Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 36851 tot 36855
Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 30 december 2012

Republikeinen kaatsen fiscale bal terug naar Obama

In verband met de geblokkeerde begrotingsonderhandelingen in de Verenigde Staten kaatst John Boehner, Republikeins fractieleider in het Huis van Afgevaardigden, de bal terug naar president Obama. "De president is verkozen om te regeren, niet om te beschuldigen", meent hij.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 30 december 2012

Hoe Europa heimelijk uw leidingwater tot een koopwaar wil omvormen

De Europese Commissie probeert heimelijk de privatisering van de watervoorziening in Europa door te voeren. Indien ze daarin slaagt komt water - door de VN nochtans als een mensenrecht beschouwd - in handen van privé-bedrijven, die niet zullen nalaten het tot een handelswaar om te vormen, waarmee miljarden kunnen worden verdiend.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 30 december 2012

Spanning op laatste handelsdag van 2012

De Amerikaanse begrotingsonderhandelingen bepalen maandag de richting van de beurshandel op de laatste dag van het jaar. De uitkomst heeft grote invloed op het verdere herstel van 's werelds grootste economie, en dus ook op de perspectieven voor bedrijven in de eerste maanden van 2013.

De afgelopen week hielden beleggers aan beide zijden van de Alantische Oceaan de adem in terwijl in Washington koortsachtig werd onderhandeld. Zonder akkoord gaan per 1 januari veel belastingtarieven omhoog en worden de overheidsuitgaven automatisch fors beperkt. Dat kan een rem op de economie zetten.

Bron: demorgen.be
Geplaatst: zondag 30 december 2012

5 vragen over armoede aan professor Danielle Dierckx (UA)

"We riskeren een grote groep gefrustreerde jongeren te kweken". Hoe arm zijn we vandaag eigenlijk, en wie heeft het dan zo moeilijk? En waarom? Vijf vragen over armoede aan professor Danielle Dierckx van het Centrum Ongelijkheid, Armoede, Sociale Uitsluiting en de Stad (OASES) van de Universiteit Antwerpen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 30 december 2012

Egypte wil nieuw gesprek met IMF over cruciale lening

Egypte wil de gesprekken met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) over een cruciale lening van 4,8 miljard dollar (of 3,7 miljard euro) hervatten. Het land kampt sinds de val van president Hosni Moebarak met een zware economische crisis en een ineenstorting van de munt. Eerdere gesprekken werden drie weken geleden opgeschort, omwille van de onstabiliteit in het land.