EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
70
kliks
38
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 36646 tot 36650
Geplaatst op: donderdag 17 januari 2013

Iran wil dollar en euro uitfaseren in internationale handel

De Iraanse minister van Economische zaken en Financiën, Shamseddin Hosseini, heeft gezegd dat de regering plannen heeft om de dollar en de euro uit te faseren voor internationale handel. Het is een reactie op de Amerikaanse en Europese handelssancties. Direct na de invoering van het olie-embargo besloot de Iraanse centrale bank haar reserves volledig om te zetten in euro's en goud, omdat dat volgens Hosseini in het belang was van het land. Nu wil het zich helemaal distantiëren van zowel de euro als de dollar.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: donderdag 17 januari 2013

Goudzoeker vindt grote goudklomp in Australië

Een goudzoeker heeft in het zuiden van Australië een enorme klomp goud opgegraven. Hij was in de buurt van Ballarat met een metaaldetector op zoek naar goud, toen hij plotseling op een gigantische goudklomp van 5,5 kilo stuitte. Het is ongebruikelijk dat iemand zo dicht bij het aardoppervlak een goudklomp van deze omvang aantreft. De vondst is bij de huidige goudprijs ruim €235.000 waard.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: donderdag 17 januari 2013

Werkloosheid Nederland in december gestegen naar 7,2%

De werkloosheid in Nederland is in december opgelopen tot 7,2%, zo maakte het CBS vandaag bekend. Vanaf midden 2011 is de werkloosheid gestaag opgelopen en in 2012 waren er minder mensen die van een uitkering naar een eigen inkomen gingen dan het jaar daarvoor. In december werden er 571.000 werklozen geregistreerd en maakten 340.000 mensen aanspraak op een WW-uitkering.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: donderdag 17 januari 2013

Indiase economie kan opnieuw versneld groeien in 2013

De Indiase economie kan opnieuw versneld groeien in 2013, hoewel het nog valt af te wachten of het objectief van een groei van het BBP met 8 % kan gerealiseerd worden. Volgens een Bloomberg News survey zou de groei op jaarbasis ‘maar’ 6,5 % bedragen.

Dit percentage moet gerelateerd worden aan een groei met 7,8 % van het BBP over een periode van de laatste 10 jaar, maar ook aan de verwachting van een groei met slechts 5,7 tot 5,9 % tijdens de periode 2012-2013. De Indiase economie zou het uiteindelijk dus toch niet zo slecht doen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 17 januari 2013

Column Kees de Kort | Mager jaar voor Duitsland

De groei van de Duitse economie zal in 2013 niet hoger uitvallen dan vorig jaar, heeft de Duitse regering laten weten. De Kort: "In 2011 liep het als een tierelelier: 3 procent, keurig netjes. In 2012 is het gezakt naar 0,7 procent, al niet veel. We zitten nu licht in de min. Dat zal het eerste kwartaal ook wel zo zijn. De regering heeft nu voorspeld dat ze de prestaties van 2012 voor het hele jaar 2013 niet halen. Dus 'we' gaan lager uitkomen dan 0,7 procent."Dat is volgens De Kort ook nog eens bekeken met een optimistische blik. "Het is de meest positieve invalshoek die je kan vinden. De regering gaat niet somberder zijn dan nodig is."

Lees verder op BNR.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs