Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 36566 tot 36570
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 december 2012

Duitse bunds hoger in de ochtendhandel

Duitse bunds noteren vrijdag hoger in de ochtendhandel, nadat de Republikeinse voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden een voorstel introk om belastingverhogingen door te voeren onder miljonairs, waarmee de onderhandelingen in een impasse zijn geraakt. Daarnaast bleek het vertrouwen onder Duitse consumenten afgenomen te zijn.

Uit de indicator van onderzoeksgroep GfK, die een vooruitblik geeft op het vertrouwen van consumenten in de grootste economie van de eurozone, bleek dat het Duitse consumentenvertrouwen voor januari lager uitgekomen is dan verwacht. De indicator daalde tot 5,6. Geraadpleegde economen gingen vooraf uit van een cijfer van 5,9.

Bron: spaardepositovergelijken.nl
Geplaatst: vrijdag 21 december 2012

Waar spaart de Nederlander voor?

In 2012 in men in Nederland meer gaan sparen dan het jaar daarvoor. Waarschijnlijk heeft dat te maken met de onzekere tijd waarin men leeft. Er wordt veel bezuinigd, de pensioenen zijn verlaagd en de banen liggen niet voor het oprapen. Men is steeds meer op zoek naar financiële rust. Vrouwen ervaren financiële rust als zij een spaarbedrag hebben van €5.000.- tot €10.000.-. Mannen hebben meer geld nodig om financieel gerust gesteld te zijn, namelijk €50.000.-. Dus om financiële rust te ervaren zit er niets anders op dan het geld sparen en minder uitgeven.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 21 december 2012

Knip in renovatiesteun kostte bouwsector 1.000 banen in najaar

In het najaar van 2011 alleen al zijn ongeveer 1.000 jobs verloren gegaan in de bouwsector, na jaren van groei. Dat meldt de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB), die meent dat de afbouw van de overheidssteun voor renovaties daar voor iets tussen zit.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 december 2012

Hollande: 2013 wordt zwaar jaar

Het komende jaar wordt zwaar voor Frankrijk. Dat zegt François Hollande, de president van de op een na grootste economie van Europa, vrijdag.

Hollande verwacht dat de economie in de eerste zes maanden van het jaar niet tot nauwelijks zal groeien. Ook de werkloosheid, die zich op het hoogste niveau in 14 jaar bevindt, zal het hele jaar blijven toenemen. ,,Er is geen recessie, niet in Frankrijk. Maar het wordt moeilijk''.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 december 2012

AEX stijgt meer dan gemiddelde van laatste 25 jaar

Met een koersrendement voor de AEX-index van 10% ligt dit boven het gemiddelde van de laatste 25 jaar.

Inclusief dividendrendement ligt het rendement voor aandelenbeleggers zelfs rond de 14%, aldus BinckBank. Ook bedrijfsobligaties hebben het goed gedaan met koerswinsten tussen 10 en 20%. Daar komt nog ongeveer 5% couponrente bij.