EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 36711 tot 36715 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: vrijdag 15 februari 2013

Kandidaat BoJ chef: Nieuwe verruiming in 2013 mogelijk

De mogelijke nieuwe Bank of Japan chef, Haruhiko Kuroda,

waarschuwt dat 2013 mogelijk opnieuw in het teken zal staan van nieuwe kwantitatieve verruiming. “Twee procent plus voor 2013 is mogelijk en kan voor meerdere jaren houdbaar zijn”, aldus de mogelijke opvolger van Masaaki Shirakawa. Het ongebreidelde opkopen van activa zou initieel pas starten in Januari 2014, maar zou mogelijk naar voren geschoven worden indien groei- en inflatiedoelen niet gehaald worden. Daarnaast is nog genoeg “substantiële ruimte voor monetaire verruiming” zegt Kuroda. Deze ruimte maakt de weg voor de centrale bank vrij om nog eens voor biljoenen aan nieuwe financiële activa op te kopen, waarbij zelfs het aankopen van aandelen niet uitgesloten kan worden.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: vrijdag 15 februari 2013

Drie evoluties beheersen momenteel de valutamarkten

Op de beurzen heerst momenteel een relatieve rust, maar hetzelfde kan niet worden gezegd van de valutamarkten. Daar blijft de Japanse Yen het strijdtoneel overheersen, hoewel de kritiek op de zwakke Yen vanuit oa China en Zuid-Korea steeds luider weerklinkt.

Drie belangrijke evoluties beheersen momenteel de valutamarkten. Op de 1ste plaats waren dat de flauwe commentaren die de 7 grootste industrielanden (de G-7 dus) gaven over daadwerkelijk ingrijpen op de valutamarkten. Blijkbaar zijn de 7 daar niet echt mee bezig, ze willen manipulatie van de wisselkoersen liever vermijden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 15 februari 2013

Nu niet kijken maar… Amerikaanse rente zit in de lift!

De Amerikaanse lange termijn rente zit al 6 maanden in de lift. Hoewel de rente vorige week terug onder de grens van 2 % noteerde, is de trend in stijgende lijn. Waarschijnlijk is de recente daling een kleine tussentijdse correctie en gaan de rentevoeten daarna weer in stijgende lijn.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 15 februari 2013

Nederlandse consumenten hebben de economie kapot gespaard

Ze zetten hun geld uit onzekerheid liever op de bank dan dat ze een nieuwe auto of meubelen kopen, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het kabinet gaat de oplossing voor de gekrompen economie zoeken in bezuinigingen op de overheidsuitgaven.Ten opzichte van een jaar eerder lag de consumptie van huishoudens 2,3 procent lager. Dat bleek gisteren uit cijfers van het CBS. „Op de lange termijn is het goed dat mensen sparen en zo schulden afbouwen of voorkomen”, aldus een CBS-woordvoerder. „Daarmee krijgen ze uiteindelijk weer het vertrouwen terug om te gaan consumeren. Op de korte termijn is het echter slecht nieuws voor de economie.”

Lees verder op estateplanningnieuws.nl
Geplaatst op: vrijdag 15 februari 2013

India blijft de grootste goudconsument ter wereld

De groter dan verwachte vraag naar goud in het vierde kwartaal bezorgt India alsnog de titel van grootste goudconsument ter wereld. Vorig jaar leek het er nog naar uit dat China de fakkel zou overnemen, maar zover is het dus (nog) niet gekomen.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs