Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 36636 tot 36640
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

AEX licht hoger

De Europese beurzen zijn, de laatste volledige handelsdag van 2012, met zeer bescheiden winsten aan de handel begonnen.

Alle ogen zijn gericht op Washington. Daar komen later op vrijdag alle kopstukken van de regering, de Senaat en het Huis van Afgevaardigden bij elkaar in een nieuwe poging de zogenoemde fiscal cliff af te wenden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

Meer woningen met verlies verkocht

Het gemiddelde verlies bedraagt 25 duizend euro, meldt de NOS op basis van gegevens van het Kadaster.

In 2011 werden 7253 woningen met verlies verkocht, tegenover 13.899 van januari tot en met eind oktober dit jaar. In 2008 was de verkoopprijs van slechts 3500 woningen lager dan de koopprijs.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

'Korting pensioenen onvermijdelijk'

De korting van de pensioenen bij een flink aantal fondsen per april is onvermijdelijk. De dekkingsgraad is in de loop van afgelopen jaar onvoldoende verbeterd om korting te voorkomen.

Dat meldt het Financieele Dagblad vrijdag na eigen berekeningen.

De gemiddelde dekkingsgraad van de zestig fondsen met problemen bedroeg volgens de krant in november 96 procent. Dat is vijf procentpunt achter het 'herstelpad' dat is afgesproken met De Nederlandsche Bank.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent vlak tot licht hoger

De AEX opent vrijdag naar verwachting vlak tot licht hoger nadat Wall Street na het slot van de handel in Amsterdam aantrok op basis van het bericht dat het Huis van Afgevaardigden van de VS bij hoge uitzondering zondag bijeenkomt om een eventueel begrotingsontwerp te bespreken. Dat ontwerp moet vrijdag uit een overleg komen tussen Democraten en Republikeinen.

Vermogensbeheerder Koen Bender verwacht een winst van 0,5 punt bij opening van de handel om 09.00 uur. "Alle ogen zijn nu gericht op Washington. Voor vrijdag zijn verder de huizencijfers in de VS van belang, mede omdat er zich in de Amerikaanse huizensector een opwaartse trend lijkt af te tekenen", aldus Bender.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

Duizenden ontslagen bij Nederlandse banken afgelopen jaar

De vier grootste Nederlandse banken hebben dit jaar aangekondigd in totaal 5000 banen te schrappen.

Dit komt bovenop de 17.000 banen die al sinds 2008 door de sector zijn geschrapt, zo blijkt uit een overzicht van het Financieele Dagblad.

Veel van de herstructureringen worden gemaakt onder druk van strengere kapitaaleisen. Banken worden gedwongen om minder risico te nemen. Ook betalen ze een hogere rente.