Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 36606 tot 36610
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 11 december 2012

Spanje leent tegen lagere rente

Spanje heeft dinsdag 3,9 miljard euro opgehaald met de uitgifte van kortlopende obligaties. De rentes op de leningen waren lager dan bij vorige vergelijkbare veilingen.

Spanje leende 2,4 miljard euro voor een jaar tegen een gemiddelde rente van 2,6 procent. Bij de vorige veiling kwam de rente nog uit op 2,8 procent. Die rente moet nu worden betaald over het bedrag van 1,5 miljard euro dat voor anderhalf jaar werd geleend. Voor dergelijke leningen moest vorige maand nog 3 procent rente worden geboden.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 11 december 2012

Mervyn King (BoE) waarschuwt voor valuta-oorlog

Mervyn King heeft maandag tijdens een speech in New York gewezen op de gevaren van een valuta-oorlog als landen wereldwijd niet tot een gezamenlijke oplossing kunnen komen voor de economische crisis. Het G20 topoverleg aan het begin van de crisis heeft volgens de gouverneur van de Bank of England geen concrete maatregelen opgeleverd om de onbalans tussen 'overschotlanden' en 'tekortlanden' op te lossen. Hij waarschuwde dat steeds meer landen hun munt goedkoper zullen maken om de groei aan te jagen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 11 december 2012

Zware tijden voor doe-het-zelfwinkels

De woninginrichters zien de verkopen niet alleen flink teruglopen als gevolg van een dalende consumptie. Ook de enorme terugval in het aantal woningen dat van eigenaar wisselt heeft ingrijpende gevolgen voor de omzetten. Doordat er minder huizen worden verkocht en minder vaak huizen worden verbouwd, dalen de uitgaven voor de inrichting van woningen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 11 december 2012

AEX opent vlak

De beurs in Amsterdam is zonder grote uitslagen geopend. De andere Europese beurzen begonnen gemengd. Beleggers koesteren een sprankje hoop dat de zogeheten 'fiscal cliff' in de Verenigde Staten kan worden afgewend.

Daarnaast wordt gewacht op de Amerikaanse centrale bank, die later op de dag begint met een tweedaagse beleidsvergadering.

Bron: optieblog.nl
Geplaatst: dinsdag 11 december 2012

Huizenmarkt VS: herstel of bodem?

Veel analisten verwachten voor het komende jaar een herstel van de Amerikaanse huizenmarkt. Toch lijkt een logische vraag niet altijd gesteld te worden: hoe kan het dat een huizenmarkt gaat herstellen, als de economie lijkt terug te vallen, lonen gelijk blijven, er nog steeds sprake is van een hoge werkloosheid en een gebrekkige kredietverstrekking?

In 2008 tot en met het jaar 2010 vonden er veel ‘foreclosures’ plaats in Amerika. Huiseigenaren die de hypotheek van het huis niet meer konden betalen, zagen zichzelf genoodzaakt om hun huis te verlaten. Dat had niet alleen invloed op de huizenmark, maar ook op de gehele Amerikaanse – en wereldwijde – economie.