Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 36651 tot 36655
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Euro ‘uitgeput’ na sterke stijging

In de staart van vorige week kreeg de Euro het nog even hard te verduren. De schuld voor de koersval bij de munt lag bij Mario Draghi, chief van de Europese centrale bank. Draghi schilderde namelijk een zeer somber beeld van de Europese economie en dat beeld was allesbehalve ondersteunend voor de koers van de Euro.

Meest verontrustend was de uitspraak van Draghi dat de Europese centrale bankiers op hun meeting de mogelijkheid van negatieve deposito rentes overwogen hadden. Sommige investeerders schrokken zich een hoedje en verlichten in allerijl de posities in Euro’s.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Staatsschuldquote loopt sterk op

Het begrotingstekort daalt licht, maar we zitten nog altijd boven de EU- norm, terwijl we andere landen wel de maat nemen. Ondertussen loopt de staatsschuldquote nog steeds flink op.

Het begrotingstekort daalt in 2012 van 4,5% naar 4,1% en naar 3,5% in 2013. Dat is echter nog veel te hoog. Volgens de EU-normen, waar wij iedereen in de eurozone aan willen houden, mag het tekort maximaal 3% bedragen. Ook in 2014 komen we daar niet aan. Sterker nog, het EMU-saldo daalt dan niet eens, maar blijft volgens de schattingen van DNB gelijk op de -3,5% waarvan ook al in 2013 sprake zal zijn.

Het kabinet ging in september nog uit van een begrotingstekort van 2,7% in 2013, ruim onder de EU-norm dus.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Wall Street begint in mineur

In New York zijn de Amerikaanse beurzen maandag met kleine verliezen begonnen. Beleggers keken enigszins bezorgd naar Europa, waar de schuldencrisis weer op de voorgrond trad na de aankondiging van het vertrek van de Italiaanse premier Mario Monti. De aandacht bleef echter vooral gericht op de binnenlandse begrotingsproblemen.

Bron: plusonline.nl
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Pensioen verslechtert snel

Nog steeds verwacht een meerderheid  (70 procent) van de werknemers dat zij wanneer ze met pensioen gaan 70 procent van het laatst verdiende salaris ontvangen. Dat was altijd al maar voor een klein gedeelte van gepensioneerden waar, slechts 7 procent ontvangt nu die 70 procent. Uit berekeningen die Syntrus Achmea in opdracht van de Volkskrant heeft gedaan blijkt dat werknemers maar beter met een (flink) lager pensioen rekening kunnen gaan houden. Uit de berekening blijkt dat 50 tot 60 van het laatst verdiende salaris het hoogst haalbaar is voor de meeste Nederlanders.

Bron: meervrijheid.nl
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Laat u niks wijsmaken

De Amerikaanse krediet crisis is veroorzaakt door de Amerikaanse overheid en niemand anders. Ondertussen wordt uiteraard de schuld weer op de vrije markt gegooid.

De regering wrijft in zijn handen, en kan nu ongestoord het Amerikaanse bankwezen gaan nationaliseren. Als Vadertje Stalin dat nog eens had mogen meemaken! Alle macht aan de staat in the home of the free! Hij zou een gat in de lucht zijn gesprongen.