Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 36646 tot 36650
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 19 december 2012

VS VANDAAG: Wall Street opent hoger

Wall Street zal woensdag naar verwachting hoger openen, vanwege optimisme over een doorbraak in de onderhandelingen over de dreigende fiscal cliff.

De futures van de Dow Jones Industrial Average (DJIA) noteren omstreeks 14.50 uur 37 punten hoger, de S&P 500 futures staan 3,90 punten hoger en de Nasdaq 100 futures winnen 9 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 19 december 2012

Spanje vraagt nu geen bail-out aan

De Spaanse regering heeft besloten voor dit moment geen reddingsoperatie aan te vragen bij de Europese Unie (EU), maar houdt de optie open om in de toekomst wel een verzoek tot financiele steun in te dienen,

Dat meldt de Spaanse premier Mariano Rajoy woensdag. De uitspraken van Rajoy komen op het moment dat de financieringskosten van Spanje op hoge niveau's uitkomen, maar onder de recordhoogte die eerder dit jaar werd bereikt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 19 december 2012

Griekse rente laagst sinds maart 2011

De rente op 10-jarige Griekse staatsleningen bereikte woensdag met iets meer dan 12 procent het laagste niveau sinds maart 2011.

Afgelopen zomer bedroeg de rente nog meer dan 30 procent. De daling is vooral te danken aan de belofte van de Europese Centrale Bank, in juli, om er alles aan te doen om de euro overeind te houden.

Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: woensdag 19 december 2012

Willem Middelkoop: goud en zilver breken uit in 2013

Zilver en goud gaan volgend jaar echt uitbreken. Er is een supersterke bodem gevormd. Goud stijgt in 2013 naar de 2.000 dollar en de zilverprijs gaat minimaal naar de 40 dollar. Vooral ondergewaardeerde edelmetaalbedrijven zijn nu aantrekkelijk.  Ook aandelen zijn kansrijk. Dat zijn de verwachtingen van Willem Middelkoop voor volgend jaar.

Bron: belegger.nl
Geplaatst: woensdag 19 december 2012

ECB accepteert weer Griekse leningen

Griekenland kon woensdag voor het eerst sinds juli weer staatsleningen tegen contanten inruilen bij de Europese Centrale Bank (ECB). Dat is volgens de centrale banken te danken aan de omvangrijke maatregelen die het land heeft doorgevoerd om de crisis aan te pakken, zoals bezuinigingen, structurele hervormingen, de privatisering van staatsbedrijven en de stabilisatie van de financiële sector.