Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 36776 tot 36780
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 15 december 2012

'Grieks herstel kan in 2014 van start gaan'

De Griekse economie zou vanaf de tweede helft in 2013 weer kunnen gaan groeien waarna in 2014 het herstel kan worden ingezet.

Dit verklaart de Griekse minister van Financiën, Yannis Stournaras, in een interview met dagblad Imerisia, zo meldt Reuters.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zaterdag 15 december 2012

Wellink noemt ECB-toezicht een noodoplossing

Dat stelt de voormalige centralebankpresident Nout Wellink in een interview met de Duitse krant Handelsblatt dat dinsdag wordt gepubliceerd.

Op korte termijn is er geen alternatief voor de beslissing om de ECB verantwoordelijk te maken voor het toezicht, stelt Wellink. ''Maar die oplossing voor de korte termijn kan niet permanent worden.''

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 15 december 2012

Economische crisis verspreidt zich over heel Europa

De economische neergang in veel Zuid-Europese landen lijkt zich te verspreiden over heel Europa. "Er zijn aanwijzingen dat de economie niet alleen verzwakt in zuidelijke landen met schulden, maar ook in de rest van de eurozone", aldus Erkki Liikanen, chef van de Finse centrale bank en lid van de Algemene Raad van de Europese Centrale Bank.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 15 december 2012

Recessie in Cyprus zal langer duren dan verwacht

De recessie in Cyprus zal langer en dieper uitvallen dan tot nu toe werd gedacht. Dat bericht het Griekse nieuwsagentschap AMNA op basis van de Bank van Cyprus.

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: zaterdag 15 december 2012

BRICS-landen herbevestigen rol op economisch vlak

In 2012 herbevestigden de groeilanden hun rol op economisch vlak. Het moment waarop landen als China, Brazilië en India de wereldeconomie verregaand gaan bepalen, is volgens de Amerikaanse inlichtingendienst NIC nog maar een kwestie van tijd.

Fabelachtige groeicijfers konden de opkomende economieën dit jaar minder voorleggen dan bijvoorbeeld in 2011. Toch herbevestigden de groeilanden ook in 2012 hun rol op economisch vlak.