Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 36551 tot 36555
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Zilver in 2013

We gaven het in de vorige column over onze goudvoorspelling voor 2013 al aan dat we deze week dieper zouden ingaan op het andere edelmetaal: zilver. Zilver is al jaren onze favoriet en dat is niet veranderd, ondanks alle forse prijsbewegingen in de voorbije jaren. Voor alle duidelijkheid: het witte edelmetaal is geen belegging voor hartpatiënten. De prijs vertrok in 2003 van 4 dollar per ounce tot 20 dollar in 2007, waarna de prijs halveerde tot minder dan 10 dollar in de maanden nadien. Vervolgens maakte de zilverprijs een ommezwaai en koerste richting 50 dollar per ounce in 2010!

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

AEX in het rood

De beurs in Amsterdam is vlak geopend, maar duikte daarna in het rood. Het is vooral Amerika (Fiscall Cliff) waar beleggers zich zorgen over maken.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de vroege handel 0,1 procent lager op 343,73 punten. De MidKap-index noteerde nagenoeg onveranderd op 529,75 punten. De beurs in Frankfurt klom 0,1 procent. Londen zakte 0,1 procent en Parijs verloor 0,2 procent.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Industrie in India boomt dankzij buitenlands geld

De industriële productie in India is in oktober fors gestegen, met meer dan 8 procent. Dat is de sterkste groei in ruim een jaar. De politieke hervormingen, zoals het openstellen van de economie voor buitenlandse investeerders, lijken vruchten af te werpen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Hedge funds worden steeds ‘bullisher’ voor grondstoffen

De Standard & Poor’s GSCI Spot Index, bestaande uit 24 grondstoffen, is in november met 1,9 % gestegen. Het was de eerste keer sinds augustus dat de index op maandbasis een dergelijke stijging optekende. Die stijging was onder andere te danken aan het optreden van de speculatiefondsen.

De hedge funds verhoogden namelijk hun long posities in grondstoffen aan het snelste tempo sinds augustus. De fondsbeheerders putten vooral moed uit het herstel van de Chinese economie. Dat herstel woog zwaarder door dan de bezorgdheid over de ‘fiscal cliff’.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

'Duitsland en Frankrijk eens over bankentoezicht'

Duitsland en Frankrijk zijn het in grote lijnen met elkaar eens over de taken van de nieuwe Europese bankentoezichthouder.

Dat meldt de Duitse krant Suddeutsche Zeitung woensdag op basis van gesprekken met een betrokken diplomaat. Volgens hem is dit "de doorbraak waar we op hebben gewacht".