Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 36861 tot 36865
Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: donderdag 13 december 2012

Akkoord over Europees toezicht op banken

Om het vertrouwen in de euro terug te winnen, komen alle belangrijke banken in de eurolanden onder toezicht te staan van de Europese Centrale Bank.

Alle grotere banken in de eurozone en zij die Europese steun ontvangen, komen onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank (ECB) te staan. De controle op kleine banken blijft een verantwoordelijkheid van de nationale toezichthouder - zoals De Nederlandsche Bank - maar de ECB kan bij twijfel ook deze taak overnemen.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 13 december 2012

De grote besparingszwendel

Er is geen enkel land in de eurozone dat werkelijk bespaart en alle landen geven nog steeds veel meer uit dan ze ontvangen, schrijft Philipp Bagus op Mises Daily. Bagus is een Duitse econoom die lesgeeft aan de Spaanse universiteit Rey Juan Carlos in Madrid.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 13 december 2012

'De wereld kampt met drie grote problemen'

'De wereld staat voor drie grote problemen die, indien we ze niet oplossen, onze levens, zoniet de levens van onze kinderen en onze kleinkinderen dreigen te verzuren.'

Dat heeft voormalig president Bill Clinton in de Texaanse hoofdstad Austin gezegd tegenover een publiek van zo’n 6.000 informatici. Austin is de thuisbasis van Dell Computers, het ICT-bedrijf van Michael Dell, dat ondertussen zo’n 100.000 mensen in dienst heeft, en dat deze week voor de tweede maal het jaarlijkse Dell World Congres organiseert.

Clinton richtte na zijn tweede ambtstermijn het Clinton Global Initiative op, een liefdadigheidsorganisatie die tot doel heeft ‘s werelds grootste problemen aan te pakken.  Hij somde die drie problemen als volgt op:

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Helft Nederlandse goudreserve ligt in New York

Minister van Financiën Dijsselbloem (PvdA) heeft antwoord gegeven op een aantal vragen van de kamerleden Van Huijm (CDA) en Merkies (SP) met betrekking tot de Nederlandse goudvoorraad. Eén van de vragen die eerder onbeantwoord bleef was waar de Nederlandse goudreserve ligt. We wisten al dat ongeveer 90% van de Nederlandse goudvoorraad in het buitenland lag, maar nu is ook bekendgemaakt hoe die 90% verdeeld is. Het meeste goud blijkt in New York te liggen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Fed kan zorgen op Wall Street niet wegnemen

De beurzen in New York wisten woensdag niet te profiteren van de nieuwe steunmaatregelen van de Federal Reserve. De onzekerheid overdebegrotingscrisis in de Verenigde Staten kreeg uiteindelijk de overhand.

Eerder stonden de koersen nog op winst na de bekendmaking van de Federal Reserve om meer geld in de economie te gaan pompen. Met het nieuwe steunprogramma van de Fed is een bedrag van 45 miljard dollar per maand gemoeid.