Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 36696 tot 36700
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Krant El País spoort Spaanse regering aan dringend EU-noodsteun te vragen

De Spaanse kwaliteitskrant El País heeft de Spaanse regering van Mariano Rajoy opgeroepen om "zonder dralen" financiële hulp van Europa aan te vragen. Een verder uitstel van de aanvraag zal de recessie verergeren en de werkloosheid in het land nog doen aandikken.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Column Kees de Kort | Flyers uitgedeeld in de bus

"Hoe je het ook bekijkt, er zijn gewoon geen tekenen van herstel", constateert BNR's Kees de Kort. Hij kijkt dan ook met veel verbazing naar de eindejaarsrally.

"De vrije val van het consumentenvertrouwen en de armoedeontwikkeling... Het is gewoon geen herstel", stelt De Kort vast.

Maar waar komt dan toch die eindejaarsrally op de beurzen vandaan? "Achterin de bus zijn gewoon flyers uitgedeeld met 'trakteer je zelf op hogere koersen'. Dat heeft niks te maken met beleggen", antwoordt hij.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: maandag 10 december 2012

‘Personeelsbestand bouw krimpt verder’

Dat blijkt maandag uit het Ondernemerspeil, een index van TNS Nipo en het Financieele Dagblad. In geen enkele andere branche is de verwachting zo sterk dat er moet worden bezuinigd.

Zowel het personeel in loondienst als ingehuurde externe medewerkers zullen door de nieuwe ontslagronde worden geraakt.

Bron: msn.com
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Japan in recessie na revisie BBP

The Japanese economy is officially in recession after shrinking for two straight quarters

Japan's economy is technically in recession after authorities said revised figures for the April-June quarter showed the economy shrank for two straight quarters.

The Cabinet Office said gross domestic product for the July-September quarter shrank 0.9% from the previous quarter, unchanged from the preliminary release.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Economie volgend jaar onderuit

De Nederlandse economie gaat volgend jaar flink onderuit. Verwachtte het Centraal Planbureau eind augustus nog dat de economie in 2013 zou groeien, met 0,75%, De Nederlandsche Bank houdt het vandaag op een krimp, van 0,6%.

De werkloosheid loopt volgend jaar ‘relatief sterk’ op, tot 6,2 procent van de beroepsbevolking. In 2014 stijgt de werkloosheid zelfs naar 6,7%. Daarmee zitten volgens de bank 215 duizend mensen meer aan de kant dan in 2011.