Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 36806 tot 36810
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

Spanje vraagt Europese steun bij garantie ingrijpen ECB

Spanje staat klaar om aan te kloppen voor een compleet financieel reddingsprogramma van de Europese Unie (EU), mits het de garantie krijgt dat de Europese Centrale Bank (ECB) ingrijpt op de obligatiemarkten om zo de financieringskosten op Spaans staatspapier aanzienlijk te verlagen, meldt een overheidsofficial woensdag.

De Spaanse overheid slaagde er tot nu toe niet in om toezeggingen te krijgen van de EU en de ECB om te helpen bij het verlagen van de zogenoemde risicopremie van het land met zo'n 200 basispunten. Deze risicopremie is de spreiding tussen de tienjarige benchmark obligatie van Spanje en het equivalent uit Duitsland.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

1000 banen op tocht bij Nokia-Siemens

Nokia Siemens Networks stopt met zijn onderhoudsactiviteiten in Duitsland waardoor 1000 banen op de tocht komen. De joint venture tussen het Finse Nokia en het Duitse Siemens wil op zijn laatst eind 2013 stoppen met de onderhoudsdienst voor netwerken, maakte het bedrijf woensdag bekend.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

Europese miljarden klaar voor Spanje

Het Europese noodfonds ESM heeft woensdag het door Spanje gevraagde bedrag van bijna 39,5 miljard euro vrijgegeven. Het geld is bedoeld om noodlijdende Spaanse banken te verstevigen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

Staat wil 2 tot 4 miljard ophalen met lening

De Nederlandse staat wil volgende week maandag 2 tot 4 miljard euro ophalen met de veiling van 2 leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie woensdag bekend.

Het gaat om leningen met looptijden tot 28 maart 2013 en 28 juni 2013 die per stuk 1 à 2 miljard euro moeten opleveren. Met de kortste lening werd eerder al 2,15 miljard euro opgehaald, met de langere 2,22 miljard euro.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

Plotse en felle stijging van de vraag naar goud- en zilvermunten

De edelmetalen goud en zilver blijven voorlopig op enkele weerstanden botsen. Voor goud ligt deze ronde $ 1.750 en voor zilver nabij de $ 35. Goud vindt wel steun bij $ 1.700 en zilver bij $ 33. De bandbreedte is dus behoorlijk klein. Het is wel belangrijk om te zien dat de steunniveaus vroeger weerstanden waren, dit is een positief signaal dat de prijs eerder aan de bovenkant zal uitbreken.

Een uitbraak kan ook gesteund worden door de sterke vraag naar goud en zilver munten. De US Mint zag de vraag naar beide munten recent exploderen. De Amerikaanse bevolking schiet blijkbaar weer wakker nu de onderhandelingen over de begroting aanslepen. Daarnaast verhoogd de kans dat de Federal Reserve weer geld moet gaan printen.