Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 36551 tot 36555
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: zondag 23 december 2012

Alle hens aan dek voor de Nederlandse economie

De aandelenmarkten zullen in de verkorte handelsweek in de ban blijven van de perikelen tussen de Republikeinen en Democraten om de dreigende... meer...

Alle hens aan dek voor de Nederlandse economie is de boodschap van de economen Willem Vermeend en Rick van der Ploeg. Zij verwachten voorlopig geen groei. Dat is mede het gevolg van de zwakke punten in onze economie. Nederland is op verschillende internationale ranglijsten gezakt, zoals op het terrein van innovatie, onderwijs, onderzoek en wetenschap, vestigingsklimaat en  productiviteit. Met het huidige regeerakkoord zullen deze zwakke punten,die remmend werken op onze groei, niet worden weggenomen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 23 december 2012

Soepeler met Spanje

Brussel wil soepeler met Spanje omgaan ten aanzien van het terugdringen van de omvang van het Spaanse begrotingstekort. Om de Europese maxima te halen krijgt Spanje meer tijd, meldde zaterdag het Spaanse dagblad El País. El País stelt in Brussel te hebben vernomen dat het land 1 of 2 jaar extra krijgt om aan de begrotingseis te voldoen. De Europese Commissie heeft dit al aanvaard.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 22 december 2012

Grafieken: 11 Europese vastgoedbubbels

Businessinsider heeft de ontwikkeling van de huizenprijzen in verschillende Europese landen nog eens goed bekeken en komt tot de conclusie die op veel plaatsen sterk zijn gestegen. Tussen 1993 en 2011 werden koopwoningen in Londen gemiddeld drie keer zo duur, in België en Nederland stegen de prijzen in dezelfde periode minstens zo hard. Opvallend is dat de daling van de huizenprijzen in sommige landen al is ingezet, terwijl deze elders gewoon zijn blijven stijgen na het uitbreken van de crisis.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 22 december 2012

Zijn Amerikaanse staatsobligaties de ultieme bubbel?

Amerikaanse staatsobligaties leveren door de uitzonderlijk lage rente bijna niets op. Wanneer men de rente op een obligatie met een looptijd van 10 jaar zou corrigeren voor de inflatie blijft er zelfs een negatief rendement over. Desondanks profiteren obligatiebeleggers, want in de afgelopen 33 jaar stegen de 'Treasuries' bijna onafgebroken in waarde.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 22 december 2012

'Meer tijd voor Spanje en Frankrijk om tekort weg te werken'

De Europese Commissie geeft Spanje en Frankrijk meer tijd om te zorgen dat hun begrotingstekort onder de Europese norm van 3 procent van het bruto binnenlands product (bbp) valt.

Dat schrijft de Spaanse krant El Pais zaterdag. Frankrijk zou tot 2014 krijgen, in plaats van tot 2013.