Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 36676 tot 36680
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 27 december 2012

'Twee keer zoveel huizen verkocht met verlies'

Vijftien procent van alle huizenverkopers hebben dit jaar verlies gemaakt op hun woning. Gemiddeld ging het om 25.000 euro verlies.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: donderdag 27 december 2012

Waarom lenen landen elkaar nog steeds goud?

Dat banken goud uitlenen aan elkaar is al veel langer bekend. Grote landen als Duitsland, maar ook onze eigen land hebben grote hoeveelheden goud buiten de eigen landsgrenzen liggen. Maar waarom slaan landen het goud op in andere landen? Waarom het meest waardevolle edelmetaal wat er is uitlenen aan andere landen?

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 27 december 2012

Beperkte winsten op Europese beurzen

De Europese aandelenmarkten zijn donderdag met overwegend kleine winsten de handel uitgegaan. Bij zeer lage volumes kwamen de graadmeters nauwelijks in beweging. Zorgen over de 'fiscal cliff' in de Verenigde Staten bleven boven de markt hangen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 27 december 2012

Bankia krijgt klappen na negatieve waardering

De Spaanse probleembank Bankia heeft op de beurs zware klappen gekregen nadat het Spaanse reddingsfonds de bank een waardering gaf van -4,2 miljard euro. De moedermaatschappij BFA werd zelfs een negatieve waardering van 10,4 miljard euro toegeschreven, wat erop wijst dat de slechte leningen nog omvangrijker zijn dan gedacht.

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: donderdag 27 december 2012

Grondstoffen kunnen Afrika uit armoede tillen

Het potentieel van de recent in Afrika ontdekte grondstoffen om een brede ontwikkeling op gang te brengen, blijft nog onderbenut. Met 30 procent van de grondstoffen van de wereld heeft Afrika één van de grootste kansen om zijn bevolking uit de armoede te tillen.