Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 36641 tot 36645
Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: zondag 6 januari 2013

Grieken grijpen terug op de ruilhandel

In Griekenland wordt nu op veel plaatsen naast de euro gebruikt gemaakt van alternatieve betaalmiddelen, waardoor feitelijk een soort ouderwetse ruilhandel in een modern jasje is ontstaan. Eén van de plekken waar dit systeem een ware bloei doormaakt, is de plaats Volos, aan de voet van de berg Pilio (zie wel.nl 29/11/2012 ). Hier heet de alternatieve munt de ‘TEM’ (de afkorting van ‘Locale Alternatieve Eenheid’ in het Grieks.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 6 januari 2013

'Overname Spaanse bank kost duizenden banen'

Dat berichtte de Spaanse krant Cinco Dias vrijdag op gezag van ingewijden.

Santander maakte vorige maand bekend dat het Banesto, waarin het al een belang van 90 procent heeft, volledig wil inlijven. Toen zei het bedrijf al dat het na de overname 700 van de 1700 Banesto-kantoren wil sluiten.

De grootste bank van Spanje gaat volgende week met de vakbonden om de tafel om de reorganisatieplannen toe te lichten, aldus Cinco Dias.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 6 januari 2013

Crisis: schoenmakers hebben het druk

Steeds meer Nederlanders laten hun kapotte spullen oplappen. Het zijn gouden tijden voor herstellers van kleding, meubels en auto-onderdelen.

Kleermakers nemen extra naaisters in dienst, omdat steeds meer mensen liever nog even met hun 'oude' kleren doen dan nieuwe te kopen. De crisis maakt creatief.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: zondag 6 januari 2013

Angela's Europese leiderschap: traag, behoedzaam maar zó effectief

De Verenigde Staten domineerden de afgelopen weken het economische nieuws. Maar nu het rentebesluit van de ECB voor de deur staat, lijkt het tij te keren. Ruim baan voor het leiderschap in Europa!

"Als de banken langs komen kan hij zeggen: ik heb drie soorten snoepgoed, u moet wel doen wat ik wil."

En wie Europees leiderschap zegt, denkt toch al gauw aan de lange tentakels van de Europese Centrale Bank, zegt Fred Huibers van Het Haags Effektenkantoorin BNR Beurswatch. "ECB-baas Mario Draghi kan besluiten om banken bijna gratis langlopende leningen uit te laten geven aan banken, hij kan langlopend krediet lenen, stimuleren dat banken uitlenen aan het MKB via allerlei maatregelen. De uitdaging ligt in het vasthouden aan de onafhankelijkheid van het rentebeleid; het mag geen politiek instrument worden."

Bron: beurs.nl
Geplaatst: zondag 6 januari 2013

Ruim een kwart van de italianen heeft geen bankrekening...

Maar liefst 29 procent van de Italianen van 16 jaar en ouder hebben geen bankrekening. Dat is het hoogste percentage onder de West-Europese EU-landen. Dit blijkt uit een studie waarover het Italiaanse persbureau ANSA zaterdag bericht.