Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 3656 tot 3660
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 5 december 2016

Euro-exit dreigt opnieuw voor Griekenland

Structurele hervormingen zijn de enige manier om Griekenland weer op weg te helpen naar duurzame groei en hebben daarom absolute voorkeur boven schuldverlichting. Dat heeft Wolfgang Schäuble, Duits minister van financiën, tegenover de krant Bild gezegd.

Een schuldverlichting zal Griekenland volgens Schäuble geen hulp bieden. Het land kan er volgens hem niet omheen hervormingen door te voeren, ongeacht de hoogte van de schuld.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 5 december 2016

‘Trump geeft Witte Huis in handen van Goldman Sachs’

De Amerikaanse bank Goldman Sachs krijgt een sterke aanwezigheid in de regering van toekomstig Amerikaans president Donald Trump. Inmiddels werden al drie bankiers van de financiële groep voor het nieuwe regeringsteam aangezocht. Eerder al werd Steve Bannon tot strategisch verantwoordelijke voor het beleid van Trump aangesteld, terwijl Steven Mnuchin de portefeuille van minister van financiën kreeg aangeboden.

Zowel Bannon als Mnuchin waren actief in het campagne-team van Trump en hebben een verleden bij Goldman Sachs.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 5 december 2016

Meer dan 1 kans op 4 dat Europa uit elkaar valt

Sinds 2012 bestaat er de Sentix Euro Breakup Index. Deze index geeft een kans van 24,1% aan dat de eurozone binnen de 12 maanden uit elkaar zal vallen. Deze index werd gepubliceerd voor het Italiaanse referendum, dus kans is dus groot dat het percentage nu nog hoger ligt.

Opvallend is dat de mogelijke break-up van de eurozone niet aangewakkerd wordt door 1 land, maar door meerdere. De dreiging is momenteel sterk aanwezig in Italië maar ook in andere landen is deze in opmars. (rode lijn onderstaande grafiek)

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 5 december 2016

Winnaar Italiaans referendum is… Donald Trump

Eén van de grote winnaars van het Italiaanse referendum is toekomstig Amerikaans president Donald Trump. In de aanloop naar het referendum werd immers massaal gebruik gemaakt van taktieken die ook Trump heeft gehanteerd om de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten te winnen.

Dat zegt Jacopo Barigazzi, correspondent van de nieuwssite Politico. Barigazzi verwijst daarbij naar de retoriek die in Italië de voorbije dagen werd gehanteerd en waarin de traditionele politiek werd verguisd en volop valse verhalen en beledigingen werden rondgestrooid.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 5 december 2016

Deze foto zegt alles over hoe de wereld dit jaar veranderde

In april zaten de politieke leiders van de G-5 nog aan tafel in het Duitse Hannover. De leiders van de 5 grootste industriële landen ter wereld bespraken er de toekomst. Van deze 5 wereldleiders blijft er 6 maanden later nog maar 1 over. En ook die hangt aan een zijden draadje.