EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 36696 tot 36700 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 28 januari 2013

Is het ergste voorbij?

Beleggers zijn positief. Men begint te twijfelen aan goud en zilver. Het ergste van de crisis hebben we gehad volgens steeds meer politici, economen, burgers en ondernemers. Marc Faber en Peter Schiff zitten er goed naast hoor ik steeds vaker. Er is alweer wat groei. De Spaanse en Italiaanse rente daalt. De Euro is gered. Fiscal cliff liep goed af. Het schuldenplafond zal ook wel weer opgehoogd worden. De voorspelde hyperinflatie is niet gekomen. Aandelenmarkten in de VS trappen tegen de “all time high” aan. China groeit weer, niks harde landing. Rente op staatspapier zit nog steeds in een dalende trend. Huizenmarkt VS bodemt. Over twee jaar is de crisis voorbij. Kortom, het vertrouwen is weer helemaal terug. Gaat allemaal goed komen, aldus de groeiende consensus. Bernanke en Draghi worden aanbeden als zijn het de goden zelve.

Lees verder op The SilverMountain
Geplaatst op: maandag 28 januari 2013

Een tekort aan fysiek zilver op de zilvermarkt?

Rond deze tijd van het jaar gebeurt het wel vaker dat er geruchten ontstaan over de leverbaarheid van zilver. Het begint vaak bij de US Mint, het munthuis waar de Silver Eagle munten worden geslagen. Dit munthuis stopt medio december met de uitlevering van 2012 munten om alvast de 2013 jaargang voor te bereiden en te kunnen slaan. Dit jaar was de 2013 Silver Eagle leverbaar vanaf 7 januari. Het munthuis moet echter vooraf inschatten wat voor aantal munten verkocht zullen worden om daar de productie op aan te passen. Deze inschatting wordt rond november gedaan en is ingeschat op de vraag naar zilver van dat moment. Niets is echter zo onvoorspelbaar als de vraag naar fysiek zilver, iets wat onder andere afhankelijk is van macro-economische ontwikkelingen met name in Amerika (afwenden fiscal cliff).

Lees verder op The SilverMountain
Geplaatst op: maandag 28 januari 2013

Wie wordt de grootste verliezer bij een Britse uitstap uit de EU?

De Britse premier David Cameron wilin 2017 een referendum over de terugtrekking van Groot-Brittannië uit de EU. Stefanie Bolzen en Tina Kaiser schetsen in de Duitse krant Die Welt een beeld van hoe de EU en het VK er zonder elkaar zouden uitzien.

Ondanks de doemretoriek van sommige opiniemakers spreekt het voor zich dat de EU ook verder kan zonder de Britten en dat het Verenigd Koninkrijk de EUniet absoluut nodig heeft. De vraag is eerder of de twee beter af zijn zonder elkaar.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 28 januari 2013

De financieel crisis als wake up call

Beeld van alle dag: in de media zegt een economisch deskundige dat het er niet rooskleurig uitziet. Een dag later zegt een andere economisch deskundige dat dit een statement is: het is veel erger! Nog weer een dag later zegt een ander economisch deskundige dat zijn collega’s het echt fout hebben, want het economisch toekomstperspectief is dramatisch … Of wel: het ene bericht is nog desastreuzer dan het andere … Is dit ons toekomstperspectief? Of laten we ons gek maken?

Journalist Cees Banning citeert in NRC Weekeind de Britse economisch filosoof Edward Skidelsky: ‘Het lijkt op een pleidooi uit andere tijden: we moeten minder gaan werken, minder consumeren en iedereen heeft recht op een basisinkomen. Omdat het ‘goede leven’ belangrijk is’. De filosoof weet dat veel mensen zullen denken dat hij op een andere planeet leeft, maar hij wil met zijn boodschap perspectief voor de langere termijn schetsen: ‘Deze recessie is een Wake up call’.

Lees verder op hrjob.nl
Geplaatst op: zondag 27 januari 2013

Deze keer is het anders -

The 2008 crash resulted from the bursting of the biggest bubble in financial history, a ‘credit super-cycle’ that spanned more than three decades. How did this happen?

The 2008 crash resulted from the bursting of the biggest bubble in financial history, a ‘credit super-cycle’ that spanned more than three decades. How did this happen?

As Carmen Reinhart and Kenneth Rogoff have demonstrated in their magisterial book This Time Is Different, asset bubbles are almost as old as money itself. The Reinhart and Rogoff book tracks financial excess over eight centuries, but it would be no surprise at all if the Hittites, the Medes, the Persians and the Romans, too, had bubbles of their own. All you need for a bubble is ready credit and collective gullibility.

Lees verder op zerohedge.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs