Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 36921 tot 36925
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Grafiek: In welke landen groeide de staatsschuld na 2008 het meest?

Op het blog ftense.com verscheen een grafiek die in kaart brengt welke landen de meeste schulden hebben gemaakt sinds 2008. De landen zijn op volgorde gezet van de grootste cumulatieve toename van de staatsschuld in verhouding tot het BBP van het betreffende land. Op deze schaal kan de schuldengroei van landen onderling vergeleken worden. De uitkomst zal u waarschijnlijk niet verbazen...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Tijdperk van besparingen in de VS is nu pas aangebroken

De Amerikanen zullen op een andere manier leren denken over geld en over het besteden van geld. In het verleden werd een credit card dezelfde status als cash geld toegekend, het aangaan van schulden werd als de gewoonste zaak in de wereld beschouwd.

We leven nu echter in het tijdperk van deleveraging. De overheden in de meeste geïndustrialiseerde landen moeten in versneld tempo hun schulden afbouwen, particulieren zullen hetzelfde moeten doen. Dat betekent volgens Comstock Partners dat de VS aan de vooravond van een heel ander tijdperk staan.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

IMF: onzeker of Portugal doelen haalt

Portugal kan door de slechte economische omstandigheden mogelijk niet aan de voorwaarden voor financiële steun voldoen. Dat liet het hoofd van de IMF-missie in Portugal, Abebe Selassie, woensdag weten.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Productiekosten penny en nickel nog steeds veel hoger dan nominale waarde

De kosten voor het maken en distribueren van een 'penny' en een 'nickel' (de Amerikaanse centen en stuivers) zijn dit jaar een stuk lager uitgevallen dan vorig jaar, voornamelijk door een prijsdaling van de grondstoffen koper, nikkel en zink. Desondanks zijn de kosten die gemaakt worden voor deze muntstukken nog steeds twee keer zo hoog als de nominale waarde. In 2012 moest de US Mint $109,2 miljoen bijleggen op de productie van pennies en nickels.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Italiaanse 1-jaarsrente laagst sinds maart

Italië heeft woensdag 6,5 miljard euro opgehaald met een veiling van 1-jarige staatsleningen en betaalde daarop een rente van 1,46 procent. Dat is het laagste niveau sinds maart.