Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 36661 tot 36665
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

AEX werkt openingsverlies weg

De beurs in Amsterdam wist maandagochtend het openingsverlies weg te werken. De andere Europese beurzen lieten overwegend kleine verliezen zien. De verliezen bleven beperkt door winsten onder de bankaandelen.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de vroege handel 0,1 procent hoger op 351,95 punten. De MidKap-index klom 0,5 procent tot 548,29 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt verloren tussen 0,1 en 0,2 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Wees op uw hoede voor een waterval van nieuwe budgettaire discussies

Na weken van hevige discussies slaagde het Amerikaans Congress er op de valreep in om een overeenkomst te bereiken over de ‘fiscal cliff’. Daarmee werd enig onheil voorkomen, namelijk een golf van zware belastingverhogingen die zonder deal op 1 januari van kracht zouden worden.

De nieuwe wet is een kleine politieke overeenkomst voor president Barack Obama, die daarmee een deel van zijn verkiezingsbeloftes heeft ingeslost. Obama had namelijk een serie van belastingverhogingen voor de allerrijksten in het vooruitzicht gesteld.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

AEX begint in mineur

De beurs in Amsterdam is maandag met een kleine min begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden met kleine verliezen. De aandacht van de beleggers zal deze week vooral uitgaan naar de start van het jaarcijferseizoen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

‘Vlakke opening AEX’

De beurs in Amsterdam begint naar verwachting vlak aan de eerste volledige handelsweek van het nieuwe jaar.

Ook de andere Europese beurzen zullen bij de opening weinig beweging laten zien. De aandacht van de beleggers zal deze week vooral uitgaan naar de start van het jaarcijferseizoen.

Het Amerikaanse aluminiumconcern Alcoa is dinsdag, zoals gebruikelijk, het eerste grote concern die de boeken over het afgelopen jaar zal openen. Amsterdamse beleggers moeten nog even wachten op de jaarcijfers. De eerste aan het Damrak genoteerde bedrijven die hun boeken openen zijn Ahold en ASML op 17 januari.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Standard & Poor’s 500 op het hoogste niveau sinds 2007

Veel geblaat en maar weinig wol, zo kan de ganse discussie over de fiscal cliff in enkele woorden worden samengevat. Akkoord, het probleem is nog niet opgelost, maar de beleggers hebben uiteindelijk besloten om er niet meer wakker van te liggen.

Afgelopen vrijdag stond de Standard & Poor’s 500 op het hoogste niveau sinds december 2007. Het werkloosheidsrapport voor de maand december gaf zeker geen knaleffecten, de evolutie van de arbeidsmarkt in de U.S. verloopt ongeveer zoals iedereen het verwacht. Geen steile klim, maar zeker ook geen zware afknapper.