Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 3681 tot 3685
Bron: Hollandgold
Geplaatst: maandag 5 december 2016

Deutsche Bank treft schikking van $60 miljoen voor manipulatie goudprijs

Deutsche Bank treft een schikking van $60 miljoen voor het manipuleren van de goudprijs, zo schrijft Reuters. De bank werd schuldig bevonden aan het manipuleren van de dagelijkse goudprijs fixing, waardoor handelaren op oneerlijke wijze benadeeld werden. In oktober trof Deutsche Bank ook al een schikking van $38 miljoen voor het manipuleren van de zilverprijs.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 5 december 2016

Goud niet aan te slepen door referendum Italie

Het Italiaanse referendum en de daling van de goudprijs zorgen voor extra drukte in de goudhandel. Bij goudhandelaren als Goudstandaard en Hollandgold kwamen er het afgelopen weekend aanzienlijk meer bestellingen binnen dan normaal. “De drukte is vergelijkbaar met de Amerikaanse presidentsverkiezingen van een maand geleden en het Brexit referendum van afgelopen zomer”, zo verklaarde Menno Brandsma van Hollandgold tegenover Marketupdate.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 5 december 2016

De val van Italië komt nu heel dichtbij

Italië kent al geen economische groei meer sinds 1999, dat is bijna 2 decennia van stagnatie. De economie zit in een diepe depressie en het Italiaanse banksysteem is rot tot op het bot. En nu kan alles in snel tempo nóg erger worden. Het ‘Nee’ tegen Renzi is weer een duidelijke aanwijzing dat het de verkeerde kant op gaat in Italië én Europa.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 5 december 2016

EU en het vrijhandelsakkoord met Japan

Ongeloof, dat is wat een mens voelt bij de houding van de Europese Commissie. De onverkozen commissarissen rollen als pletwals maar door. Nu duidelijk is dat de lidstaten van de EU, of toch alleszins de bevolkingen, niet moeten weten van ondemocratische vrijhandelsakkoorden, net nu, beslist de EU om nieuwe vrijhandelsverdragen in de stijgers te zetten.

Ongeloof. Het Europees Parlement besliste enkele weken geleden dat de onderhandelingen met Turkije, over eventuele toetreding tot de EU, moeten bevroren worden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 5 december 2016

Royal Bank of Scotland schikt voor bijna miljard euro

Royal Bank of Scotland (RBS) betaalt een bedrag van 800 miljoen pond (954 miljoen euro) om een reeks zaken uit 2008 over aandelenhoudersrechten af te ronden. 

De Britse bank had al een voorziening getroffen voor afronding van de kwestie.