Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 36806 tot 36810
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 14 december 2012

Italiaanse staatsschuld boven de 2 biljoen

De staatsschuld van Italiƫ is in oktober voor het eerst tot boven de grens van 2 biljoen euro gestegen. Dat liet de Italiaanse centrale bank vrijdag weten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 14 december 2012

'Versoepeling hypotheken is sleutel voor herstel'

Het is een goed idee dat starters straks een hogere hypotheek mogen afsluiten. Volgens woningmarktexpert Boelhouwer verslechtert anders de woningmarkt verder.

"Dit is een erg verstandig besluit," zegt hoogleraar Boelhouwer bij RTL Z. "Deskundigen en organisaties vragen al tijden om de positie van starters te verbeteren. Die zijn de sleutel tot het herstel van de woningmarkt." Zo staat de Vereniging Eigen Huis achter het voorstel (video)van het kabinet.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 14 december 2012

Autoverkopen Europese Unie op laagste punt in 19 jaar

Het aantal verkochte auto's in de Europese Unie bereikte het laagste punt in 19 jaar tijd. Vooral Peugeot, Citroen en Fiat zagen hun verkoopcijfers sterk teruglopen. In de eerste elf maanden van dit jaar werden er 11,3 miljoen auto's verkocht, een daling van 7,6% ten opzichte van diezelfde periode vorig jaar. Sinds 1993 werden er niet zo weinig auto's verkocht als nu, een rechtstreeks gevolg van de Europese schuldencrisis.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 14 december 2012

Beurzen gemengd in kalme markt

De Europese beurzen lieten vrijdag een gemengd beeld zien tijdens een kalme handelssessie. Een positief bericht over de Chinese industrie en de aanhoudende bezorgdheid over de Amerikaanse begrotingscrisis hielden de beurzen in balans.

,,Het positieve nieuws uit China, waar de industrie weer groei laat zien, biedt ondersteuning aan de markten. Ook is er enige geruststelling dat de situatie in de eurozone niet verder verslechterd. In Amsterdam wordt daarnaast positief gereageerd op de aankondiging van Akzo om de verfactiviteiten in de VS te verkopen", aldus analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 14 december 2012

Werkgelegenheid in Europa blijft maar dalen

De werkgelegenheid is er zowel in de eurozone als de volledige Europese Unie in het derde kwartaal met 0,2 procent op achteruit gegaan ten opzichte van het tweede kwart. Dat blijkt uit een eerste raming van de Europese statistiekdienst Eurostat.