Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 36641 tot 36645
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 10 december 2012

IMF rapport uit 1999 legt leasing van goud door centrale banken bloot

Een onderzoeker die verbonden is aan de Gold Anti-Trust Action Committee (GATA) heeft afgelopen week de hand weten te leggen op een vertrouwelijk rapport van het IMF uit 1999. In het rapport staat beschreven hoe in totaal meer dan tachtig centrale banken hebben meegewerkt aan het 'leasen' van een deel van hun goudvoorraad. Op een gegeven moment werd 15% van de officiële goudreserve van de betreffende centrale banken op papier uitgeleend, met als doel de prijs omlaag te drukken.

Bron: nos.nl
Geplaatst: maandag 10 december 2012

'Richting derde recessie in vier jaar'

We stevenen af op een derde recessie in vier jaar tijd, dat valt af te leiden uit de pessimistische ramingen van De Nederlandsche Bank voor volgend jaar. Verslaggever Eva Wiessing geeft toelichting.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Deutsche Bank: een gat van $12 miljard

Deutsche Bank ligt onder vuur, een nieuw schandaal is geboren. Nadat bekend werd dat Deutsche Bank, net als vele andere banken, betrokken was bij Liborgate, is nu ook duidelijk geworden dat ze een gat van 12 miljard dollar op de balans hebben.

Volgens Eric Ben-Artzi, voormalig risico analist bij DB, heeft de bank bewust sommige verliezen op derivaten verborgen gehouden. Hierdoor is de waarde van deze portfolios veel te hoog gewaardeerd. Dit gebeurde tijdens de crisis van 2008 – 2009. Volgens de Financial Times zouden de verliezen kunnen oplopen tot zo'n 12 miljard dollar.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Voorzichtige plussen op Wall Street

De effectenbeurzen in New York kropen maandag voorzichtig in het groen, nadat ze lager uit de startblokken waren gekomen. Meevallende omzetcijfers zetten McDonald's op winst en ook technologiefondsen gingen aan de leiding.

Beleggers keken enigszins bezorgd naar Europa, waar de schuldencrisis weer op de voorgrond trad na de aankondiging van het vertrek van de Italiaanse premier Mario Monti. De aandacht bleef echter vooral gericht op de binnenlandse begrotingsproblemen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Duitse bunds sluiten lager

Duitse bunds gaven aan het eind van de middag al hun eerdere winsten op, terwijl Europese aandelenmarkten naar positief terrein bewogen, en zijn maandag lager gesloten. Het verlies komt onverwachts, aangezien het belangrijkste verhaal van de dag, de aankondiging van de Italiaanse premier Mario Monti dat hij binnenkort zijn functie neerlegt, ertoe leidde dat de obligaties van de perifere landen van de eurozone onder druk stonden.

De yields op de staatsleningen van de kernlanden van de eurozone, waaronder Duitsland, kwamen na het aanvankelijke risicomijdende sentiment aan het einde van de handelsdag weer op onveranderd uit.