Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 36931 tot 36935
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 december 2012

Argentinië staat opnieuw met de rug tegen de muur

Argentinië doet zijn uiterste best om aan een nieuwe default te vermijden. De huidige situatie geeft een déjà-vugevoel aan de Argentijnen, want al in 2002 slaagde het land er niet in om de schulden terug te betalen. Daar werd toen een hoge prijs voor betaald en dat zou ditmaal weer het geval kunnen zijn.

Volgens Guillermo Nielsen, een voormalige minister die in 2005 een bond swap hielp organiseren, moet een default op de obligaties die sindsdien werden uitgegeven kost wat kost worden vermeden. Nielsen kent als geen ander de kostprijs die zijn land in 2002 moest betalen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 3 december 2012

Beurs start week met flinterdunne winst

De Europese beurzen zetten de week rustig in. In Brussel tufte de Bel20 0,14 procent hoger tot 2.440,37 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 3 december 2012

Europese autoverkopen zitten diep in het slop

Autofabrikanten hebben zwaar te lijden onder de economische crisis in Europa. Afgelopen maand zijn de autoverkopen in diverse Europese landen opnieuw sterk gedaald, zo bleek maandag uit een reeks nieuwe cijfers.

In Italië en Spanje werden in november ruim 20 procent minder auto's verkocht dan een jaar eerder. In Frankrijk lag het aantal nieuwe auto's dat op kenteken werd gezet ruim 19 procent lager dan in november 2011. Belgische autodealers zagen de verkopen met ruim 11 procent dalen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 3 december 2012

20.800 werkzoekenden meer dan vorig jaar in Vlaanderen

Vlaanderen telde eind november 207.221 werkzoekenden. Dat zijn er 20.797 of 11,2 procent meer dan een jaar eerder, zo blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters. De jeugdwerkloosheid noteert maar liefst 19,8 procent hoger, en de toename van de werkloosheid in Vlaanderen blijft versnellen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 december 2012

Opletten met de HY-indicator!

Nu dat Amerikaanse obligaties nog amper rente opbrengen, zijn investeerders op zoek gegaan naar andere segmenten waar er nog wel rente te vinden is. Daarbij komen ze automatisch uit bij High Yield obligaties. Dit zijn obligaties met een hogere rente, maar dus ook met een hoger risico.

Net als bij aandelen, een ander segment met een hoger risico, hebben de HY obligaties er een mooie rit opzitten de laatste maanden. Maar ook de HY obligaties botsen op een weerstand. Op onderstaande grafiek is te zien dat ze momenteel een derde top maken. Opvallend is echter dat elke top gepaard gaat met lagere volumes. Er zijn dus minder kopers die de stijging steunen.