Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 36721 tot 36725
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 december 2012

IMF studeert op Argentijnse cijfers

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) bepaalt waarschijnlijk volgende maand of het maatregelen neemt tegen Argentinië vanwege de slechte kwaliteit van de economische statistieken van dat land. Dat liet een woordvoerder van het fonds dinsdag weten.

Het IMF roept Argentinië al bijna 2 jaar op de kwaliteit van de cijfers over inflatie en economische groei te verbeteren. Vooral over de Argentijnse inflatiecijfers bestaan al lange tijd grote twijfels. De echte inflatie zou volgens economen tweemaal zo hoog zijn als uit de cijfers van de Argentijnse overheid blijkt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 december 2012

Nikkei zet klim voort

De beurs in Tokio zette dinsdag de klim voort. De hoop op een begrotingsakkoord in de Verenigde Staten zorgde voor optimisme. Ook bleef de verkiezingswinst van de Japanse conservatieve Liberaal Democratische Partij (LDP) de markt ondersteunen. De Nikkei sloot 1 procent hoger op 9923,01 punten. Dat is het hoogste niveau in meer dan 8 maanden tijd.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: dinsdag 18 december 2012

Optimisme over akkoord begroting VS

De voorstellen die de Amerikaanse president Obama maandag heeft gedaan om nog voor het eind van het jaar met de Republikeinse partij een akkoord over de federale begroting te kunnen bereiken, zijn door de Republikeinse onderhandelaar John Boehner welwillend ontvangen. Een van de belangrijkste elementen is een belastingverhoging voor mensen met een jaarinkomen boven de 400.000 dollar.

Obama zou bovendien ook aanzienlijk willen bezuinigen op de kosten in de gezondheidszorg en 200 miljard dollar extra willen toevoegen aan de overheidsbesparingen die zijn opgenomen in het tienjarenplan waarover Republikeinen en Democraten sinds 2011 twisten.

Bron: zilverpaul.nl
Geplaatst: dinsdag 18 december 2012

Tekenen aan de wand

Alles hangt af van vertrouwen. Nu consumenten en bedrijven steeds meer de hand op de knip houden wordt minder geleend van de banken. Dit is slecht voor het bankwezen, want het hele systeem draait om schuld aan die banken, die het voorrecht hebben om rente te rekenen voor het geld wat ze uitlenen.

Maar behalve dit al bestaande voorrecht heeft het bankwezen enorme risico’s genomen door het gaan verhandelen van allerlei zelfbedachte financiele producten. Hier heeft men in eerste instantie fors op verdiend, maar nu het tij zich heeft gekeerd zouden alle grote banken allang failliet zijn gegaan, ware het niet dat men de overheden zo gek heeft gekregen een fors deel van de financiele risico’s op zich te nemen bij het uitbreken van de  crisis. Ik zie ze nog staan, Bos, Wellink en Balkenende, waarbij Bos de snelle crisismanager mocht spelen die op het laatste moment het vaderland redde van de ondergang.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 17 december 2012

Hogere koersen op optimistisch Wall Street

De graadmeters op Wall Street noteerden maandag winst. De handel stond voornamelijk in het teken van de voortslepende begrotingsonderhandelingen in Washington en beleggers leken optimistisch dat er voor het einde van het jaar toch een akkoord zou worden bereikt.

Republikeinen toonden zich het afgelopen weekeinde voor het eerst bereid om belastingvoordelen voor de hoogste inkomens af te schaffen. Voorwaarde is wel dat er flink wordt bezuinigd op de sociale zekerheid. Maandag spraken de Amerikaanse president Barack Obama en de Republikein John Boehner opnieuw kort met elkaar.