Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 36771 tot 36775
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 3 januari 2013

Ratingbureaus vragen VS om extra inspanningen

Moody's en S&P, de twee grootste ratingagentschappen van de Verenigde Staten, voeren de druk op de regering-Obama op. Ze verwachten meer dan het akkoord dat eerder deze week werd bereikt, en sporen het Congres aan om het begrotingstekort verder af te bouwen. Zoniet dreigt een ratingverlaging voor de VS.

Bron: meervrijheid.nl
Geplaatst: donderdag 3 januari 2013

Is de Euro een fundamentele weeffout?

Dat is althans wat Dr Oliver Marc Hartwich stelt in de Bussiness Spectator. De discussie gaat nu teveel de kant uit naar de symptomen (bezuinigingen, verdragswijziging, staatsobligaties) terwijl het veel fundamenteler probleem onderbelicht blijft; welke is, dat de Euro is gestoeld op constructivistische hoogmoed, zoals de econoom-filosoof Friedrich von Hayek dat noemde.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 3 januari 2013

Franse rente bereikt recordlaagte

Frankrijk heeft donderdag een 10-jaarslening weten te slijten tegen de laagste rente ooit. De gemiddelde rente daalde van 2,22 procent bij de vorige veiling op 31 oktober tot 2,07 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 3 januari 2013

Stijgen de dekkingsgraden dit jaar van 102% naar 105%?

Het wordt weer een spannend jaar voor veel gepensioneerden: stijgt de dekkingsgraad van hun pensioenfonds naar 105%, en wordt een mogelijke tweede ronde van pensioenkortingen vermeden?

De Nederlandse pensioenfondsen moeten aan het eind van dit kalenderjaar een dekkingsgraad hebben van minimaal 105%. Voor elke euro die het fonds in de toekomst moet uitkeren, staat dan 1,05 euro aan bezittingen op de balans.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 3 januari 2013

Beter af met AEX dan met Dow Jones

De AEX Index bestaat 30 jaar en er is zeker reden voor een feestje. Het koersrendement was gemiddeld 7% per jaar, met herbelegde dividenden zelfs 10,7%.