Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 36766 tot 36770
Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

Column Kees de Kort | Zzp'ers zijn de nieuwe armen

De beleggers en de beurzen negeren de eurocrisis. Daarmee vraag je in feite om problemen, zegt macro-econoom Kees de Kort. Beleggers moeten zich realiseren dat handelaren op ieder moment afscheid durft te nemen van zijn aandelen. "Beleggers moeten niet blijven meebewegen met de acties van handelaren. Er is een moment dat ze daar spijt van krijgen en dat moment is dichtbij."

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

Mines & Money Londen: waar is het geld?

De jaarlijkse Mines & Money conferentie in Londen stond vooral in het teken van geld. En hoe eraan te komen nu investeerders al geruime tijd aan de zijlijn staan.

Voordat een bedrijf tot winstgevende productie van metalen komt zal het vele jaren geld moeten verbranden om grondstoffen te zoeken, ze te vinden en om vervolgens een mijn te bouwen. Al deze projecten hebben geld nodig en als je weet dat slechts een handvol van de duizenden projecten ook werkelijk winst gaan geven, is het duidelijk dat investeren in deze sector een zeer risicovolle onderneming is. Komt daar bovenop ook nog eens een serie mondiale financiële crises waardoor veel kapitaal uit de markten wordt getrokken, dan ontstaat er een bijna moordende concurrentie om het schaarse geld. Een deelnemer zei daarom ook dat de conferentie gewoon Mines Londen had moeten heten, aangezien het geld weg is.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

Infographic: De hegemonie van de Amerikaanse dollar

De website Addogram plaatste een bijzonder interessante infographic van de samenstelling van de wereldwijde buitenlandse reserves sinds 1999. De Amerikaanse dollar neemt nog steeds de koppositie in als wereldreservemunt. In 2012 is ongeveer 61,9% van alle buitenlandse reserves uitgedrukt in Amerikaanse dollars, terwijl dat in 1999 nog 72% was. De euro heeft de afgelopen jaren steeds meer terrein veroverd. Vooral in de opkomende economieën is de populariteit van euro's sterk toegenomen.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

Privésector heeft bijna 19.000 banen verloren

De Belgische privésector heeft tijdens de eerste negen maanden van dit jaar al 18.800 banen verloren. Dat heeft Philippe Ledent, econoom bij ING België, tegenover de krant De Tijd gezegd. Door de creatie van gesubsidieerde banen wist de overheid volgens Ledent weliswaar de schade te beperken, zodat in totaal slechts 11.600 arbeidsplaatsen zijn verdwenen. Met een gezamenlijk verlies van 8.100 banen werden de sectoren handel, vervoer en horeca volgens de econoom door de crisis het zwaarst getroffen. In de industrie gingen 7.500 banen verloren en de bouwsector verloor 2.000 arbeidsplaatsen. Daarentegen werden in diverse overheidssectoren, met inbegrip van gesubsidieerde banen in cultuur en recreatie, 7.200 banen gecreëerd. Door die inbreng van de overheid schetsen de cijfers over de totale werkgelegenheid volgens Ledent dan ook een te positief beeld van de Belgische arbeidsmarkt. (MH)

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

Omgeving Warren Buffett ziet goud stijgen

De goudprijs kan flink schommelen, beleggers in goud moeten tegen een stootje kunnen én het nodige geduld kunnen opbrengen. Wie een lange termijn horizon hanteert, hoeft zich echter weinig zorgen te maken. Het goud heeft hogere prijzen in het vooruitzicht.

De centrale banken wereldwijd blijven geld in het systeem pompen en de nieuwe fiat money zal de goudprijs blijven ondersteunen. Er komt bovendien een prijsondersteunend effect uit een onverwachte hoek, meer bepaald die van de platinamarkt. De platinaprijs is gestegen wegens goed nieuws uit de autosector.