Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 36546 tot 36550
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

'Wall Street opent licht hoger'

De beurzen in New York openen woensdag naar verwachting vlak tot licht hoger. De focus is vooral gericht op de Amerikaanse centrale bank, die later op de dag de uitkomsten van de tweedaagse beleidsvergadering bekend zal maken.

Economen verwachten dat de Federal Reserve (Fed) woensdag een nieuw programma voor de aankoop van obligaties zal aankondigen. Het oude opkoopprogramma loopt eind dit jaar af. Fed-voorzitter Ben Bernankezal na de afloop van de vergadering een persconferentie houden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

VS VANDAAG: Wall Street opent hoger

Wall Street zal woensdag naar verwachting hoger openen, in aanloop naar het Fed-rentebesluit later op de dag, waarbij de markt rekent op een verdere versoepeling van het monetair beleid door de Amerikaanse centrale bank.

De futures van de Dow Jones Industrial Average (DJIA) noteren omstreeks 14.45 uur 20 punten hoger, de S&P 500 futures stijgen 0,60 punten en de Nasdaq 100 futures winnen 6,75 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Yen zakt weg op ruimhartig Japans overheidsbeleid

De yen verzwakt in de Europese handel ten opzichte van de dollar en de euro bij het vooruitzicht van een versoepeld monetair beleid in Japan na de verkiezingen as. zondag.

Peilingen in Japan wijzen op een overwinning voor de grootste oppositiepartij, de Liberaal Democratische Partij, geleid door de voormalige premier Shinzo Abe, die samen met zijn kleinere bondgenoot volgens de peilingen op een tweederde meerderheid uitkomt. Abe heeft beloofd de overheidsuitgaven te verhogen en heeft opgeroepen tot onbeperkte versoepelingsmaatregelen door de Bank of Japan om een inflatie van 2% te bereiken.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Inval bij Deutsche Bank vanwege onderzoek naar fraude met CO2-belasting

De Duitse openbare aanklager heeft in het kader van een onderzoek naar belastingontduiking een inval gedaan bij kantoren van Deutsche Bank. De bank wordt verdacht van belastingontduiking, het witwassen van geld en het belemmeren van de rechtsgang bij de handel in CO2 emissierechten. Kantoren van Deutsche Bank in Frankfurt, Berlijn en Dusseldorf waren het doelwit, evenals een aantal woningen in deze steden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Duitse en Franse aandelen breken uit!

De Duitse DAX en de Franse CAC indexen maken nieuwe toppen. De DAX stijgt dit jaar al 25 % en is een van de best presterende indexen dit jaar. De CAC zag zijn remonte vooral gesteund door zijn financials. Zo steeg Societe Generale dit jaar al meer dan 60 % en BNP Paribas meer dan 40 %.

Met dank aan de “Whatever it takes” speech van Mario Draghi breken de 2 indexen nu door hun weerstandsniveaus.