Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 36641 tot 36645
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 19 december 2012

'Fiscal cliff is grootste economische gevaar'

Mislukte onderhandelingen over de Amerikaanse begroting vormen op dit moment het grootste gevaar voor de groei van de wereldeconomie. Dat stelde kredietbeoordelaar Fitch woensdag.

Fitch waarschuwt in het rapport voor de omvangrijke bezuinigingen en belastingverhogingen die in werking treden als Democraten en Republikeinen er niet voor het einde van dit jaar in slagen een akkoord te sluiten over de begroting. Die 'fiscal cliff' zal volgens het ratingbureau voor een ,,onnodige recessie'' zorgen in de Verenigde Staten en een rem zetten op de groei van de internationale economie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 19 december 2012

Griekse rente laagst sinds maart 2011

Ook het besluit van kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P), dinsdag, om de rating van Griekenland te verhogen droeg bij aan een gunstige stemming op de obligatiemarkten. S&P schaalde de kredietwaardigheid van Griekenland zes stappen hoger in en hanteert nu een B-/B rating. De vooruitzichten voor het land zijn volgens S&P stabiel.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 19 december 2012

Hoop op begrotingsdeal stuwt beurzen

De Europese beurzen wisten woensdag de winsten verder uit te breiden. Een sterker dan verwachte toename van het vertrouwen in Duitsland zorgde in combinatie met de aanhoudende hoop op een begrotingsdeal in de VS voor optimisme.

,,De rally is niet stuk te krijgen, terwijl het nog lang niet zeker is dat de fiscal cliff in de VS zal worden afgewend. Het sentiment wordt geholpen door een iets beter vertrouwen in Duitsland. Voor de rest is het heel rustig en nemen de volumes richting het einde van het jaar verder af“, aldus handelaar Cees Smit van Today’s Beheer.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 19 december 2012

Bunds lager in de ochtendhandel

Duitse bunds verliezen woensdag terrein bij lage handelsvolumes en een lege veilingkalender.

Een goede publicatie over het Duitse ondernemersvertrouwen en de hoop dat er toch dit jaar nog een akkoord komt over het vermijden van de 'fiscal cliff' in de Verenigde Staten bepalen daarbij tijdens de ochtendhandel het sentiment.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 19 december 2012

Euro op hoogste peil sinds mei

De euro is vanochtend naar het hoogste peil tegenover de dollar gestegen in meer dan zeven maanden. De Europese eenheidsmunt was 1,3255 dollar waard.