Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 36586 tot 36590
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 11 december 2012

'Spaanse regio's halen begrotingsdoel'

De Spaanse regio's liggen op schema om de gezamenlijke doelstelling voor het begrotingstekort te halen. Dat meldde dinsdag kredietbeoordelaar Fitch. Volgens Fitch zouden de regio's dit jaar een tekort van 1,5 procent van het bruto binnenlands product moeten kunnen halen, gelet het tekort in het derde kwartaal (0,93 procent). Maar een gunstige uitkomst is nog niet zeker, waarschuwde de kredietbeoordelaar.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 11 december 2012

De wereld in 2030 volgens de CIA: 13 opmerkelijke voorspellingen

De CIA werkte vier jaar lang aan een rapport over de globale trends van de nabije toekomst. Het rapport kan nu al op de goedkeuring van de Chinezen rekenen (maar niet op die van de Russen). Thom Shanker van de New York Times las het rapport en geeft de toekomstvoorspellingen van de Amerikaanse inlichtingendienst weer.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: dinsdag 11 december 2012

Nieuwe belofte

De Mexicaanse economie groeit met gemiddeld 4 procent per jaar hard. Voor volgend jaar wordt eveneens een groeicijfer in die orde van grootte verwacht. De inflatie is, zeker voor een opkomende markt, met zo’n 4,4 procent, redelijk onder controle.

Daarmee groeit Mexico meer dan twee keer zo hard als Brazilië en is de inflatie half zo hoog. Net als Brazilië heeft Mexico ook olie.

Al met al lijkt Mexico, als onderdeel van de MIST en Next Eleven, kansrijker dan ‘grote broer’ Brazilië. Wellicht is het verstandig de volgende handelsmissie daarheen te laten gaan?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 december 2012

Wall Street maakt zich grote zorgen om Washington

Wall Street maakt zich steeds meer zorgen om Washington, zo blijkt uit de CNBC Fed Survey die in de maand december werd uitgevoerd. Eigenlijk zijn er drie dingen waar de beleggers zich zorgen om maken: een recessie, de ‘fiscal cliff’ en de monetaire politiek van de Fed

Uit de CNBC Fed Survey bleek verder dat 29% van de deelnemers aan het onderzoek verwachten dat de Amerikaanse recessie zich op het einde van volgend jaar in een recessie zal bevinden. Uiteraard speelt het gevaar van de ‘fiscal cliff’ een rol bij die verwachting.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 11 december 2012

Wall Street hoopvol omhoog

Sterke technologiefondsen en de hoop op een oplossing van het Amerikaanse begrotingsprobleem stuwden dinsdag de koersen op de Amerikaanse aandelenbeurzen. De blik van beleggers was ook gericht op de Amerikaanse centrale bank, die dinsdag begon aan een tweedaagse beleidsvergadering. Verwacht wordt dat er woensdag een nieuwe programma voor de aankoop van obligaties wordt aangekondigd.

In de middaghandel noteerde de Dow-Jonesindex 0,8 procent hoger op 13275 punten. De S&P 500 klom 0,9 procent tot 1431 punten, dicht bij het hoogste punt sinds oktober. Technologie-index Nasdaq kreeg er 1,4 procent bij.