Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 36766 tot 36770
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 17 december 2012

Beurs Tokio opent 1,62 procent hoger na zege Abe

Op de beurs van Tokio is de Nikkei-sterindex vanmorgen 1,62 procent hoger geopend na de overtuigende zege van de conservatieve liberaal democratische partij (LDP) van ex-premier Shinzo Abe bij de parlementsverkiezingen. De Nikkei van 225 standaardwaarden opende met een winst van 158,12 punten op 9.895,68 punten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 17 december 2012

'Ratings hebben geen voorspellende waarde'

Om te weten of staatsobligaties zullen stijgen of dalen kan beter een muntje opgooien dan zich baseren op de ratings van kredietbeoordelaars. 

Dat blijkt uit een onderzoek van persbureau Bloomberg. Wanneer Standard & Poor's (S&P) of Moody's in 2012 de kredietwaardigheid van een land hoger of lager inschatten, maakte de wereldwijde obligatiemarkt vaak een tegengestelde beweging. 

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 16 december 2012

Een scherper zicht op 40 jaar inflatie in de VS

Op het blog van Azizonomics werden eerder dit jaar twee grafieken gepubliceerd over de inflatie in Amerika. Het artikel werd in september gepubliceerd, maar toen heb ik hem helaas over het hoofd gezien. De grafiek geeft treffend weer hoe gering de waarde van het officiële inflatiecijfer is. De Consumer Price Index (CPI) waar men steeds naar refereert is een arbitrair gemiddelde dat soms sterk afwijkt van de werkelijke situatie.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 16 december 2012

Crisis dreigt jongeren in hun onderbroek te zetten

Een 250-tal jonge socialisten uit verschillende Europese landen hebben het hele weekend samengezeten en overlegd over de eonomische crisis en de gevolgen die ze heeft voor de werkgelegenheid bij jongeren. Volgens de jonge socialisten dreigen heel wat jongeren, ook met hogere diploma's, het heel moeilijk te krijgen om een behoorlijk betaalde baan te vinden. Europa moet daar meer werk van maken, klinkt het.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 16 december 2012

Beleggers kijken weer vooral naar Amerika

De aandelenmarkten gaan de laatste volledige handelsweek van 2012 in. De ogen zullen weer vooral gericht zijn op de Verenigde Staten. Donderdag wordt duidelijk hoe sterk de Amerikaanse economie in het derde kwartaal is gegroeid. Ook wachten beleggers in spanning op de uitkomst van de slepende begrotingsonderhandelingen.

Als de partijen voor het einde van dit jaar geen akkoord bereiken, wordt automatisch begonnen met bezuinigingen en belastingverhogingen. Economen vrezen dat deze zogenoemde fiscal cliff het fragiele herstel van 's werelds grootste economie fors zal afremmen en in het ergste geval een nieuwe recessie in de VS tot gevolg heeft.