Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 36581 tot 36585
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Meer dan helft Nederlandse goud in New York

Iets meer dan de helft van het goud van De Nederlandsche Bank ligt opgeslagen bij de Amerikaanse Federal Reserve in New York.

Verder ligt 20 procent bij de Canadese centrale bank in Ottawa, bijna 20 procent ligt in Londen en slechts 11 procent ligt bij DNB in Amsterdam. Dat meldt minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën in antwoord op Kamervragen van CDA-Kamerlid Eddy van Hijum.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

FOMC: Fed koopt maandelijks $45 miljard aan staatsobligaties

De Federal Reserve heeft zo juist haar persverklaring van de FOMC vergadering naar buiten gebracht. Zoals verwacht komt de Amerikaanse centrale bank met een extra ronde van monetaire stimulering, bestaande uit een maandelijkse aankoop van $45 miljard aan staatsobligaties. Deze aankopen komen bovenop de $40 miljard aan hypotheekleningen die de Fed sinds september iedere maand koopt. In totaal injecteert de centrale bank dus op maandelijkse basis $85 miljard aan nieuw geld.

Bron: meervrijheid.nl
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Interview met meesterinvesteerder Jim Rogers

De investeerder vertelt hoe het het zover heeft kunnen komen. Volgens Rogers hebben centrale bankiers te vaak een helpende hand uitgestoken naar falende financiële instellingen. Daardoor kon de markt zichzelf niet corrigeren en ontstond er een perverse prikkel op onverantwoorde investeringen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Wordt Italië het eerste land dat uit de euro stapt?

Voormalig Italiaans premier Silvio Berlusconi verwijt de regering Monti te buigen voor de Duitse besparingsdiktaten en zo Italië in een recessie te storten. De conservatieve Spaanse krant ABC vreest dat Italië bij de start van de verkiezingscampagne slachtoffer dreigt te worden van een gevaarlijk soort populisme:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Ollie Rehn blijft aandringen op nog meer besparingen in de Eurozone

Zijn besparingen wel de juiste oplossing voor de Eurocrisis? De twijfels over de juistheid van deze oplossing nemen hand over hand toe. Steeds meer economen vrezen dat we in een vicieuze cirkel dreigen te belanden, waarbij nieuwe besparingen een nog grotere reductie in de consumptie zal veroorzaken.

Europees commissaris Ollie Rehn wil echter op het vlak van besparingen geen duimbreed wijken, de Fin blijft er op hameren dat de landen uit de Eurozone de voorgeschreven besparingsmaatregelen moeten blijven doorvoeren, kwestie van hun begroting in orde te krijgen.