Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 36811 tot 36815
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

Citigroup schrapt wereldwijd 11.000 banen

De Amerikaanse zakenbank Citigroup gaat wereldwijd 11.000 banen schrappen, zo maakte het bedrijf woensdag bekend. Als gevolg van deze ontslagronde verliest 4% van de mensen die bij deze bank werken hun baan. Door deze reorganisatie denkt Citigroup haar winstgevendheid te kunnen vergroten. Aan personeelskosten kan een besparing worden gerealiseerd van $1,1 miljard per jaar.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

Geen plaats voor Europa in G-2

Europa zal steeds verder achterop blijven hinken in een 'G2-wereld' die gedomineerd wordt door de V.S. en China. Dat schrijft Willem Buiter, hoofdeconoom bij Citigroup, in een rapport over de vooruitzichten voor 2013 en de daaropvolgende jaren. Ambrose Evans-Pritchard van The Telegraph gaat grotendeels akkoord met het rapport.

Het verschil in groei tussen de V.S. (+2,2%) en de eurozone (-0,4%) is groter dan eender welk jaar sinds 1993 en volgens de Nederlander Buiter zal dit verschil het komende decennium enkel maar vergroten. Het resultaat is dat Europa zal blijven krimpen terwijl de V.S. en China groeien en de opkomende economieën (zeer langzaam) hun achterstand inhalen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

John Paulson steekt zijn nek weer uit, ondanks de tegenvallende resultaten

Eén van de hedge funds die door John Paulson wordt gerund, de man wiens speculaties tegen de vastgoedzeepbel in de VS werden vastgelegd in het boek “The Greatest Trade Ever”, is het op één na slechtste presterende fonds in 2012 van het universum dat door HSBC wordt gevolgd.

Paulson’s Advantage Plus Fund, dat met een extra hefboom werkt, stond op 31 oktober op een verlies van 19 %. Dat is een hele verbetering t.o.v. 2012. Toen bedroeg het verlies namelijk 53 % en was Advantage Plus Fund het slechtste uit het HSBC-universum!

Ook Paulson Advantage Fund liet het afweten

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

Wall Street opent gemengd

De Amerikaanse effectenbeurzen zijn woensdag gemengd geopend. Signalen dat de nieuwe Chinese leider de economische groei van het land wil stimuleren boden enige steun aan de aandelenhandel. Een tegenvallend Amerikaans banencijfer en de aanhoudende dreiging van een begrotingscrisis in de Verenigde Staten hielden de beurzen echter in toom.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

Beleggers hebben opnieuw volop interesse voor Chinese aandelen

De Chinese beurs heeft een niet zo goed jaar achter de rug, maar de investeerders zijn bereid om deze zwakke prestatie door de vingers te zien. Op de beurs van Wall Street zijn aandelen die op één of andere manier met China gelinkt kunnen worden momenteel sterk gezocht.

De Chinese economie, tot nader order nog steeds de motor van de wereldeconomie, kende een appelflauwte, maar heeft zich daar inmiddels van hersteld. De toegenomen interesse van de analisten heeft vooral te maken met het gegeven dat Chinese aandelen een value play kunnen worden.