Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 36886 tot 36890
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

Premier: geen Griekse deal voor Portugal

Portugal heeft geen omvangrijk schuldenreductiepakket nodig zoals Griekenland kreeg opgelegd. Dat heeft de Portugese premier Pedro Passos Coelho dinsdag gezegd.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

Is de crisis over?

Door de tijdelijke redding van Griekenland van het onmiddellijke faillissement lijkt de eurocrisis even zijn acute karakter te hebben verloren. Maar onderhuids ettert de schuldenproblematiek gewoon door en wel overal.

Het slechte nieuws over Europa blijft maar komen en dat is slecht nieuws. De ene dag is het Spanje dat moet melden dat er op alle fronten tegenvallers zijn, de andere dag is het roversnest Cyprus aan de beurt om een greep in de Europese kas te willen doen. Om van Griekenland maar niet te spreken. Daar is geen enkel probleem opgelost en dat komt omdat het beleid van schuld op schuld stapelen van Europa met behulp van ongedekte cheques niet werkt. Maar het is wel officieel beleid.

Bron: optieblog.nl
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

Analyse goud: zijwaarts plaatje

De goudprijs is in de afgelopen week iets verzwakt, dat is op zich niet heel erg, maar het slaat wel een kleine deuk in het positieve korte termijn plaatje. Waar we eerst vrij positief waren op het edelmetaal, wordt nu een wat voorzichtige visie ingenomen.

In voorgaande analyses valt te zien dat we positief waren nadat de goudprijs het 200daagsgemiddelde positief als steun had getest. In de onderstaande grafiek valt dit te zien door de ingetekende rode cirkel, op het 162.00 dollar niveau in November.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

Extra Europees overleg over bankentoezicht

Er komt een extra vergadering over het Europees bankentoezicht. De ministers van Financiƫn van de 27 EU-landen zullen woensdag 12 december opnieuw bijeenkomen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

China stelt economisch beleid in 2013 scherp

China gaat in 2013 verder met het scherpstellen van zijn economische beleid om stabiele groei te waarborgen. Dat zei de kersverse leider van de Communistische Partij, Xi Jinping, dinsdag tijdens een vergadering van het Politbureau.