Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 36581 tot 36585
Bron: demorgen.be
Geplaatst: zondag 30 december 2012

5 vragen over armoede aan professor Danielle Dierckx (UA)

"We riskeren een grote groep gefrustreerde jongeren te kweken". Hoe arm zijn we vandaag eigenlijk, en wie heeft het dan zo moeilijk? En waarom? Vijf vragen over armoede aan professor Danielle Dierckx van het Centrum Ongelijkheid, Armoede, Sociale Uitsluiting en de Stad (OASES) van de Universiteit Antwerpen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 30 december 2012

Egypte wil nieuw gesprek met IMF over cruciale lening

Egypte wil de gesprekken met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) over een cruciale lening van 4,8 miljard dollar (of 3,7 miljard euro) hervatten. Het land kampt sinds de val van president Hosni Moebarak met een zware economische crisis en een ineenstorting van de munt. Eerdere gesprekken werden drie weken geleden opgeschort, omwille van de onstabiliteit in het land.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 30 december 2012

Obama vreest negatieve reactie van markten zonder oplossing begroting

De Amerikaanse president Barack Obama heeft, enkele uren voor het aflopen van de deadline voor een begrotingsakkoord, gewaarschuwd voor de negatieve reactie van de markten als er geen oplossing wordt gevonden. In een interview met NBC zegt de president dat er nog geen uitzicht is op een oplossing. Hij houdt er rekening mee dat de Republikeinen alsnog een lastminute-deal zouden blokkeren.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 30 december 2012

Obama: ontzie in ieder geval middenklasse

De Amerikaanse president Barack Obama heeft de politieke leiders in het Congres opgeroepen in ieder geval te voorkomen dat de middenklasse vanaf 1 januari meer belasting moet gaan betalen als gevolg van de 'fiscal cliff'. Hij deed dat zondag in het NBC-televisieprogramma Meet the Press.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 30 december 2012

'China kijkt voor miljarden-oliedeal in Irak'

China is van plan een oliedeal van miljarden dollars met Irak te sluiten.

Nu de Verenigde Staten Irak willen verlaten springt China in het gat wat achterblijft. De oliemaatschappij PetroChina zou volgens informatie van Der Spiegel interesse hebben in een investering van 50 miljard dollar.