Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 36686 tot 36690
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 27 december 2012

Bouwsector kan hogere pensioenpremie niet betalen

Het is een cryptische omschrijving van het pensioenfonds voor de bouw: We moeten maatregelen treffen om de pensioenregeling ‘financieel gezond te houden’. Maar eigenlijk wordt bedoeld: beste bouwvakker, de pensioenpremies blijven gelijk, maar u krijgt minder pensioen in de toekomst.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 27 december 2012

Korte Italiaanse rente blijft relatief laag

Italië heeft donderdag 8,5 miljard euro opgehaald met kortlopende leningen. De rente die daarover moet worden betaald kwam uit op ongeveer het laagste niveau van de afgelopen 2 jaar.

De gemiddelde rente kwam uit op 0,95 procent, tegen 0,92 procent bij de vorige vergelijkbare veiling eind november. Dat was de laagste rente sinds april 2010.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 27 december 2012

Financials waren dit jaar grootste winnaars S&P 500

De Wall Street Journal heeft een overzicht gemaakt van de koerswinst van alle aandelen uit de S&P 500 beursindex. De Amerikaanse aandelenmarkt als geheel ging in 2012 met 14% omhoog, waarvan de aandelen van financiële instellingen het nog het beste deden met een koersstijging van gemiddeld 26%. Ook bedrijven die zich richten op consumptiegoederen waren populair onder de beleggers, deze aandelen gingen gemiddeld met 21% omhoog in 2012.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 27 december 2012

Rusland rondt tweede fase oliepijpleiding naar Azië af

Rusland legt deze maand de laatste hand aan het tweede gedeelte van een nieuwe oliepijpleiding. Volgens experts versnelt deze stap de formatie van ESTO olie, een nieuw referentiepunt voor de olieprijs in de Aziatische markt. De oliepijpleiding loopt van Siberië naar de haven van Kozmino in het uiterste zuid-oosten van Rusland en vergroot de capaciteit van het olietransport van Rusland richting de Aziatische markt.

Bron: elsevier.nl
Geplaatst: donderdag 27 december 2012

Liever huizenmarkt in afgrond storten dan Brussel boos maken

Terwijl de Verenigde Staten en de financiële markten wereldwijd in de ban zijn van de fiscal cliff, heeft Nederland zo zijn eigen economische afgrond: die van de huizenmarkt.

Minister Dijsselbloem stort liever de Nederlandse huizenmarkt in de afgrond dan Brussel boos maken

In Amerika gaan op 1 januari strenge en goeddeels willekeurige bezuinigingsmaatregelen in als het land tegen dan geen oplossing vindt voor de snel stijgende staatsschuld. De verwachting is dat zonder oplossing de economie weer in een recessie terechtkomt.