Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 36681 tot 36685
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 december 2012

‘Wall Street begint met winst’

De aandelenbeurzen in New York beginnen dinsdag waarschijnlijk met winst. De hoop op een akkoord over de aanpak van het Amerikaanse begrotingstekort blijft zorgen voor opluchting onder beleggers.

President Barack Obama zou de Republikeinen maandag een compromisvoorstel hebben gedaan waarin hij het plan om de belasting te verhogen voor rijke Amerikanen afzwakt. Een oplossing voor de begrotingscrisis lijkt daarmee een stapje dichterbij gekomen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 december 2012

Deadline bankregels definitief overschreden

Slechts 11 van de G20 landen hebben de boel op orde en zijn klaar om de regels in te voeren. Eerder liep de introductie onder meer vertraging op in de Verenigde Staten. Door het akkoord moet de omvang van de kapitaalbuffers die banken aanhouden in 6 jaar verdrievoudigen. Daarmee moet voorkomen worden dat banken massaal aan de bedelstaf raken in het geval van een nieuwe crisis.

Bron: fnvbouw.nl
Geplaatst: dinsdag 18 december 2012

Crisis in de bouw......

Sinds het begin van 2009, de start van de crisis, zijn er 37.000 arbeidsplaatsen verloren gegaan onder de cao Bouwnijverheid. De bouwsector als geheel mist tussen de 40 en 50.000 arbeidsplaatsen. Er gaan nu anderhalf keer zoveel bouwbedrijven failliet dan in economisch voorspoedige tijden. Het aantal werkgevers met een bouwbedrijf is sinds begin 2009 teruggelopen met 1.600.

Bron: nrc.nl
Geplaatst: dinsdag 18 december 2012

Eén op zeven makelaars verwacht komende twee jaar failliet te gaan

Dat blijkt uit een onderzoek van NRC Handelsblad en onderzoeksbureau OverheidinNederland.nl onder makelaars in Nederland. Bijna vijfduizend werden aangeschreven, 620 reageerden. Als hun verwachting uit komt, gaan honderden makelaarskantoren de komende tijd failliet.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 december 2012

Ierse economie groeit 0,2 procent

In het tweede kwartaal groeide de Ierse economie met een herziene 0,4 procent. Economen hadden gemiddeld voor het derde kwartaal op een groei van 0,6 procent gerekend. De Ierse export steeg met 0,3 procent en de import nam met 2,1 procent toe. De consumentenuitgaven gingen met 0,5 procent omhoog en de bedrijfsinvesteringen klommen met 8,5 procent.