Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 36696 tot 36700
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 27 december 2012

De cartoon die het jaar 2012 best samenvat

'In hun pogingen om de duisternis van de globale financiële crisis achter zich te laten, leiden moedige centrale bankiers iedereen naar nog troebel en onbekend terrein. De prognose blijft onzeker. De traditionele oplossingen hebben weinig nut. Ze proberen politici met zich mee te trekken, maar die ruziën en twijfelen, eerder dan te leiden. Dan zijn er de burgers: verward en onzeker worden ook zij aarzelend meegesleurd. Sommigen (de Griekse burgers bijvoorbeeld) hebben het opgegeven. Zij zijn hun vertrouwen in politici en beleidsvoerders definitief kwijt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 27 december 2012

Steunplan Japan zonder limiet op obligaties

De Japanse minister van Financiën Taro Aso is door premier Shinzo Abe gevraagd een economisch steunplan op te tuigen waarbij geen limiet is ingesteld voor de uitgifte van nieuwe staatsobligaties. Dat zei Aso, die in 2008 en 2009 zelf premier was, woensdag. De vorige Japanse regering, onder leiding van Yoshihiko Noda, stelde een limiet in van 44.000 miljard yen (388 miljard euro).

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 december 2012

BEURZEN Wall Street hoopt op begrotingsdeal

De aandelenbeurzen in New York openden woensdag licht hoger. Beleggers hopen dat president Obama, die waarschijnlijk donderdag vroegtijdig terugkeert van vakantie, de onderhandelingen over de dreigende begrotingscrisis kan vlottrekken. Ook een sterker dan verwachte stijging van de Amerikaanse huizenprijzen droeg bij aan de positieve stemming.

Kort na de handelsaanvang noteerde de Dow-Jonesindex 0,2 procent hoger op 13.160,96 punten. De S&P 500-index steeg 0,2 procent tot 1428,87 punten en de Nasdaq ging 0,1 procent vooruit tot 3014,47 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 december 2012

Sterkste stijging huizenprijzen VS in 2 jaar

De gemiddelde huizenprijzen in de 20 grootste Amerikaanse steden zijn in oktober het sterkst gestegen in ruim 2 jaar. Dat blijkt uit cijfers die S&P en Case-Shiller woensdag naar buiten brachten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 december 2012

'Wall Street stevent af op hogere opening'

De aandelenbeurzen in New York stevenen woensdag af op een licht hogere opening. De hervatting van de onderhandelingen over de dreigende begrotingscrisis zorgen voor een positieve ondertoon. President Obama komt donderdag voortijdig terug van een vakantie op Hawaii om de besprekingen vlot te trekken.