EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 36756 tot 36760
Geplaatst op: donderdag 24 januari 2013

"Russische centrale bank blijft goud kopen"

De Russische centrale bank zal goud blijven kopen, ook nu hun doelstelling van 10% goud op het balanstotaal van de centrale bank bereikt is. Dat maakte de Russische centrale bankier Alexei Ulyukayev bekend tijdens het World Economic Forum in Davos. Het land bezit nu 958 ton goud en staat daarmee op plaats 8 in de wereldwijde ranglijst van goudvoorraden.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: donderdag 24 januari 2013

Hoe komt het dat defensieaandelen het zo goed doen?

Een opvallende vaststelling: de aandelen uit de defensiesector hebben recent op de beurs van Wall Street een hartverwarmende prestatie geleverd. Buitenstaanders krijgen de indruk dat er in de US van een begrotingscrisis totaal geen sprake is.

Integendeel zelfs, men zou denken dat het Pentagon carte blanche heeft gekregen en ongelimiteerd geld mag uitgeven. Voor alle duidelijkheid: dat is dus niet het geval, integendeel zelfs. Ook het Amerikaans ministerie van Defensie zal op van alles en nog wat moeten besparen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 24 januari 2013

Apple in één klap $50 miljard minder waard

De koers van Apple keldert na opening van de Nasdaq ruim 10%. Daarmee keldert de beurswaarde van Apple in één klap met maar liefst $52 miljard.

[...]

Lees verder op rt[z]
Geplaatst op: donderdag 24 januari 2013

Ierland zoekt steun bij exit hulpprogramma

Ierland rekent erop dat zijn geldschieters de terugkeer van het land op de financiële markten vergemakkelijken. Dat stelde de Ierse minister van Financiën Michael Noonan donderdag op het World Economic Forum in Davos.

[...]

Lees verder op rt[z]
Geplaatst op: donderdag 24 januari 2013

Goud naar 4545!

Goud blijft een fascinerend fenomeen in beleggersland. Zeker nu de crisis maar blijft voortwoekeren en centrale bankiers ongewisse avonturen aangaan, hebben de gold bugs de wind in de zeilen. De goudprijs is rap opgelopen. Maar dat gegeven is kennelijk niet genoeg erkenning. Goud kan nog veel hoger, zeggen ze. Dat kan zo zijn, maar de aangedragen argumentatie is gebaseerd op kolder.

Wetenschappelijk onderzoek toont keer op keer aan dat goud maar een matige belegging is. Goud levert geen inkomstenstroom op, biedt geen goede inflatiebescherming, is geen veilige haven in tijden van stress en een gouden standaard voor geld geeft meer ellende dan plezier. Daarmee wil ik overigens niet zeggen dat voor goud geen plaats zou moeten zijn in een beleggingsportefeuille. Angst voor onzekere uitkomsten van monetaire experimenten is een legitieme reden, maar met garantie tot de hoek.

Lees verder op belegger.nl

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs