Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 36706 tot 36710
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 17 december 2012

Groen licht voor staatssteun aan oudste bank ter wereld

De Europese Commissie heeft tijdelijke goedkeuring verleend aan een openbare kapitaalinjectie van 3,9 miljard euro in de Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena. In ruil eist de Commissie binnen zes maanden een herstructureringsplan voor de oudste bank ter wereld.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 17 december 2012

Column Kees de Kort | Er zit geen leven in Japan

Het is BNR's Kees de Kort niet ontgaan dat de liberale partij in Japan dit weekend met grote overmacht de verkiezingen heeft gewonnen. "Het gaat daar niet goed, het blijft een beetje doorsukkelen."

Japan is gelukkig nog steeds een van de rijkste landen ter wereld, zegt De Kort. "Er zijn weer verkiezingen geweest: de zevende premier in zes jaar tijd. Dit keer meneer Abe, die het in 2007 ook al eens heeft geprobeerd. Toen is het echt behoorlijk misgegaan. Een, twee jaar later is zijn partij toen weggevaagd. Deze verkiezingen is de partij weer teruggekomen en het verhaal is 'wat gaat hij doen met zijn partij?' We kennen het ondertussen wel: meer stimuleren, nog meer stimuleren en dat moet het dan gaan doen."

Bron: wordpress.com
Geplaatst: maandag 17 december 2012

Armoede is terug in Europa

De verpaupering van Europa, Unilever heeft strategieën aangepast

De Spanjaarden bijvoorbeeld, spenderen 17 euro minder per boodschappenronde. En Zijderveld zegt dat Unilever de producten toch echt niet voor minder kan verkopen. En dat terwijl flessen shampoo in Indonesië voor 2 tot 3 cent per fles verkocht worden, en Unilever er nog steeds aan verdient.

Wanneer Unilever naar Europa kijkt, en dan met name Zuid Europa, heeft de multinational de kredietcrisis van een tijdelijke gebeurtenis, zien omslaan naar een langdurige. En derhalve heeft Unilever zijn strategieën moeten aanpassen. Dus in Spanje wordt afwasmiddel nu in grotere verpakkingen verkocht. In Griekenland, wordt aardappelpuree en mayonaise in kleinere verpakking verkocht. In Engeland, gebeurt hetzelfde. In Italië wordt yoghurt niet langer verkocht in multipacks, maar in enkele verpakkingen. Mensen hebben geen geld meer. En de aanpassingen zijn succesvol. Unilever moest wel. Sinds Unilever met de aanpassingen begonnen is in 2011, stagneert de verkoop niet langer.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 17 december 2012

Nieuw recordaantal bedrijven failliet in 2012

Nooit eerder zijn in ons land zoveel bedrijven failliet gegaan. Afgelopen vrijdag (14/12) werd het 10.550ste faillissement van het jaar uitgesproken. "Tegen het jaareinde kijken we in Belgiƫ aan tegen 11.000 bedrijven in bankroet", aldus handelsinformatiekantoor Graydon.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 17 december 2012

Steeds meer vraag naar uitstel van betaling bij de apotheker

Almaar meer patiƫnten kunnen hun geneesmiddelen niet meer betalen en vragen aan de apotheker om hun betalingen uit te stellen. Dat blijkt uit een tweejaarlijks onderzoek van het vaktijdschrift De Apotheker. Bovendien zorgt de crisis ervoor dat de mensen besparen op hun medicatie.