Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 36546 tot 36550
Bron: blikopnieuws.nl
Geplaatst: zondag 23 december 2012

Voedselbanken maken zich zorgen over komend jaar

Het aantal aanmeldingen bij de verschillende voedselbanken stijgt door de huidige crisis fors. Volgens het RTL Nieuws neemt het aantal aanvragen voor hulp in Amsterdam jaarlijks met 10 tot 20 procent toe.

In Rotterdam kampt men met het zelfde probleem. Hier maken bijna 3000 gezinnen gebruik van de voedselbank. Hoewel het aantal klanten toeneemt, krijgt de voedselbank minder goederen binnen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 23 december 2012

Leider Japan bemoeit zich met centrale bank

De winnaar van de Japanse parlementsverkiezingen van deze maand en binnenkort premier van het land, Shinzo Abe, bemoeit zich in niet mis te verstane bewoordingen met het beleid van de onafhankelijke Japanse centrale bank. Abe zei zondag op de tv dat hij de wet over de onafhankelijke positie van de Bank van Japan wil wijzigen als die niet streeft naar een inflatiecijfer van 2 procent in 2013.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 23 december 2012

48 miljoen Amerikanen aan de voedselbonnen

Hoe is het mogelijk dat de mainstream media nog steeds roept dat het goed gaat met de Amerikaanse economie? Het wordt pijnlijk duidelijk, voor iedereen met een beetje hersens, dat de Amerikaanse middenklasse compleet wordt weggevaagd.

De schuld van de Amerikaanse bevolking heeft een nieuw hoogterecord bereikt en de schuld van de nationale overheid stapelt zich in recordtempo op. De teller staat inmiddels op $16,4 biljoen. Waar is het bewijs dat het beter gaat met de Amerikaanse economie? De armoede in de grootste economie ter wereld is in de afgelopen jaren juist fors toegenomen.

Bron: nrc.nl
Geplaatst: zondag 23 december 2012

Inflatie als oplossing schuldencrisis – onzichtbare belasting of niet?

Het opstuwen van inflatie ligt voor de hand in een tijd waarin zowel overheden, bedrijven als consumenten (bijvoorbeeld via hypotheken) gigantische schulden hebben uitstaan. Als je zorgt dat geld minder waard wordt, zorg je automatisch dat uitstaande schulden minder waard worden.

Inflatie ontstaat doorgaans doordat er meer geld wordt bijgedrukt. Stel dat er in een land 100 miljard van een bepaalde valuta in omloop is. En de schulden van alle inwoners, bedrijven en overheid bedragen tien miljard. Dan is de schuld 10 procent van al het geld dat in omloop is. Print de centrale bank extra geld bij, zeg 25 miljard, dan is de schuld opeens nog maar 8 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 23 december 2012

Sombere Grieken vertrouwen regering

Veel Grieken hebben vertrouwen in de regering ondanks de nieuwe pijnlijke bezuinigingen die zij moet doorvoeren.

Maar de Grieken blijven desondanks pessimistisch over de toekomst. Dat blijkt uit onderzoeken die zaterdag werden gepubliceerd in twee Griekse kranten.