EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
26
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 36581 tot 36585 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: vrijdag 22 februari 2013

ECB is feitelijk failliet

Gisteren werd bekend dat de Europese Centrale Bank 1 miljard euro winst heeft gemaakt. Eind januari keerde zij 575 miljoen euro uit aan de nationale banken en komende maandag zal nog eens 473 miljoen euro worden overgemaakt. Het grootste gedeelte van de inkomsten van de ECB kwam van de rente op eurobankbiljetten die in omloop zijn. Ook verdiende de ECB 1,1 miljard euro op staatsobligaties. Zij hevelt ruim 1 miljard euro over naar een pot om risico’s op te vangen. Deze pot is momenteel gevuld met 7,5 miljard euro. Als dit overgehevelde  bedrag bij de winst zou worden opgeteld dan zou de winst die door de ECB is gemaakt uitkomen op 2,1 miljard euro. Tot zover lijkt alles in orde. Winst maken klinkt altijd goed in de oren, maar er schuilt een reusachtige giftige adder onder het gras die men angstvallig verborgen houdt voor de Europese burger.

Het ligt voor iedereen vers in het geheugen dat de SNS bank kopje onder is gegaan door het in bezit hebben van uiterst giftige leningen die ondergebracht waren in “SNS Property Finance”. Deze, van de ABN Amro  overgenomen leningen, waren zo giftig en het eigen vermogen van de SNS veel te laag om klappen te kunnen opvangen, dat de regering geen andere weg zag dan de SNS-bank te nationaliseren teneinde een faillissement te voorkomen.

Lees verder op gewoon-nieuws.nl
Geplaatst op: vrijdag 22 februari 2013

Nieuw record: overheidsinkomsten slokken 51% van het bbp op

De Belgische overheid slokte in 2012 ruim 51% van ons bbp op. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank. Het gaat om een record. Volgens de Nationale Bank ‘passen de ontwikkelingen in 2012 in de recente context van begrotingsconsolidatie, waarbij de maatregelen er nu grotendeels op gericht zijn extra ontvangsten te genereren in plaats van de fiscale en parafiscale druk te verlichten'.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: vrijdag 22 februari 2013

'Weer banenverlies bij PostNL'

DEN HAAG - PostNL gaat maandag een nieuwe grootscheepse reorganisatie aankondigen, die tot een fors banenverlies zal leiden.

Dat schrijft de Volkskrant vrijdag op basis van bronnen rond het bedrijf.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 22 februari 2013

Loonkloof België tegenover buurlanden bijna 13 procent

De loonkloof die België sinds 1996 opbouwde tegenover de buurlanden Duitsland, Frankrijk en Nederland, bedraagt bijna 13 procent. Dat is als je rekening houdt met de uurloonkosten én de arbeidsproductiviteit, zo staat in het jaarverslag van de Nationale Bank van België (NBB).

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: vrijdag 22 februari 2013

Ja, het kan allemaal nog erger

De stemming in Nederland is beneden alle peil. En het kan nog slechter. Hoe lang nog voordat dit kabinet zijn eigen sprookjes trotseert, en gaat investeren in de economie?

Je moet van heel goeden huize komen om nog te betogen dat bezuinigingen en lastenverzwaringen het vertrouwen herstellen. Die mantra hebben we afgelopen jaren vaak gehoord uit de mond van premier Mark Rutte en voormalig minister van financiën Jan Kees de Jager. “Sterker uit de crisis komen”, heet dat.

Lees verder op ftm.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs