Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 36686 tot 36690
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Italiaanse rente loopt op na aankondiging vertrek Monti

De rente op Italiaanse staatsobligaties is stevig opgelopen. Beleggers maken zich zorgen over de politieke toekomst van het land nadat premier Monti dit weekeinde had aangegeven nog deze maand op te stappen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Onzekerheid over Italië raakt Spanje

Spanje wordt besmet door de onzekerheid in de financiële markten over de politieke situatie in Italië.

Dat zei minister van Economische Zaken Luis de Guindos maandag. De Italiaanse premier Mario Monti kondigde zaterdag onverwacht aan nog aan het einde van dit jaar op te stappen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Italiaanse rente loopt op

De rente op Italiaanse staatsobligaties is maandag stevig opgelopen. Beleggers maken zich zorgen over de politieke toekomst van het land nadat premier Monti dit weekeinde had aangegeven nog deze maand op te stappen.

De rente op 10-jarige Italiaanse leningen liep maandag op tot 4,8 procent. Vrijdag stond het rendement op die leningen nog op circa 4,5 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 december 2012

“Euro shorten gaat winstgevend worden”

Op de valutamarkten heeft de Euro de beloning voor het bereiken van een akkoord over Griekenland cash mogen ontvangen. Stapsgewijs is de koers van de Euro opgetippeld. Op de chart ligt de munt erbij als een dijk, niets lijkt een verdere koersstijging in de weg te staan.

Het probleem Griekenland kan voor geruime tijd naar het archief verwezen worden. Daardoor zijn ook de kansen op een besmetting richting andere landen een stuk kleiner geworden. Opgelet evenwel, kleiner geworden wil niet zeggen dat die kansen helemaal zijn verdwenen.

Bron: Solidor.com
Geplaatst: maandag 10 december 2012

De eigenschappen en voordelen van geld. Deel 2

Nu er in het vorige stuk vastgesteld is dat alle vormen van geld zijn ontstaan, en moeten ontstaan zijn uit de vrije markt, gaan we hier verder met de voordelen van geld en de voorwaarden waaraan geld moet voldoen. Het gebruik van betaalmiddelen maakt indirecte ruil mogelijk. Het stelt specialisten in staat hun producten te verhandelen tegen geld. Een samenleving kan moeilijk industrialiseren en specialiseren als het enkel gebaseerd is op ruilhandel. Er zijn namelijk een aantal kernproblemen met ruilhandel.

[...]