Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 36716 tot 36720
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 7 december 2012

Arbeidsmarkt VS: Minder fulltimebanen en meer jeugdwerkloosheid

Het werkloosheidspercentage van 7,7% in november suggereert dat de Amerikaanse arbeidsmarkt herstelt. Toch kunnen daar kanttekeningen bij geplaatst worden. Uit verschillende hoeken komen grafieken die een minder rooskleurig beeld laten zien. Onderzoeksbureau Gallup zag het percentage fulltimebanen in haar laatste enquête van november scherp dalen. Zero Hedge laat aan de hand van grafieken zien dat vooral de jeugdwerkloosheid snel oploopt in de VS.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 7 december 2012

Rusland ziet mensenrechten in Europese Unie achteruit gaan

De economische crisis heeft een negatieve impact op de mensenrechten in de Europese Unie. Dat heeft Konstantin Dolgov, speciaal gezant voor mensenrechten en democratie van het Russische ministerie van buitenlandse zaken, gezegd. Een rapport heeft volgens Dolgov aangetoond dat xenofobie, racisme, gewelddadig nationalisme, wangedrag bij de politie en neo-Nazisme in Europa de voorbije jaren opnieuw zijn toegenomen. Het rapport is volgens Dolgov gebaseerd op documentatie van de Europese Unie zelf. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 december 2012

Grondstoffen ‘Super Cycle’ is halverwege

De ‘supercyclus’ bij de grondstoffen is verre van achter de rug, zo lazen we gisterenavond in een rapport van Goldman Sachs Group. De wereldeconomie is aan de beterhand en dat zal zich onvermijdelijk vertalen in een stevige vraag naar grondstoffen allerhande. De super cyclus is pas halverwege, zoals we tussen de lijn door konden verstaan.

Jeffrey Currie, Goldman’s head of commodity research, bekeek de situatie op de markt en kwam tot de conclusie dat een hogere consumptie van grondstoffen gepaard gaat met een beperkte onmiddellijke beschikbaarheid. Daardoor kunnen de prijzen alleen maar verder blijven stijgen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 7 december 2012

Wall Street opent hoger na banenrapport

In New York zijn de Amerikaanse effectenbeurzen vrijdag hoger geopend. De stemming werd gesteund door een sterk Amerikaans banenrapport.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening van de beurs 0,3 procent hoger op 13.111 punten. De brede S&P 500 klom 0,4 procent tot 1419 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg ook 0,4 procent tot 3001 punten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 7 december 2012

Fiat schrapt 1.500 banen in Polen

Het Poolse filiaal van de Italiaanse autobouwer Fiat heeft bekendgemaakt dat het 1.500 banen gaat schrappen, ofwel een derde van het aantal jobs in de fabriek in Tychy, in het zuiden van het land. Oorzaak zijn de moeilijkheden op de Europese markt, waar het grootste deel van de Poolse productie naartoe gaat.