: dinsdag 22 januari 2013

Wordt 2013 het jaar van de verandering?

Wordt 2013 het jaar van de grote verandering? In de uitzending Agenda 2013 van

Wordt 2013 het jaar van de grote verandering? In de uitzending Agenda 2013 van

Tegenlicht geven grote, nieuwe denkers en doeners hun visie op de toekomst. Vaste gast is de Amerikaanse superinvesteerder Jim Rogers, die zijn licht zal laten schijnen over de directe gevolgen van de eurocrisis op economisch en politiek terrein. Rogers voorspelde eerder ruim van tevoren de huizencrisis, de kredietcrisis en de eurocrisis en voorziet voor 2013 en 2014 een regelrechte ramp. Met die gedachte in het achterhoofd is de noodzaak voor radicale veranderingen urgenter dan ooit. Tegenlicht laat de voorhoede van deze grote veranderingen aan het woord.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 22 januari 2013

Griekenland geslaagd voor doelstelling begrotingstekort

Griekenland heeft voor 2012 een begrotingstekort geboekt van 15,7 miljard euro, wat overeenkomt met 8,1 procent van zijn bruto binnenlands product (bbp). Het land beantwoordt hiermee ruimschoots aan de doelstelling van 8,4 procent die opgelegd was door de internationale kredietverstrekkers IMF en de Europese Unie.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: dinsdag 22 januari 2013

DNB: Kortingen pensioenen vallen lager uit

De DNB maakte vandaag bekend dat door de nieuwe rekenmethode de dekkingsgraad van pensioenfondsen is gestegen naar 102%. Daardoor hoeven minder penisoenfondsen in april te korten dan waar men eerder rekening mee hield.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: dinsdag 22 januari 2013

Japanse minister vraagt burgers vroeger te sterven.

De Japanse minister van Financiën Taro Aso heeft zijn bejaarde landgenoten in het kader van besparingsmaatregelen met een dijk van een schuldgevoel opgezadeld. Het stelsel van de sociale zekerheid staat in Japan zwaar onder druk door de vergrijzing: een derde van de Japanners is zestigplusser.

Aso, tevens vicepremier, vindt dat de bejaarden de kans gegeven moet worden om hun leven niet nodeloos te rekken. Een (vroeg-)tijdige dood is volgens hem meteen een interessante besparing. 'God geve dat je niet gedwongen wordt te blijven leven terwijl je wil sterven', zei Aso. 'Je kan toch niet met een gerust hart gaan slapen als je weet dat dit door de staat betaald wordt.'

Lees verder op volkskrant.nl
Geplaatst op: dinsdag 22 januari 2013

Japan heeft genoeg van deflatie en dure Yen

Dat Japan goed is in monetaire en fiscale verruiming, dat wisten we natuurlijk al. Maar Japan heeft nu weer een nieuw kanon afgeschoten in de valuta-oorlog. Gevolg: de dure Yen wordt flink goedkoper. De kersverse nieuwe premier Abe van Japan heeft de daad bij het woord gevoegd door tien biljoen Yen (87 miljard euro) in de Japanse economie te pompen. Abe beloofde een einde te maken aan de deflatie en zei genoeg te hebben van de hoge Japanse Yen. Zijn plannetje werkt tot nu toe gesmeerd, want de Yen is behoorlijk gezakt ten op zichte van zo’n beetje elke andere valuta. Hieronder is de USD/JPY via Bloomberg.

Lees verder op Biflatie.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs