Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 36651 tot 36655
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 19 december 2012

Lageloon-model gaat niet langer op voor Chinese economie

China zal zijn status als goedkoop productieland, gebaseerd op lage lonen, niet lang meer kunnen volhouden. Dat is de conclusie van een rapport van de International Labour Organization (ILO). Er wordt op gewezen dat de lonen in China tijdens het eerste decennium van deze eeuw al meer dan een verdrievoudiging kenden. Er wordt bovendien aan toegevoegd dat de Chinese arbeidspopulatie tegen de helft van dit decennium door de één-kind-politiek zal beginnen af te nemen, waardoor de concurrentie voor werknemers toeneemt en dus ook de lonen verder zullen stijgen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 19 december 2012

Recordaantal faillissementen in 2012

Het aantal faillissementen van bedrijven en privépersonen bereikt dit jaar bijna 12.400, een toename van 21 procent ten opzichte van een jaar eerder. Daarmee is het record van 2009 verbroken.

Dat meldt faillissementsdossier.nl op basis van voorlopige cijfers.

Bron: nos.nl
Geplaatst: woensdag 19 december 2012

Griekse rente fors gedaald

De Publieke Omroep is wettelijk verplicht toestemming te vragen voor het gebruik van cookies. Als je deze eenmalig accepteert, dan zijn alle websites van de Publieke Omroep te bezoeken.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 19 december 2012

Balans Federal Reserve groeit naar $6 biljoen in 2016

Het is zichtbaar voor iedereen die er oog voor heeft: de explosieve groei van het balanstotaal van verschillende centrale banken. De Federal Reserve heeft nu al een aantal stimuleringsrondes achter de rug, die moesten voorkomen dat de Amerikaanse economie zou bezwijken onder een schuldendeflatie. Met QE3 en QE4 in werking zal de balans van de Fed in 2016 waarschijnlijk zijn aangegroeid tot $6 biljoen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 19 december 2012

Grafiek: Inkomensverschillen in VS sterk gegroeid in twintig jaar

Reuters publiceerde gisteren een interessant artikel over de toenemende inkomensongelijkheid in de VS. Aan de hand van een grafiek wordt geïllustreerd hoe de verschillen tussen rijk en arm zijn toegenomen tussen 1989 en 2010. Terwijl er steeds meer mensen in de inkomenscategorie van $100.000 en meer vielen, werd de middenklasse uitgehold. De groep Amerikanen met een inkomen tot $20.000 per jaar nam ook toe.