Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 36661 tot 36665
Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: maandag 10 december 2012

‘Personeelsbestand bouw krimpt verder’

Dat blijkt maandag uit het Ondernemerspeil, een index van TNS Nipo en het Financieele Dagblad. In geen enkele andere branche is de verwachting zo sterk dat er moet worden bezuinigd.

Zowel het personeel in loondienst als ingehuurde externe medewerkers zullen door de nieuwe ontslagronde worden geraakt.

Bron: msn.com
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Japan in recessie na revisie BBP

The Japanese economy is officially in recession after shrinking for two straight quarters

Japan's economy is technically in recession after authorities said revised figures for the April-June quarter showed the economy shrank for two straight quarters.

The Cabinet Office said gross domestic product for the July-September quarter shrank 0.9% from the previous quarter, unchanged from the preliminary release.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Economie volgend jaar onderuit

De Nederlandse economie gaat volgend jaar flink onderuit. Verwachtte het Centraal Planbureau eind augustus nog dat de economie in 2013 zou groeien, met 0,75%, De Nederlandsche Bank houdt het vandaag op een krimp, van 0,6%.

De werkloosheid loopt volgend jaar ‘relatief sterk’ op, tot 6,2 procent van de beroepsbevolking. In 2014 stijgt de werkloosheid zelfs naar 6,7%. Daarmee zitten volgens de bank 215 duizend mensen meer aan de kant dan in 2011.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 december 2012

'Groei VS trekt aan, eurozone blijft zwak'

De vooruitzichten voor diverse grote economieën lopen steeds verder uiteen. In de eurozone blijft de groei de komende maanden zwak, terwijl de Verenigde Staten en China tekenen van verbetering tonen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Morgan Stanley: “Goud boven in 2013″

Goldman Sachs verklaarde onlangs dat de bull run voor goud op zijn laatste benen loopt. Morgan Stanley daarentegen schuift goud naar voor als zijn favoriete grondstof voor 2013!

Wij volgen de mening van Morgan Stanley. Zij schuiven alvast deze argumenten naar voor: