Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 36706 tot 36710
Bron: tijd.be
Geplaatst: zaterdag 8 december 2012

Sombere ECB haalt euro onderuit

De Europese Centrale Bank (ECB) hakt in de groeiprognose voor 2013. Voorzitter Mario Draghi zet zo duidelijk de deur op een kier voor extra stimulus, al herhaalt hij het mantra dat nu in de eerste plaats de politiek aan zet is. Doordat de speculatie over een renteverlaging is aangewakkerd, daalde de euro in de loop van de namiddag vrij fors tegenover de meeste andere munten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 8 december 2012

Wit-Rusland verbiedt ontslag in bepaalde sectoren

De Wit-Russische president Aleksander Loekasjenko heeft een decreet uitgevaardigd waardoor het voor werknemers in sommige industrie├źn voortaan verboden is ontslag te nemen. Wie het toch doet, riskeert torenhoge boetes. De houtsector in het bijzonder wordt geviseerd.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 8 december 2012

Apple verliest nog eens 2,9 procent op Wall Street

Het aandeel Apple hervatte de daling van eerder deze week met een verlies van 2,9 procent. De technologiegigant beleefde de slechtste beursweek sinds mei 2010. Het was algemeen een zwakke dag voor de beurs in New York. De verschillende macrocijfers die uitlekten, konden beleggers geen duidelijke houvast bieden.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 7 december 2012

'Amerikaanse overheid verantwoordelijk voor 73% nieuwe banen VS'

CNS News concludeert aan de hand van de nieuwste data van het Bureau of Labor Statistics (BLS) dat de Amerikaanse overheid de afgelopen maanden verantwoordelijk was voor ruim 73% van alle nieuw gecreëerde banen in de VS.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 7 december 2012

Apple onderuit op kleurloos Wall Street

De effectenbeurzen in New York kwamen vrijdag niet veel van hun plek. Gemengde macrocijfers die vrijdag naar buiten kwamen, konden beleggers geen duidelijke houvast bieden. Het aandeel Apple hervatte de daling van eerder deze week met een verlies van 2,9 procent. De technologiegigant beleefde de slechtste beursweek sinds mei 2010.

De Dow-Jonesindex noteerde een half uur voor het slot 0,4 procent hoger op 13.130 punten. De brede S&P 500 klom 0,1 procent tot 1415 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,5 procent tot 2974 punten.