Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 36846 tot 36850
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 13 december 2012

Moeilijke tijden hebben nood aan kleine en hechte netwerken

De ideale omvang van netwerken is afhankelijk van socio-economische omstandigheden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Virginia en de London Business School. Daarbij kwamen de onderzoekers tot de vaststelling dat een breed en oppervlakkig sociaal netwerk optimaal is voor personen die zich in een mobiele en economisch gunstige omgeving situeren. Daarentegen zouden kleine netwerken met hechte banden ideaal passen bij een residentiële omgeving en moeilijke economische omstandigheden. 

Bron: rtl.nl
Geplaatst: donderdag 13 december 2012

Waar is ons goud?

Ons goud, en daarmee bedoelen we niet de oorbellen die op het nachtkastje liggen, maar de goudstaven van Nederland liggen niet echt binnen handbereik. Het grootste deel ligt in New York.

Maar een klein gedeelte, slechts elf procent, van het goud van De Nederlandse Bank ligt daadwerkelijk bij deze bank opgeslagen.

Meer dan de helft van ons goud ligt in New York. In de Amerikaanse Federal Reserve. Twintig procent van de staven is veilig opgeborgen bij de Canadese centrale bank in Ottawa en nog eens twintig procent ligt in Londen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 13 december 2012

Amerikaanse comité wil belasting heffen op mijnbouwbedrijven

Een rapport van de Amerikaanse overheid concludeert dat de staat meer inkomsten kan binnenhalen door extra belasting te heffen op mijnen die goud en andere waardevolle metalen uit de grond halen. De bodemschatten kunnen volgens de onderzoekers beschouwd worden als een nationale reserve en daarom zou de belastingbetaler ook moeten profiteren van de opbrengst van deze mijnen. Een belasting van 12,5% op de winning van waardevolle metalen zou de schatkist honderden miljoenen per jaar kunnen opleveren.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 13 december 2012

Grafiek: Totale goudreserve eurosysteem in 2012

De ECB publiceert iedere week op haar website een geactualiseerde geconsolideerde weekstaat van het Eurosysteem. Hierop worden wekelijkse veranderingen op de balans bijgehouden. Ieder kwartaal wordt de goudreserve bovendien opnieuw gewaardeerd tegen de marktprijs van goud van dat moment.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 13 december 2012

Wat betekent bankentoezicht voor u? Vier vragen

Na maanden harrewarren zijn de Europese ministers van Financiën eruit: Er komt één centrale toezichthouders op alle banken in Europa. Dus ook die in Nederland. Wat betekent dat voor ons? Bart Reijnen beantwoordt vier vragen.