Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 36776 tot 36780
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

'Deutsche Bank rapporteerde verlies niet'

Deutsche Bank heeft tijdens de financiƫle crisis circa 12 miljard dollar, zo'n 9 miljard euro, aan verliezen niet gerapporteerd. Daardoor vermeed de bank dat het gered moest worden door de overheid. Dat zeggen drie voormalige medewerkers van de bank in een klacht bij de Amerikaanse financiƫle toezichthouders, zo meldde de krant Financial Times.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

Nikkei op hoogste niveau in 7 maanden

De beurs in Tokio zette donderdag de opmars voort. De exportbedrijven werden weer opgepikt na een verzwakking van de Japanse yen. Ook werd uitgekeken naar de nationale verkiezingen, die later deze maand worden gehouden. De Nikkei eindigde 0,8 procent hoger op 9545,16 punten. Dat is het hoogste niveau in 7 maanden tijd.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

Nederlandse schaduwbankwezen minder groot dan het op het eerste gezicht lijkt

Door de kredietcrisis staat schaduwbankieren internationaal hoog op de agenda. Schaduwbanken zijn niet-bancaire instellingen die zijn betrokken bij het aantrekken of uitlenen van geld. Onderzoek van DNB laat zien dat het Nederlandse schaduwbankwezen weliswaar omvangrijk is, maar veel minder groot dan soms wordt aangenomen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

Besparingen kosten Europa 0,6 procent economische groei in 2012

Het budgettaire saneringsbeleid van de Europese landen heeft dit jaar 0,6 procent economische groei gekost. Dat blijkt uit een studie die is gepubliceerd door het nationale Franse instituut voor statistiek en economische studies Insee.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

Het personeel als oud vuil. Wat doet zo'n manier van ondernemen met onze maatschappij?

Michiel Herkemij, de CEO van Douwe Egberts, slaat op de gong om de notering aan NYSE Euronext te bekrachtigen. "Van de top-150 (van het personeel, red) is al eenderde vervangen; uiteindelijk zal zestig procent eruit vliegen", zegt hij trots. Zulke taal horen beleggers graag.

opinie Waar haal jij het liefst je kop koffie, vraagt econoom Hans de Geus. Bij Coffee Company van Douwe Egberts, een groot bedrijf, met forse bonussen voor de top? Of bij Roos, een bescheiden koffiehuis? Op zoek naar een andere economie.

'Oh gelukkig, je bent er nog." Zo door collega's onthaald worden, terug van vakantie, klinkt nogal luguber. Als had je in afwezigheid je leven op het spel gezet met een gevaarlijke expeditie. Maar op het hoofdkantoor van Douwe Egberts ('DE Master Blenders 1753') is de betekenis van 'Gelukkig, je bent er nog' een heel andere. Daar is de paranoia onder het personeel over wie er nu weer met stille trom is ontslagen zo groot dat je collega's het ergste vrezen als je je neus om wat voor reden dan ook een tijdje niet hebt laten zien. Want zoveel anderen waren met een vertrekregeling, op voorwaarde dat ze over hun ontslag hun mond hielden, zomaar, onaangekondigd uit hun midden verwijderd.