Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 36911 tot 36915
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 3 december 2012

Wellink: ECB-toezicht is noodoplossing

Het toezicht op de Europese banken kan niet permanent in handen worden gelegd van de Europese Centrale Bank (ECB). Dat stelt de voormalige centralebankpresident Nout Wellink in een interview met de Duitse krant Handelsblatt dat dinsdag wordt gepubliceerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 december 2012

David Morgan ziet een RUSH naar zilver

David Morgan was te gast op het radioprogramma van Ellis Martin om de ontwikkelingen in de zilvermarkt te bespreken.

Morgan verwacht uiteindelijk dat het grote publiek naar zilver zal grijpen, wat een ware stormloop zal veroorzaken naar het witte edelmetaal, met alle gevolgen van dien voor de zilverprijs.

De nieuwe rush naar zilver zal die van de jaren ’70 doen verbleken, aldus David Morgan. Complete waanzin dus…

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 december 2012

Amper 4 aandelen dragen de winstgroei van de S&P 500

Adam Parker van Morgan Stanley produceerde deze verrassende grafiek. De winstgroei van de S&P500 bedrijven wordt voor 88 % gedragen door slechts 10 bedrijven.

De ongelijkheid gaat nog verder als je dieper ingaat op de top 10. Slechts 4 bedrijven (Apple, AIG, Goldman Sachs en Bank of America ) zijn verantwoordelijk voor het overgrote deel van de winstgroei.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 3 december 2012

Recordaantal jongeren werkloos in Zuid-Europa

 De jongeren in de noodlijdende landen in het zuiden van Europa betalen het gelag van de schuldencrisis in Europa. De jongerenwerkloosheid heeft in het zuiden recordproporties aangenomen, zo blijkt uit cijfers van Eurostat, het Europese bureau voor de statistiek.

Zo is volgens de cijfers van Eurostat meer dan de helft van de -25-jarigen werkloos in Griekenland (57 procent) en Spanje (55,9 procent). In Portugal (39,1 procent) en Italië (36,5 procent) is een op de drie jongeren in deze leeftijdscategorie werkloos.

[...]

Bron: beursig.nl
Geplaatst: maandag 3 december 2012

Beurzen geven winsten bijna uit handen

In aanloop naar de opening van de Europese beurzen was een hogere opening verwacht omdat beleggers hoop kregen dat de ‘fiscal cliff’ zal worden vermeden. Er moet wel een slag om de arm worden gehouden omdat zowel de Republikeinen alsmede de Democraten niet snel akkoord zullen geven zonder dat de eigen wensen worden vervuld.

Voorbeurs kwam het bericht dat de Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft aangegeven dat een schuldafwaardering voor Griekenland tot de mogelijkheden behoort. Als Griekenland niet meer extra leningen nodig heeft zal dit tot de mogelijkheden behoren.