Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 36746 tot 36750
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 3 januari 2013

Europese beurzen openen verdeeld

De Europese aandelenmarkten openen waarschijnlijk verdeeld, nu beleggers een voorzichtige houding aannemen ten opzichte van de Amerikaanse begrotingsdeal en de druk op de Amerikanen toeneemt om de schuldenlast aan te pakken.

De Britse spreadbettor IG Markets geeft de volgende verwachtingen af. De Britse FTSE 100 stijgt 12 punten tot 6.039, de Duitse DAX daalt 9 punten tot 7.770 en de Franse CAC verliest 13 punten tot 3.721. Een spreadbettor is een handelsplatform waar kan worden ingezet op koersbewegingen, op grond van vooraf opgezette hypothetische spreads.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 3 januari 2013

‘Vlakke opening AEX’

De beurs in Amsterdam opent waarschijnlijk vlak tot licht lager. Beleggers nemen wat gas terug na de rally op de eerste handelsdag van het nieuwe jaar.

,,We lijken even een pas op de plaats te maken na de fantastische eerste handelsdag door de euforische reactie op de begrotingsdeal in de VS. Beleggers lijken wat winsten veilig te willen stellen. Ook ligt het Amerikaanse schuldenplafond weer op de loer en hebben het IMF en China gewaarschuwd dat de Amerikanen veel meer moeten doen om de staatsfinanciën op orde te krijgen. Daarnaast wordt gewacht op een groot aantal belangrijke macrocijfers uit Europa en de VS“, aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 3 januari 2013

Dienstensector China groeit sterker

De bedrijvigheid in de Chinese dienstensector is in december toegenomen naar het hoogste niveau in 4 maanden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 3 januari 2013

‘Europese banken moeten meer afboeken’

Europese banken zijn nog steeds te positief over hun financiële situatie en moeten meer afwaarderen op hun portefeuilles aan slechte leningen.

Het is een bedreiging voor het economisch herstel in Europa dat banken de pijn van de crisis voor zich uit schuiven.

Dat stelt Steven Maijoor, voorzitter van de Europese toezichthouder op de financiële markten Esma, donderdag in een interview met het Financieele Dagblad.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 3 januari 2013

Beurzen in Japan en China nog gesloten

De beurzen in Tokio en Sjanghai waren donderdag nog gesloten vanwege de feestdagen. De Japanse en Chinese beurzen zullen op vrijdag 4 januari weer openen. Elders in het Verre Oosten lieten de aandelenmarkten een gemengd beeld zien. Beleggers namen wat gas terug na de rally op de eerste handelsdag van het nieuwe jaar.