Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 36616 tot 36620
Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: dinsdag 8 januari 2013

'Zonder diepgaande economische integratie geen euro'

De euro is alleen levensvatbaar als de landen van de eurozone economisch diepgaand integreren, schrijven Steven Brakman en Harry Garretsen. 'De monetaire unie is geen blijvertje zonder een sterkere economische unie.'

Dit vraagt om beleid waarbij de E van de EMU veel serieuzer wordt genomen

Ook dit jaar zal de discussie over het voortbestaan van de economische en monetaire unie (EMU) en van haar boegbeeld, de euro, voortgaan. De zuidelijke EMU-landen zullen een beroep moeten blijven doen op financiële steun. Alleen met verdergaande bezuinigingen en hervormingsmaatregelen zal aan de steunverzoeken gehoor worden gegeven.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 8 januari 2013

Japan investeert in euronoodfonds ESM

Japan gaat obligaties opkopen die worden uitgegeven door het permanente noodfonds van de eurolanden (ESM).

Die aankopen moeten helpen de eurocrisis te bestrijden en de waarde van de yen te drukken, zo liet de Japanse minister van Financiën Taro Aso dinsdag weten.

Volgens Aso snijdt het mes van zijn plan aan twee kanten. ''De financiële stabiliteit van Europa zal de stabiliteit van wisselkoersen, waaronder die van de yen, een handje helpen'', stelde hij.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 8 januari 2013

Japan werkt economisch herstelplan van 110 miljard euro uit

De Japanse regering heeft de grote lijnen uitgezet van een economisch herstelplan ter waarde van zo'n 110 miljard euro. Het plan mikt op de renovatie van de infrastructuur en bescherming tegen natuurrampen, maar ook op hulpfondsen voor innovatie, fusies en overnames, zo melden de Japanse media.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 8 januari 2013

Pensioensparen in de lift

Tienduizenden Belgen beslisten in 2012 om voor het eerst zelf te sparen voor hun oude dag, als aanvulling op het wettelijk pensioen. Groeicijfers bij enkele grote aanbieders doen De Morgen besluiten dat pensioensparen aan een opmars bezig is, vooral bij jongeren. De vaststelling komt overeen met de algemene spaartrend van de Belgen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 8 januari 2013

Europa: platgebrand en verlaten?

“Ford gaat weg en er komt niets anders in de plaats. Niemand wil hier nog investeren. De toekomst in Europa is donker,” aldus een ex-werknemer van Ford Genk in de Financial Times. Europa, lange tijd het wereldcentrum van de vooruitgang, is in economisch verval.

Tussen 2007 en 2011 daalde de jaarlijkse investering in de 27 EU-lidstaten met meer dan 350 miljard euro. Die investering was twintig maal zo groot als de daling in privéconsumptie en viermaal zo groot als de economische krimp. Alle landen – Frankrijk en België, maar ook Nederland, Duitsland en het V.K. –krijgen het hard te verduren.