Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 3691 tot 3695
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 14 november 2016

Trump mogelijks zegen in plaats van vloek voor China

De verkiezing van Trump is voor China mogelijks een zegen in plaats van een vloek. Dit lijkt vreemd aangezien Trump maatregelen wil nemen tegen de goedkope Chinese import. Toch kan dit goed nieuws betekenen indien de Verenigde Staten terugplooien op het eigen continent.

Terwijl Trump de afgelopen maanden de Chinezen regelmatig beledigde en beschuldigde van oneerlijke concurrentie lijken net deze Chinezen de lachende winnaar te worden van de gehele situatie. China is de afgelopen jaren sterk gegroeid waardoor het de tweede grootste economie ter wereld is geworden. Daarbovenop heeft China nog een groot groeipotentieel om geheel Azië te domineren waarbij het einde nog lang niet in zicht is.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 14 november 2016

De 7 kenmerken van tienermiljonairs

De Generatie Y produceert haar eerste miljonairs. Voor zijn boek 50 Interviews: Young Entrepreneurs, What It Takes To Make More Than Your Parents interviewde auteur Nick Tart 25 tieners die meer dan 1.000.000 dollar verdienden sinds ze hun zakenactiviteiten opstartten.  Tart ontdekte een aantal gelijkenissen tussen deze jongeren. Deze 7 kenmerken onderscheiden hen van hun klasgenoten:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 14 november 2016

Iraanse relaties met USA dreigen te verzuren, desondanks is Iran winnaar

Iran lijkt één van de landen te worden die niet bepaald goede relaties met de Verenigde Staten zal ondervinden de komende jaren. De vraag is echter als dit nog veel uitmaakt na het opheffen van de sancties enkele jaren geleden. Het land groeit volop en ziet zijn macht snel aangroeien, dit ten koste van buurlanden zoals Saoedi-Arabië.

Iran werd sinds 1979 als paria aanzien binnen de internationale gemeenschap na de Iraanse revolutie waarbij het land terug plooide op een streng Islamitisch bestuur. Na het opheffen van de sancties enige tijd geleden verkreeg Iran opnieuw normale relaties (of toch grotendeels).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 14 november 2016

Olieprijzen opnieuw in dalende lijn, stocks lopen over

Terwijl de winter vlak voor de deur staat in het noordelijk halfrond en op diverse plaatsen reeds gestart is, lijkt het erop dat de olieprijzen nog enige tijd laag zullen blijven. Dit aan de hand van gegevens omtrent het boeken van tankers om het tekort aan opslag te omzeilen aan land.

Er werden de komende tijd voor maar liefst 9 miljoen vaten ruwe olie aan tankers ingeboekt in Noord-West Europa om het tekort aan opslagcapaciteit op te vangen. Dit kan volgende maand zelfs nog verder oplopen waarbij er absoluut geen sprake lijkt te zijn van een strenge winter of stijgende olieprijzen op dit moment.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 14 november 2016

It’s the economy, stupid !

De verkiezing van Trump heeft diverse consequenties op politiek en economisch niveau. Waar tijdens de verkiezingscampagne zeer veel zaken beloofd werden is het echter de vraag als deze allemaal wel zullen uitgevoerd worden. Op het gebied van de energiepolitiek dreigen echter wel belangrijke beslissingen doorgevoerd te worden, of worden deze teniet gedaan door de economische parameters?

It’s the economy, stupid !  Deze bekende uitspraak dateert al van de tijd van Bill Clinton maar is nog steeds brandend actueel in de huidige context. Deze zin vat in slechts enkele woorden de gehele economische en politieke situatie samen na de verkiezing van presidentskandidaat Trump.