Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 36701 tot 36705
Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: zaterdag 8 december 2012

Enorme verslechtering van pensioenen

Voor veel Nederlanders zal het pensioen niet hoger zijn dan zo'n 50 procent van het laatstverdiende loon, blijkt uit berekeningen in opdracht van de Volkskrant.

Door een reeks pensioenhervormingen zijn Nederlandse pensioenen in vijftien jaar tijd met 15 tot 35 procent verlaagd. Dit blijkt uit berekeningen die pensioenbeheerder Syntrus Achmea op verzoek van de Volkskrant heeft uitgevoerd. Om dat veel lagere pensioen bij elkaar te 'verdienen', moeten de twintigers van nu zo'n tien jaar langer werken dan hun grootouders en betalen ze aanzienlijk meer pensioenpremie.

Bron: nos.nl
Geplaatst: zaterdag 8 december 2012

IMF:Fiscal cliff erger dan eurocrisis

Het hoofd van het IMF zegt dat men zich internationaal meer zorgen maakt over de Amerikaanse begrotingsafgrond dan over de crisis in de eurozone. "Eerst maakte men zich meer zorgen over de eurozone, maar dat is nu niet meer zo", zei Christine Lagarde in een gesprek met de BBC. " Men is ongerust over de begrotingsafgrond en vraagt zich af wat de oplossing wordt."

Bron: tijd.be
Geplaatst: zaterdag 8 december 2012

Sombere ECB haalt euro onderuit

De Europese Centrale Bank (ECB) hakt in de groeiprognose voor 2013. Voorzitter Mario Draghi zet zo duidelijk de deur op een kier voor extra stimulus, al herhaalt hij het mantra dat nu in de eerste plaats de politiek aan zet is. Doordat de speculatie over een renteverlaging is aangewakkerd, daalde de euro in de loop van de namiddag vrij fors tegenover de meeste andere munten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 8 december 2012

Wit-Rusland verbiedt ontslag in bepaalde sectoren

De Wit-Russische president Aleksander Loekasjenko heeft een decreet uitgevaardigd waardoor het voor werknemers in sommige industrie├źn voortaan verboden is ontslag te nemen. Wie het toch doet, riskeert torenhoge boetes. De houtsector in het bijzonder wordt geviseerd.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 8 december 2012

Apple verliest nog eens 2,9 procent op Wall Street

Het aandeel Apple hervatte de daling van eerder deze week met een verlies van 2,9 procent. De technologiegigant beleefde de slechtste beursweek sinds mei 2010. Het was algemeen een zwakke dag voor de beurs in New York. De verschillende macrocijfers die uitlekten, konden beleggers geen duidelijke houvast bieden.