Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 36771 tot 36775
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

Infographic: De hegemonie van de Amerikaanse dollar

De website Addogram plaatste een bijzonder interessante infographic van de samenstelling van de wereldwijde buitenlandse reserves sinds 1999. De Amerikaanse dollar neemt nog steeds de koppositie in als wereldreservemunt. In 2012 is ongeveer 61,9% van alle buitenlandse reserves uitgedrukt in Amerikaanse dollars, terwijl dat in 1999 nog 72% was. De euro heeft de afgelopen jaren steeds meer terrein veroverd. Vooral in de opkomende economieën is de populariteit van euro's sterk toegenomen.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

Privésector heeft bijna 19.000 banen verloren

De Belgische privésector heeft tijdens de eerste negen maanden van dit jaar al 18.800 banen verloren. Dat heeft Philippe Ledent, econoom bij ING België, tegenover de krant De Tijd gezegd. Door de creatie van gesubsidieerde banen wist de overheid volgens Ledent weliswaar de schade te beperken, zodat in totaal slechts 11.600 arbeidsplaatsen zijn verdwenen. Met een gezamenlijk verlies van 8.100 banen werden de sectoren handel, vervoer en horeca volgens de econoom door de crisis het zwaarst getroffen. In de industrie gingen 7.500 banen verloren en de bouwsector verloor 2.000 arbeidsplaatsen. Daarentegen werden in diverse overheidssectoren, met inbegrip van gesubsidieerde banen in cultuur en recreatie, 7.200 banen gecreëerd. Door die inbreng van de overheid schetsen de cijfers over de totale werkgelegenheid volgens Ledent dan ook een te positief beeld van de Belgische arbeidsmarkt. (MH)

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

Omgeving Warren Buffett ziet goud stijgen

De goudprijs kan flink schommelen, beleggers in goud moeten tegen een stootje kunnen én het nodige geduld kunnen opbrengen. Wie een lange termijn horizon hanteert, hoeft zich echter weinig zorgen te maken. Het goud heeft hogere prijzen in het vooruitzicht.

De centrale banken wereldwijd blijven geld in het systeem pompen en de nieuwe fiat money zal de goudprijs blijven ondersteunen. Er komt bovendien een prijsondersteunend effect uit een onverwachte hoek, meer bepaald die van de platinamarkt. De platinaprijs is gestegen wegens goed nieuws uit de autosector.

Bron: iex.nl
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

esm eerste handeling een feit

De leningen ter waarde van 39,5 miljard euro die Spanje maandag aan Europa heeft gevraagd, komen uit het nieuwe noodfonds van de eurolanden, het European Stability Mechanism (ESM). Daarmee is dit de eerste operatie die uit het eerder dit jaar opgerichte permanente fonds wordt gefinancierd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

Griekse werkloosheid loopt verder op

De werkloosheid in Griekenland is in september verder opgelopen. Inmiddels heeft 26 procent van de Griekse beroepsbevolking geen betaalde baan meer, meldde het Griekse statistiekbureau donderdag.