Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 36536 tot 36540
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Voorlopig geen aparte begroting eurozone

De plannen voor een aparte begroting voor de eurozone lijken op de lange baan geschoven. Uit de jongste ontwerpconclusies van de EU-top van donderdag en vrijdag blijkt dat de lidstaten daar hun fiat nog niet aan willen geven. Ze gaan dit eerst diepgaand bestuderen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

China vertoont grotere patentactiviteit dan Verenigde Staten

Het Chinese patentbureau heeft het voorbije 526.412 patentaanvragen geregistreerd. Daarmee kent het land voor de eerste keer in de geschiedenis de grootste patentactiviteit van de hele wereld. Dat blijkt uit cijfers van de World Intellectual Property Organisation (Wipo) van de Verenigde Naties. De Verenigde Naties, die traditioneel de patent-ranglijst aanvoerden, registreerden het voorbije jaar 503.582 aanvragen. In totaal werden het voorbije jaar wereldwijd 2,14 miljoen patentaanvragen ingediend. Dat betekent een stijging met 7,8 procent tegenover het jaar voordien. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Meer dan helft Nederlandse goud in New York

Iets meer dan de helft van het goud van De Nederlandsche Bank ligt opgeslagen bij de Amerikaanse Federal Reserve in New York.

Verder ligt 20 procent bij de Canadese centrale bank in Ottawa, bijna 20 procent ligt in Londen en slechts 11 procent ligt bij DNB in Amsterdam. Dat meldt minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën in antwoord op Kamervragen van CDA-Kamerlid Eddy van Hijum.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

FOMC: Fed koopt maandelijks $45 miljard aan staatsobligaties

De Federal Reserve heeft zo juist haar persverklaring van de FOMC vergadering naar buiten gebracht. Zoals verwacht komt de Amerikaanse centrale bank met een extra ronde van monetaire stimulering, bestaande uit een maandelijkse aankoop van $45 miljard aan staatsobligaties. Deze aankopen komen bovenop de $40 miljard aan hypotheekleningen die de Fed sinds september iedere maand koopt. In totaal injecteert de centrale bank dus op maandelijkse basis $85 miljard aan nieuw geld.

Bron: meervrijheid.nl
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Interview met meesterinvesteerder Jim Rogers

De investeerder vertelt hoe het het zover heeft kunnen komen. Volgens Rogers hebben centrale bankiers te vaak een helpende hand uitgestoken naar falende financiële instellingen. Daardoor kon de markt zichzelf niet corrigeren en ontstond er een perverse prikkel op onverantwoorde investeringen.