Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 36661 tot 36665
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 19 december 2012

Brusselse beurs boekt winst

De Europese beleggers speculeerden dinsdag op een snel compromis over de Amerikaanse 'begrotingsafgrond'. Op Euronext Brussel steeg de Bel20 met 0,67 procent tot een slot van 2.480,36 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 19 december 2012

Wall Street zet rally voort

Op de Amerikaanse aandelenmarkten gingen de koersen ook dinsdag stevig omhoog. Beleggers denken dat een compromis over de Amerikaanse begroting tussen Democraten en Republikenen weer wat dichterbij is gekomen, hoewel kopstukken van beide partijen waarschuwen dat er nog geen akkoord is bereikt.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond in de middaghandel op een winst van 0,9 procent op 13.351 punten. De breder samengestelde S&P 500 steeg 1,1 procent tot 1445 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq klom 1,4 procent tot 3052 punten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 19 december 2012

Obama wijst belastingplan Republikeinen af

De Amerikaanse president Barack Obama ziet niets in het laatste voorstel van de Republikeinen voor de aanpak van de overheidsfinanciën. Dat liet een woordvoerder van het Witte Huis vandaag weten.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: woensdag 19 december 2012

Iran smokkelt goud om sancties te omzeilen

Vandaag weer een opvallend bericht, welke perfect pas binnen de eerdere berichten over Iran en het gebruik van goud om de sancties zoals opgelegd door de Verenigde Staten te ontwijken. Vandaag werd bekend dat Iran vermoedelijk op grote schaal goud verkoopt in Afghanistan in ruil voor dollars en olie. Het geld wordt vervolgens gebruik om transacties uit te voeren zodat Iran in de behoefte kan blijven voorzien ondanks de opgelegde sancties.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 18 december 2012

Guest Post: Goud-Waarde-Standaard in wording

De goudprijs stijgt al elf jaar en steeds meer mensen die goud kopen verwachten dat de prijs zal blijven stijgen. Marketupdate plaatst een ingezonden stuk van www.goudstudieforum.com over goud en de rol van het edelmetaal ten opzichte van het monetaire systeem.