Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 36861 tot 36865
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

Merkel: blijf voorzichtig met crisis

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft dinsdag gewaarschuwd voor zelfgenoegzaamheid in de schuldencrisis. Volgens haar is het nog te vroeg om te zeggen dat het ergste van de crisis achter de rug is.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

Grafieken: Inkomens VS dalen terwijl bedrijfswinsten stijgen

John Aziz plaatste op zijn blog Azizonomics twee grafieken van de St. Louis Fed die in één oogopslag laten zien dat de welvaart niet gelijkmatig verdeeld wordt. Terwijl de bedrijfswinsten na belasting tussen 2000 en 2012 verdubbelden ten opzichte van het GDP zakten de gemiddelde salarissen juist verder weg.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

VS dreigt meer dan 300.000 miljonairs te verliezen indien…

In de debatten rond de ‘fiscal cliff’ staat de verhoging van de belasting voor de rijken in de VS centraal. Die rijken dreigen hoe dan ook de klos te worden, want zelfs in het geval dat er een oplossing wordt gevonden voor het probleem wordt het moeilijker om miljonair te worden. Het worst-case scenario is echter dat van een non-oplossing.

Volgens een nieuwe studie van WealthInsight kan het aantal miljonairs volgend jaar met 315.000 afnemen indien de ‘fiscal cliff’ niet kan worden gerond. Wanneer op 1 januari de hakbijl van besparingen en belastingverhogingen ongenadig valt, zouden het gezamenlijke fortuin van alle Amerikaanse miljonairs met 240 miljard dollar afnemen!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

Het einde van het Fed model

Het Fed model is niet iets dat werd uitgevonden door de Federal Reserve. Het is een naam die werd gegeven aan een ontdekking van 3 economisten. Zij hadden een verband gevonden tussen de rentevoet van de Treasury bonds en de waardering van aandelen. Lagere rentevoeten leiden tot hogere gerechtvaardigde koers/winstverhoudingen. Denk maar aan de immense hoge koers/winstverhoudingen tijdens de dotcom-bubbel.

De waarde van een aandeel kan men berekenen door zijn toekomstige winsten te verdisconteren. Hoe lager de verdisconteringvoet (referentie werd dus de Treasury bond rente), des te hoger de huidige waardering van het aandeel of de index.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

Infographic: De evolutie van de Amerikaanse en Britse centrale banken

Op Zero Hedge verscheen een infographic van Addogram over de geschiedenis van de Amerikaanse en Britse centrale bank. Deze twee centrale banken domineerden een lange tijd het financiële landschap, want het Britse pond en de Amerikaanse dollar waren de afgelopen 350 jaar de twee meest prominente wereld reserve valuta.