Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 36876 tot 36880
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 19 december 2012

Euro op hoogste peil sinds mei

De euro is vanochtend naar het hoogste peil tegenover de dollar gestegen in meer dan zeven maanden. De Europese eenheidsmunt was 1,3255 dollar waard.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: woensdag 19 december 2012

Ierland is er nog lang niet bovenop

Ierland líjkt misschien aan de beterende hand, stiekem ziet de toekomst van de Ieren er een stuk minder rooskleurig uit | René de Monchy Sociaal geograaf Chris van Egeraat over het 'ontzettend ambitieuze' banenplan van de Ieren: "Waar die vandaan zouden moeten komen, is de vraag."

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 19 december 2012

Japan wil 118 miljard investeren in economie

,,We moeten snel met een aanvullend budget komen'', aldus vice-voorzitter Masahiko Komura van de LDP. ,,Vanuit een macro-economisch standpunt hebben we waarschijnlijk 10.000 miljard yen nodig.'' In zijn verkiezingscampagne beloofde Abe, die afgelopen weekeinde met een grote meerderheid de parlementsverkiezingen won, een flinke verhoging van de investeringen in infrastructuur. Ook oefende hij druk uit op de Japanse centrale bank om met een grootschalig steunpakket te komen. Het bestuur van de centrale bank vergadert woensdag en donderdag over het monetaire beleid.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 19 december 2012

AEX begint met winst

De beurs in Amsterdam is met winst begonnen. Ook de andere Europese beurzen begonnen hoger in navolging van de positieve stemming in Azië en New York.

De hoop dat de Amerikaanse politici voor het einde van het jaar een akkoord zullen bereiken over de begroting en de zogeheten ‘fiscal cliff’ zal worden afgewend blijft de handel ondersteunen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 19 december 2012

CPB somberder: krimp in 2013 van 0,5%

De Nederlandse economie zal in 2013 met 0,5% krimpen. In september werd nog gerekend op een groei met 0,75%.