Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 36771 tot 36775
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 14 december 2012

Dekkingsgraad pensioenfondsen verbeterd

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen bedroeg eind november 102 procent, tegenover 101 procent eind september. Dat is de hoogste stand sinds juni vorig jaar, maakte De Nederlandsche Bank (DNB) vrijdag bekend.

De dekkingsgraad die aangeeft of een pensioenfonds aan zijn toekomstige verplichtingen kan voldoen, is vooral gestegen dankzij gunstige beleggingsresultaten. De rente is in deze periode volgens DNB nauwelijks veranderd.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 14 december 2012

Queen Elizabeth bezoekt kluis Bank of England

Queen Elizabeth heeft afgelopen woensdag een bezoek gebracht aan een goudkluis van de Bank of England. Hier liggen duizenden goudstaven van ongeveer 12,5 kilo opgeslagen, de zogeheten 'Londen Good Delivery Bars'. Verspreid over Londen zijn er negen van dit soort kluizen, waar in totaal voor bijna €250 miljard aan goudstaven bewaard worden.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: vrijdag 14 december 2012

‘Het moment is in zicht dat de huizenprijzen ophouden met dalen’

Het moment is in zicht dat de huizenprijzen ophouden met dalen, denkt FD-columnist en econoom Mathijs Bouman.

De huizenprijzen dalen gestaag sinds de zomer/najaar van 2008, toen Lehman ten onder ging en daarmee de economie van het onmogelijke, waarin alles steeg en alles kon. Terwijl de aandelenkoersen willekeurig op en neer schieten, beweegt de huizenprijs met slaapverwekkende voorspelbaarheid, schrijft Mathijs Bouman in het FD.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 14 december 2012

Europese autoverkoop daalt veertiende maand op rij

De crisis op de Europese automarkt blijft aanhouden. In november is de verkoop van personenwagens voor de veertiende maand op rij gedaald, zo tonen de cijfers van de Europese constructeurskoepel ACEA vandaag aan.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 14 december 2012

AEX in de plus; Akzo uitschieter

De beurs in Amsterdam is in de plus geopend. veruit de stekste stijger is AkzoNobel, dat 5% wint.

Ook de andere Europese beurzen lieten overwegend kleine winsten zien. Beleggers putten moed uit positief nieuws over de Chinese industrie en schoven de bezorgdheid over de Amerikaanse begrotingscrisis even aan de kant.