Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 36711 tot 36715
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 18 december 2012

Kolen binnen tien jaar belangrijkste energiebron

Binnen tien jaar zijn kolen de meest gebruikte brandstof in de wereld en niet langer olie. Dat komt vooral door de grote vraag in China en India. Dat heeft Maria van der Hoeven, hoofd van het Internationaal Energie Agentschap (IEA), laten weten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 december 2012

Spanje leent goedkoper

Spanje veilde leningen met een looptijd van 3 maanden tegen een rente van 1,2 procent. In november was dat nog 1,25 procent. Verder werden 6-maandsleningen geveild. Hier bedroeg de rente 1,6 procent, tegen 1,7 procent een maand eerder. De vraag lager hoger dan het aanbod. Madrid mikte vooraf op een opbrengst van 3,5 miljard euro.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 18 december 2012

Buitenlanders stappen in Spaanse 'bad bank'

Deutsche Bank, het Britse Barclays en de Franse verzekeraar Axa gaan meedoen aan de Spaanse 'bad bank', waarin slechte bankleningen worden ondergebracht.

Dat meldde de Spaanse overheid dinsdag. Vorige week werd al gemeld dat de Spaanse banken Santander, Caixabank, Banco Sabadell, Banco Popular en Kutxabank in de bad bank Sareb stappen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 18 december 2012

36 Duitse banken van cruciaal belang voor Duitse economie

De Duitse overheid heeft 36 Duitse banken aangemerkt die van cruciaal belang zijn voor het financiële systeem en in aanmerking komen voor staatssteun als ze in de problemen raken. Dat meldt de krant Süddeutsche Zeitung.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 18 december 2012

Wereldkaart volgens kredietbeoordelaars Moody's, S&P en Fitch

Op Chartsbin staat een interactieve wereldkaart die in één oogopslag laat zien wat de kredietstatus is van landen volgens de drie bekende kredietbeoordelaars Moody's, S&P en Fitch. De kaart is voorzien van gegevens van juli en is dus niet meer volledig actueel. Desondanks geeft deze kaart in één oogopslag weer hoe veilig staatsobligaties van verschillende landen volgens hun zijn.