Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 36851 tot 36855
Bron: 925.nl
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

Libor: wat hebben de banken ervan geleerd?

De Libor-affaire loopt op zijn einde. Voor de uitgedeelde straffen zouden wij bij 925 het risico ook wel hebben genomen.

Banken lenen constant geld van elkaar en betalen daar rente over. De rente wordt op verschillende manieren berekend, maar de belangrijkste kapstok is het bestaan van de London Interbank Offered Rate (Libor). Banken geven elke dag door wat ze aan rente berekenen en British Banker's Association maakt daar dan een geinig tabelletje van. Niet iedereen bleek dat even netjes te doen. Sterker: het bleek dat banken de boel op grote schaal belazerden. Er rolden hoofden. Maar het "you're a bad boy" dat de verantwoordelijken een eeuwig schaamtegevoel had moeten bezorgen, was hoogstens goed voor een erectie.

Bron: beursig.nl
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

Kleine winsten voor de BEL20 en AEX index

Kleine winsten voor de BEL20 en AEX index dec 04

Gisteravond brachten de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden een nieuw voorstel in om de schulden te reduceren en zo een fiscal cliff te voorkomen. Waar de Democraten onder leiding van president Obama de belastingen willen verhogen met een totaal van 1.600 miljard Dollar willen de Republikeinen dit beperken tot 800 miljard Dollar. Het voorstel werd verworpen maar er wordt aangenomen dat door beide voorstellen nu concretere oplossingen kunnen worden gezocht.

Verder was maandag nog het nieuws dat de ministers van financiën uit de Eurozone bijeen waren om steunaanvragen van twee landen te bespreken. Dit ging om het financieel steunen van Cyprus en de steunaanvraag van Spanje voor de noodlijdende banken. Waar de beurzen rekening hielden met een Spaanse steunaanvraag van rond de 100 miljard Euro werd dit ruim naar beneden bijgesteld tot 40 miljard Euro.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

Twee jaar extra om Grieks tekort op orde te brengen

De Europese ministers van Financiën hebben officieel besloten om Griekenland 2 jaar extra de tijd te geven om het begrotingstekort op orde te brengen. Dat betekent dat het land nu tot 2016 krijgt om het tekort tot onder de 3 procent van het bruto binnenlands product te brengen.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

Opkomende landen vergroten goudreserves

Volgens data van het Internationaal Monetair Fonds heeft Brazilië zijn goudreserves in oktober 2012 met 17,2 ton vergroot naar een totaal van 52,5 ton. Dit is het hoogste niveau sinds januari 2001. Niet alleen Brazilië is bezig met het uitbreiden van zijn goudreserves, ook landen als Kazakhastan (+7,5 ton), Turkije (+17,5 ton) en Rusland (+0,4 ton) verhoogden hun goudvoorraad in totaal met ruim 40 ton.

Duitsland, na de VS de grootste goudbezitter ter wereld, bracht in oktober zijn goudreserves juist terug met 4,2 ton. Dit is de eerste reductie sinds juni. Goud maakt op dit moment nog maar 0,5% uit van de totale reserves van de Brazilianen en 20% van Kazakhstan’s totale reserve. Beide landen lopen nog fors achter op de ruim 70% aan goudreserves die de VS en Duitsland hebben gealloceerd van hun totale bezittingen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

'Te laat voor snelle hervorming belastingsysteem VS'

Het is niet mogelijk om binnen twee weken het Amerikaanse belastingsysteem te hervormen, zoals de Republikeinen eisen.

Dat zei de Amerikaanse president Barack Obama dinsdag in een televisie-interview.

Obama werd gevraagd naar de onderhandelingen tussen de Republikeinen en het Witte Huis over het Amerikaanse begrotingstekort.