Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 36891 tot 36895
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Fed kondigt nieuw opkoopprogramma aan

Het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, gaat een nieuw economisch steunprogramma opzetten, waarbij maandelijks voor 45 miljard dollar (ruim 34 miljard euro) aan obligaties wordt opgekocht. Dat maakte de Fed woensdag bekend na de tweedaagse vergadering van het beleidsbepalende bestuur.

Dit nieuwe programma gaat lopen naast de bestaande steunoperatie waarbij de Fed maandelijks voor 40 miljard dollar aan hypotheekleningen opkoopt. De nieuwste steunplannen van de Fed vervangen de zogenoemde 'Operation Twist', die eind dit jaar afloopt. Met al die maatregelen wil de Fed de rentes drukken en zo de economie stimuleren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

3 negatieve indicatoren voor Amerika

Er zijn veel indicatoren om rekening mee te houden om te bepalen welke richting een economie uit zal gaan. Er zijn in Amerika positieve elementen zoals de dalende brandstofprijzen, de aantrekkende jobmarkt en de historisch hoge bedrijfswinsten.

Daar tegenover staan onderstaande negatieve elementen:

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Beurzen wachten op Fed

Naar verwachting gaat de Fed een nieuw programma voor de aankoop van obligaties aankondigen.

De AEX-index in Amsterdam won 0,1 procent tot 344,35 punten. De MidKap-index van middelgrote fondsen klom 0,2 procent tot 530,62 punten. De graadmeters in Frankfurt en Londen stegen tot 0,4 procent. De beurs in Parijs eindigde vrijwel onveranderd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Fed kondigt nieuwe verruimingsmaatregelen aan

De Federal Reserve houdt de rente op 0% en gaat agressief obligaties opkopen, 45 miljard dollar per maand, met als doel de werkloosheid onder de 6,5% te krijgen.

De Federal Reserve laat de bandbreedte van zijn belangrijkste rentestand ongewijzigd op 0 tot 0,25%.Dat maakte het Federal Open Markets Committee (FOMC) van de Amerikaanse centrale bank woensdagavond bekend.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Het grootste gevaar zit bij obligaties

De obligatiemarkten maken niet alleen furore bij de overheidsobligaties, ook de bedrijfsobligaties zijn erg in trek tegenwoordig. De uitgiftes van obligaties overtreffen dit jaar de kaap van $ 1 biljoen. Dit heeft de rentevoeten sterk naar beneden gedreven waardoor de waarde van de obligaties sterk in prijs is gestegen. Analisten waarschuwen dat zelfs de kleinste stijging van de rentevoet al nefast kan zijn voor de waarde van obligaties.

Voor het eerst sinds decennia is het dividendrendement van aandelen voordeliger dan de renteopbrengsten van obligaties. Grote money managers zoals BlackRock kijken nu hoe ze hun investeringen in obligaties kunnen converteren naar aandelen of converteerbare obligaties.