EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
32
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
32
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
25
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 36571 tot 36575 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 19 februari 2013

Rob Putter: goud even in de ijskast

Het zit het goud niet mee. Liggen goudbeleggers al een tijdje op de loer voor een valutaoorloog, gaat die niet door.

Tenzij… de G-20 van grote industriële landen terugkomt op hetgeen besproken is op de top in Moskou afgelopen weekend. Op die top is uitstel van de oorlog bedongen, hoewel Japan zijn posities nog niet opgeeft.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: dinsdag 19 februari 2013

Japanse Yen nog steeds 80 % overgewaardeerd, dollar ondergewaardeerd

publiceert een grafiek van SocGen waaruit blijkt dat de Japanse Yen nog steeds fors overgewaardeerd is ten opzichte van de andere valuta. Sinds Bretton Woods en de afschaffing van de goudstandaard, is Japan de grootste verliezer op basis van de Real Effective Exchange Rates (REER). 

De Japanse Yen noteert nu 80 % sterker dan in 1971 terwijl vooral de Amerikaanse dollar en de Zuid-Koreaanse Won 40 % lager noteren. De euro (berekend als 1 entiteit) heeft zijn waarde min of meer weten te behouden in de laatste 40 jaar.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 19 februari 2013

Met QE 3 dwong Amerika China terug obligaties te kopen

Lanceerde Ben Bernanke QE 3 om de Chinezen terug te dwingen om Amerikaanse obligaties te kopen? Volgens

Seeking Alpha lijkt het daar wel op. De Chinezen zijn slechts gedeeltelijk gezwicht voor de acties van de Federal Reserve.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 19 februari 2013

Het gevaar van de eigen munt

Toen ik in een broodjeszaak aan het Gentse Rabot mijn broodje smos wou afrekenen, schrok ik mij een bult. ‘Dat is dan 30 Torekes, mijnheer.' ‘Euh, 30 wat?' stamelde ik. Gegniffel bij de mensen achter mij in de rij. Ik was duidelijk een vreemde eend in de bijt. Gelukkig kon ik ook in euro's betalen. Drie euro om precies te zijn.

Het Toreke blijkt een zogenoemde parallelle of complementaire munt te zijn die je enkel in de Gentse wijk Rabot-Blaisantvest als betaalmiddel kan gebruiken voor basisproducten met het oog op gezondheid en duurzaamheid, en voor stedelijke diensten die met ongebruikte capaciteit kampen zoals sportcentra. Tien Torekes zijn 1 euro waard. Je kunt ze verdienen door bijvoorbeeld een lokaal speelplein te onderhouden, straten proper te maken, een buurtbarbecue te beheren, een gevel te schilderen, sportlessen te geven of boodschappen te doen voor buurtbewoners.

Lees verder op standaard.be
Geplaatst op: dinsdag 19 februari 2013

Weer staking op luchthaven Hamburg

HAMBURG - Het veiligheidspersoneel op de luchthaven van Hamburg staakt woensdag weer de gehele dag. De vakbond Verdi liet dat dinsdag weten. 

''Het spijt ons, maar het is niet te vermijden'', aldus een woordvoerder. Het veiligheidspersoneel eist een loonsverhoging van 30 procent.

Lees verder op nu.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs