Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 36746 tot 36750
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 17 december 2012

'Europese beurzen openen hoger'

De Europese beurzen beginnen maandag waarschijnlijk vlak tot licht hoger aan de laatste volledige handelsweek van 2012. De ogen blijven gericht op de voortslepende begrotingsonderhandelingen in de Verenigde Staten.

De Republikeinen in de Verenigde Staten toonden zich afgelopen weekeinde voor het eerst bereid om belastingvoordelen voor de hoogste inkomens af te schaffen. Voorwaarde is wel dat er flink wordt bezuinigd op de sociale zekerheid. Die handreiking deed de Republikeinse leider John Boehner zaterdag aan president Barack Obama, stelden bronnen in het Witte Huis.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 17 december 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent vlak tot 1 punt hoger

De AEX opent maandag naar verwachting licht hoger, vanwege berichten gedurende het weekeinde dat de Republikeinen bereidt zijn een compromis te sluiten over hogere belastingen in de onderhandelingen om tot een oplossing te komen over de dreigende fiscal cliff, hoewel inmiddels reeds bekend is geworden dat het Witte Huis de voorstellen van de Republikeinen niet aanvaardt.

De AEX-index sloot vrijdag 0,2% hoger op 344,39 punten, de Midkap won 0,1% op 531,61 punten en de Smallcap eindigde 0,3% hoger op 398,02 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 17 december 2012

Nikkei omhoog na verkiezingswinst LDP

De beurs in Tokio is maandag hoger geƫindigd in een overwegend lagere regio. De stemming werd gesteund door de verkiezingswinst van de conservatieve Liberaal Democratische Partij (LDP) afgelopen zondag.

LDP-leider Shinzo Abe pleitte voorafgaand aan de verkiezingen voor meer stimuleringsmaatregelen in Japan. De Nikkei sloot 0,9 procent hoger op 9828,88 punten.Vooral de Japanse energieproducenten werden opgepikt door speculatie dat de LDP de plannen om te stoppen met kernenergie weer op de planken zal leggen.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: maandag 17 december 2012

'Republikeinen willen begrotingsruzie jaar uitstellen'

John Boehner en Barack Obama half november, kort na Obama's herverkiezing als president.

De Republikeinse partij is bereid een jaar lang af te zien van gesteggel over het Amerikaanse schuldenplafond. De Republikeinse onderhandelaar John Boehner wil met dit aanbod het stagnerende gesprek over de zogeheten 'fiscal cliff' nieuw leven inblazen. Dat heeft de Washington Post zondag gemeld.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 17 december 2012

Beurs Tokio opent 1,62 procent hoger na zege Abe

Op de beurs van Tokio is de Nikkei-sterindex vanmorgen 1,62 procent hoger geopend na de overtuigende zege van de conservatieve liberaal democratische partij (LDP) van ex-premier Shinzo Abe bij de parlementsverkiezingen. De Nikkei van 225 standaardwaarden opende met een winst van 158,12 punten op 9.895,68 punten.