EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
46
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
37
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 36776 tot 36780
Geplaatst op: maandag 14 januari 2013

Column Kees de Kort | Pech voor ongeboren Japannertjes

De Kort: "Als je een grafiek moet maken van de staatsschuld, dat is ongelooflijk.. Al vijftien, twintig jaar lenen, lenen, lenen ze. En de economie groeit niet. Er ligt een grauwe sluier over de Japanse economie. Wat de autoriteiten niet doen, is ervoor zorgen dat Japanners weer bereid zijn te investeren en bereid om te consumeren."Hij vat samen: "Iedereen zit naar de toekomst te kijken en die ziet er niet goed uit. Dus dan blijf je heel rustig."De nieuwste generatie Japanners heeft het daarom lastig zat, wordt De Kort voorgelegd. Hij reageert: "Als je een ongeboren Japannertje bent en je kijkt wat jouw deel van de staatsschuld is, zou ik zeggen: ik kom niet uit de baarmoeder."

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: maandag 14 januari 2013

IJsland gaat ’100% reserve bankieren’ onderzoeken

Na het nieuws dat IJsland als een van de enige landen in de crisis al haar banken heeft genationaliseerd en hooggeplaatste personen uit het bankwezen heeft berecht, komt nu het nieuws, via onze zusterorganisatie Positive Money, dat de IJslandse regering gaat onderzoeken of het niet beter zou zijn fractioneel reserve bankieren te verbieden.

Na het nieuws dat IJsland als een van de enige landen in de crisis al haar banken heeft genationaliseerd en hooggeplaatste personen uit het bankwezen heeft berecht, komt nu het nieuws, via onze zusterorganisatie Positive Money, dat de IJslandse regering gaat onderzoeken of het niet beter zou zijn fractioneel reserve bankieren te verbieden.

Is Iceland – the wonderful island with just 300 thousand citizens – going to be the first country seriously questioning the privatized money creation and considering Full Reserve Banking proposals? It seems that it might well be the case…

A motion has recently been put forward in the Althing – the Icelandic Parliament – calling for the forming of a committee to report on the benefits/costs of full reserves banking. The motion reads:

Lees verder op onsgeld.nu
Geplaatst op: zondag 13 januari 2013

Griekenland achterhaalt 7 miljard zwart geld

Bijna 25.000 Grieken die in de periode 2009 tot 2011 grote geldbedragen naar het buitenland hebben gesluisd, moeten zich nog deze maand bij de belastingdienst verantwoorden.

Ze moeten de herkomst van deze gelden aannemelijk maken en zo nodig achterstallige belasting betalen, meldde de krant To Vima zondag.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: zondag 13 januari 2013

Bron des overvloeds

De Europese Unie geeft, samen met een aantal andere financiële instellingen, zeker vijf miljard euro aan Egypte. Dat meldt de NOS.

Met het bedrag moet het democratiseringsproces in Egypte ondersteund worden. Het gaat slecht met de economie in het land, mede door de aanhoudende politieke onrust.

Lees verder op parool.nl
Geplaatst op: zondag 13 januari 2013

Is het huidige harde beleid op de woningmarkt wel echt nodig?

Een piek in de huizenverkopen afgelopen kwartaal, meldden de makelaars deze week. Maar de vooruitzichten voor begin 2013 zijn somber. Woningkopers zullen het massaal af laten weten, is de angst. Met dank aan de overheid die de markt met de strengere kredietregels verder op slot zet. Noodzakelijke ingrepen, of slecht beleid?

De ingrepen van de overheid om de ruime kredietverlening op de woningmarkt in te tomen, zijn pijnlijk, maar onontkoombaar.

Lees verder op trouw.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs