Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 3661 tot 3665
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 5 december 2016

Het is tijd voor goud om terug te blinken

Financiële markten staan erom bekend om beleggers op het verkeerde been te zetten. Afgelopen zomer botste de goudprijs op een langetermijnweerstand op het moment dat het sentiment ontzettend positief was. Hét signaal voor een correctie. Nu staan we net voor het tegenovergesteld, tijd voor een heropleving?

Na de beste eerste 6 maanden in 30 jaar waren beleggers euforisch over goud op het moment dat er zich een technische weerstand aanbood. Een gezonde correctie was dus nodig om de goudprijs later opnieuw boven deze weerstand te duwen. Die correctie lijkt nu bijna ten einde.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 5 december 2016

Italiaanse 'nee' verandert weinig

Hij had het al voorspeld: de Italiaanse 'nee', maar de uitgesprokenheid van de uitkomst verrast zelfs macro-econoom Kees de Kort. Wat betekent het nou eigenlijk voor de Italianen? De Kort denkt dat er weinig zal veranderen.

'Het is de wind in de rug voor de euro-sceptici', zegt De Kort. 'Maar veel zal er niet veranderen.' Ook niet voor de banken, meent hij. 'Dat probleem lag al op tafel en dat blijft daar liggen. Alleen zal het waarschijnlijk meer aandacht krijgen vanwege de politieke veranderingen die in Italië op komst zijn. Maar op korte termijn zal er niets gebeuren.'

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 5 december 2016

De wetenschap achter impulsaankopen

De consument is vaak een gemakkelijk doelwit voor marketeers, die immers over een groot arsenaal verfijnde instrumenten kunnen beschikken om een verkoop te stimuleren. Dat schrijft Eleanor Smith in het magazine The Atlantic. Smith wijst erop dat marketeers door de wetenschap een groot aantal tactieken hebben aangereikt gekregen om de klant tot impulsaankopen te bewegen. “Onder meer is wetenschappelijk bewezen dat consumenten aangetrokken worden door producten die zich in het midden van het winkelrek bevinden, terwijl ook de formulering van de prijzen een duidelijke impact heeft op de belangstelling van de consument,” aldus Eleanor Smith.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 5 december 2016

Namaak en piraterij kosten België jaarlijks 1,9 miljard euro en 8.800 banen

Namaak en piraterij zorgen in België jaarlijks voor een omzetverlies van 1,9 miljard euro en 8.800 niet-gecreëerde banen in de reguliere economie. Dat blijkt uit cijfers van het Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie (EUIPO) voor negen sectoren. Voor de hele Europese Unie gaat het om 83 miljard euro omzetverlies en 790.000 banen. Vicepremier en minister van Economie en Consumenten Kris Peeters benadrukt dat de strijd tegen namaak verder opgevoerd wordt.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: maandag 5 december 2016

Deutsche Bank treft schikking van $60 miljoen voor manipulatie goudprijs

Deutsche Bank treft een schikking van $60 miljoen voor het manipuleren van de goudprijs, zo schrijft Reuters. De bank werd schuldig bevonden aan het manipuleren van de dagelijkse goudprijs fixing, waardoor handelaren op oneerlijke wijze benadeeld werden. In oktober trof Deutsche Bank ook al een schikking van $38 miljoen voor het manipuleren van de zilverprijs.