Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 36681 tot 36685
Bron: Solidor.com
Geplaatst: maandag 10 december 2012

De eigenschappen en voordelen van geld. Deel 2

Nu er in het vorige stuk vastgesteld is dat alle vormen van geld zijn ontstaan, en moeten ontstaan zijn uit de vrije markt, gaan we hier verder met de voordelen van geld en de voorwaarden waaraan geld moet voldoen. Het gebruik van betaalmiddelen maakt indirecte ruil mogelijk. Het stelt specialisten in staat hun producten te verhandelen tegen geld. Een samenleving kan moeilijk industrialiseren en specialiseren als het enkel gebaseerd is op ruilhandel. Er zijn namelijk een aantal kernproblemen met ruilhandel.

[...]

Bron: Optieblog.nl
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Tom DeMark: China heeft bodem gezet

Over Tom DeMark hebben we dit jaar al vaker geschreven (lees hier) en de afgelopen week was er weer een aardige voorspelling: volgens DeMark kan de Chinese beurs weer flink gaan stijgen. Hij voorziet voor de Shanghai Composite Index dan ook een koersstijging van 48 procent in de komende negen maanden.

[...]

Bron: Optieblog.nl
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Analyse goud week 50

Een nieuwe analyse op het meest favoriete edelmetaal van beleggers, goud. De goudprijs heeft het in de afgelopen weken niet heel goed gedaan. Als we er een daggrafiek bijpakken, dan valt zelfs te zien dat goud sinds 26 november in een kortetermijn neerwaartse trend is gekomen. Op het wat grotere plaatje staat daar tegenover, dat goud nu op een mooie steunzone is beland.

Al sinds eind augustus tot aan nu, kan er een groot zijwaarts koerspatroon worden ontdekt in de goudkoers. Wij gebruiken voor deze analyse de koers van de SPDR Gold Trust Shares (NYSE: GLD), die de goudprijs trackt.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 december 2012

AEX begint in de min

De beurs in Amsterdam is in de min begonnen. Beleggers wegen goed nieuws over de schuldeninkoop in Griekenland af tegen de politieke onzekerheid in Italiƫ en gemengde macrocijfers uit China.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Griekenland overweegt heropening obligatie-terugkoopprogramma

Griekenland overweegt om het vorige week gelanceerde obligatie-terugkoopprogramma maandag te heropenen. Vrijdag verstreek de deadline voor private obligatiehouders om deel te nemen maar het aantal toezeggingen zou onder een vooraf beoogd bedrag van zo'n EUR30 miljard uitkomen, meldden bronnen zondagavond.

Het obligatie-terugkoopprogramma heeft als doel om ongeveer de helft van een bedrag van EUR62 miljard aan uitstaande leningen bij private kredietverstrekkers terug te kopen voor eenderde van hun nominale waarde. Hiermee zou het schuldniveau met zo'n EUR20 miljard worden verlaagd.