Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 36631 tot 36635
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Brusselse beurs eindigt weinig lager

Stijgende koersen op Wall Street deden de teleurstelling omtrent de mogelijke politieke comeback van Silvio Berlusconi (foto) in Italië vergeten op de Europese beurzen. In Brussel eindigde de Bel20 0,04 procent lager op 2.423,16 punten.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Kerst in Athene: overleven op een jaarloon van 4.871 euro

Uit cijfers die het Instituut van Griekse handelsverenigingen (INE) publiceert blijkt dat de koopkracht van de gemiddelde Griek dit jaar met 50% is gedaald. Hoe zullen we Kerstmis vieren, nu dat feest de voorbije jaren hoofdzakelijk in het teken van consumptie stond, vraagt Maria Katsounaki zich af in de behoudsgezinde krant Kathimerini:

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Hollande: eurocrisis ligt achter ons

De Franse president François Hollande zei maandag in Oslo dat de ,,eurocrisis achter ons ligt''. Hij wees daarbij op de inspanningen van de Europese Unie ,,om de problemen op te lossen''.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Beurzen sluiten nipt hoger

De Europese beurzen wisten maandag kort voor het slot van de handel nipt in de plus te belanden. De indices kregen een zetje van de bescheiden winsten op Wall Street. De stemming bleef wel terughoudend door de bezorgdheid over de politieke toekomst van Italië nadat premier Mario Monti dit weekeinde had aangegeven nog deze maand op te stappen. De Italiaanse beurs ging daarop 2,2 procent omlaag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Euro ‘uitgeput’ na sterke stijging

In de staart van vorige week kreeg de Euro het nog even hard te verduren. De schuld voor de koersval bij de munt lag bij Mario Draghi, chief van de Europese centrale bank. Draghi schilderde namelijk een zeer somber beeld van de Europese economie en dat beeld was allesbehalve ondersteunend voor de koers van de Euro.

Meest verontrustend was de uitspraak van Draghi dat de Europese centrale bankiers op hun meeting de mogelijkheid van negatieve deposito rentes overwogen hadden. Sommige investeerders schrokken zich een hoedje en verlichten in allerijl de posities in Euro’s.