Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 36946 tot 36950
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 december 2012

Zweedse centrale bank verlaagt rente

,,De zwakke ontwikkelingen in de eurozone hebben een duidelijk effect op de Zweedse economie. De internationale handel is al een tijdje zwak'', verklaarde de Riksbank.

Bron: bizzdaily.nl
Geplaatst: dinsdag 18 december 2012

Carlos Slim verliest 2 miljard in 1 dag | bizzdaily.nl

Carlos Slim, de rijkste man op aarde, heeft het afgelopen etmaal bijna 2 miljard verloren op zijn aandelen KPN en Telkom Austria. Slim heeft doormiddel van grootschalige aandelen handel, geprobeerd voet aan Europese wal te zetten, maar kreeg deze week het flink te verduren. De aandelen van KPN waren in 15 jaar niet zo veel gedaald in 1 dag.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 december 2012

'China mikt op groei van 7,5% in 2013'

De Chinese regering mikt komend jaar opnieuw op een economische groei van 7,5 procent.

Het groeidoel zou de uitkomst zijn van een bijeenkomst van de belangrijkste economische beleidsmakers van de op een na grootste economie ter wereld. Daar zou ook zijn besloten dat de inflatie komend jaar moet uitkomen op 3,5 procent. Dat is het laagste niveau sinds 2010.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 december 2012

Japan start ook onderzoek naar rentefraude

In Japan is een onderzoek begonnen naar 'Liborgate'.

Britse toezichthouders zouden de praktijken van RBS in Japan vorige maand al onder de loep hebben genomen. Het vermoeden bestaat dat ook handelaren in Tokio verboden afspraken hebben gemaakt over de hoogte van internationaal gebruikte rentestanden. De onderzoeken hangen samen met het Liborschandaal in Europa en de Verenigde Staten. Daarbij liggen diverse grote banken onder vuur vanwege gesjoemel met de rentes.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 december 2012

‘AEX opent hoger’

De beurs opent naar verwachting met winst. De hoop op een begrotingsdeal in de VS zorgt ook in Europa voor optimisme.

,,De AEX opent 1 tot 2 punten hoger door optimistische berichten over de vooruitgang in de Amerikaanse begrotingsonderhandelingen. Er moet nog veel worden geregeld voor het einde van het jaar, maar de impasse is in ieder geval doorbroken en de Democraten en Republikeinen lijken elkaar steeds meer te naderen'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.