Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 3686 tot 3690
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 4 december 2016

D-day voor Italië en Europa

Zondag stemmen de Italianen in een volksraadpleging voor of tegen de hervorming van de grondwet die de Italiaanse premier Matteo Renzi wilt doorvoeren. Analisten bestempelen deze dag als de meest belangrijke politieke gebeurtenis van 2016. U hoort het goed… zelfs belangrijker dan de Brexit en de migratiecrisis.

De campagne van de Italiaanse premier Matteo Renzi moet zijn landgenoten overhalen om ‘ja’ te stemmen op het referendum dat op zondag wordt gehouden. Bij een meerderheid van de stemmen, kan Renzi ervoor zorgen dat het land gemakkelijker kan worden bestuurd door meer vrijheid te geven aan het parlement.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 4 december 2016

Renzi binnenkort oorzaak van ontbinding Eurozone?

Italië kan na dit weekend enkele economische schokken door de wereldwijde economie jagen of toch op zijn minst binnen de Eurozone. Dit als gevolg van het  zondag te houden referendum waarbij premier Renzi zijn toekomst heeft verbonden aan het al dan niet behalen van een “ja” stem.

Terwijl het Italiaanse referendum grotendeels Europees gericht is kan dit mogelijks toch het nieuws over Trump’s verkiezing overschaduwen. Italië wordt beschouwd als de grootste “wild card” op dit moment voor de Eurozone waarbij het wegstemmen van het huidige Italiaanse beleid niet enkel Italië in het onbekende stort maar tevens de Eurozone structureel in gevaar brengt.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 4 december 2016

‘Een globaal systeem met 1 doel: Laten uitschijnen dat de superrijken amper iets bezitten’

‘Geld en mooie vrouwen moet je in het donker houden,’ wil een Vlaams spreekwoord. Maar wat wanneer die mooie vrouw op zoek gaat naar de 400 miljoen dollar van haar man, die, eens ze op scheiden staan, niet meer blijken te bestaan. The New York Times publiceert een zeer lezenswaardig stuk ‘How to hide $400 million’ (‘Hoe verberg je $ 400 miljoen’), waarin wordt getracht de lezer een kijk te geven ‘in de verborgen wereld van de superrijken’ – of tenminste in het systeem dat rijken gebruiken om alles te verstoppen dat hen net superrijk maakt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 4 december 2016

Heeft sparen nog zin? Juiste varkentje levert 16x meer op

De Belgen voelen zich nog steeds het best met een extraatje veilig en gemakkelijk op hun spaarboek. Maar met de lage rente van vandaag hou je daar minstens een wrang gevoel aan over. Hoe zit dat nu: heeft sparen nog zin? Wel als u het goed doet.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 4 december 2016

'Elektrische auto’s kunnen hap uit vraag naar olie nemen'

De ontwikkeling van elektrisch rijden kan op termijn de vraag naar olie met 10 procent verlagen.

Dit voorspelt consultantsbureau Wood Mackenzie, dat gespecialiseerd is in de oliesector, meldt persbureau Bloomberg.

Op dit moment rijdt nog maar een klein deel van alle automobilisten in een elektrische auto. Wereldwijd gaat het om 1 procent van alle auto-verkopen, maar de verwachtingen zijn rooskleurig.