Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 36706 tot 36710
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

Fed zet Amerikaanse beurzen op verlies

De Amerikaanse effectenbeurzen zijn met lichte verliezen de handel uitgegaan. Beleggers schrokken van de notulen van de beleidsvergadering van de Federal Reserve (Fed). Daaruit bleek dat de meeste bestuurders ervan uitgaan dat de centrale bank nog dit jaar stopt met het opkopen van obligaties om de economie te ondersteunen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

Fed zet Amerikaanse beurzen op verlies

De Amerikaanse effectenbeurzen stonden donderdag tegen het einde van de handel op lichte verliezen. Beleggers schrokken van de notulen van de beleidsvergadering van de Federal Reserve (Fed). Daaruit bleek dat de meeste bestuurders ervan uitgaan dat de centrale bank nog dit jaar stopt met het opkopen van obligaties om de economie te ondersteunen.

De leidende Dow-Jonesindex stond 0,3 procent lager op 13.378 punten. De breder samengestelde S&P 500 daalde eveneens 0,3 procent tot 1457 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq zakte 0,5 procent tot 3097 punten.

Bron: ad.nl
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

Ziekte Chávez grote zorg in Cariben

Dankbare afnemers van Venezolaanse olie in het Caribisch gebied maken zich zorgen over de gezondheid van de president van Venezuela, Hugo Chávez. Chávez werd op Cuba in december voor de vierde keer geopereerd aan kanker en ligt naar verluidt in coma in een ziekenhuis in Havana. Hij is de bedenker van het project Petrocaribe. Daarmee kunnen landen in de regio op krediet olie van Venezuela kopen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 3 januari 2013

Paul Craig Roberts: "Hyperinflatie in de VS kan elk moment komen"

Volgens Paul Craig Roberts, econoom en assistent secretaris van het Ministerie van Financiën onder president Reagan, kan hyperinflatie zich op ieder denkbaar moment voordoen in de VS. Volgens hem kan de VS niet op een te grote voet blijven leven en zal de wereld op een gegeven moment het vertrouwen in de Amerikaanse dollar als wereldreservemunt opzeggen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 3 januari 2013

Huizenprijzen in Londen zijn met 7% gestegen in 2012

Huizenprijzen in Londen zijn in de eerste tien maanden van vorig jaar met gemiddeld 7% gestegen. Daarmee was de stijging van de huizenprijzen in de hoofdstad veel groter dan elders in het land. De laatste cijfers over de huizenmarkt in Engeland en Wales laat zien dat een woning in Londen nu gemiddeld £365.000 kost.