Nieuws / Artikelen met het woord

57634 artikelen gevonden. Artikel 36606 tot 36610
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 20 december 2012

Brussel steunt nog eens vier Spaanse banken

Hierdoor is de weg vrij voor de verstrekking van noodkredieten aan Liberbank, Caja3, Banco Mare Nostrum en Banco Ceiss. Volgens Brussel kunnen de voorgestelde herstructureringsplannen ervoor zorgen dat de banken op termijn zonder hulp van de staat verder kunnen.

Daarnaast dragen de banken en hun aandeelhouders ook een aanzienlijk deel van de kosten, terwijl de gevolgen voor de concurrentie beperkt zijn.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 december 2012

WW-uitkeringen in de bouw stijgt 84%

Het aantal ww-uitkeringen in de bouw is in een jaar tijd met maar liefst 84% gestegen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 december 2012

SBM helpt AEX aan winst

De Europese effectenbeurzen kwamen donderdag nauwelijks van hun plaats. Beleggers namen wat gas terug nu de Amerikaanse begrotingsonderhandelingen weer in een impasse lijken te verkeren. In Amsterdam hield de AEX het hoofd boven water dankzij een koerssprong van maritiem dienstverlener SBM Offshore.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 20 december 2012

De Redders van de Wereld

Ze kunnen geen goud drukken, maar wel net zoveel miljarden papiergeld als de Centrale Bankiers zelf willen, met goud zouden ze dat nooit kunnen doen, omdat goud niet kan worden gemaakt uit niets. Dat is waarom goud en zilver, als munt, de tand des tijds heeft doorstaan​​. Immers, goud is "voor eens en altijd geld!"

De FED zal doorgaan met het drukken van $40 miljard per maand in hypotheek gesteunde zekerheden. Ze zullen ook daarbovenop $45 miljard per maand langlopende staatsobligaties aankopen, in totaal dus $85 miljard per maand bij drukken! Als de kortlopende obligaties opraken, worden langlopende Staatsobligaties gekocht, zonder verkoop van andere obligaties om de toenemende geldstroom te compenseren, het zogenaamd steriliseren van de geldhoeveelheid, dit is dus inflatie stimulerend. Erger nog, de rente blijft op bijna nul totdat de werkloosheid daalt tot onder 6,5%, van het huidige 7,7% niveau, de eerste keer dat een grote centrale bank haar monetaire beleid rechtstreeks verbindt aan een economische indicator.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 20 december 2012

Video: Een uur met Kyle Bass

Kyle Bass zag de crisis op de Amerikaanse huizenmarkt aankomen en verwachtte ook de Europese schuldencrisis die er achteraan kwam. In een lezing van een uur geeft Kyle Bass, oprichter van Hayman Capital Management, zijn visie op de huidige toestand van de wereldeconomie. Hij zoomt in op de alsmaar groeiende balansen van de grootste centrale banken, de situatie in Europa en de problematische situatie waarin Japan zich genesteld heeft.