Nieuws / Artikelen met het woord

58205 artikelen gevonden. Artikel 36961 tot 36965
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

Beurzen lager door zorgen VS

De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag na een kalme handelsdag met verliezen gesloten. Beleggers waren sceptisch over een goede afloop van de onderhandelingen over de 'fiscal cliff'. Vrijdag vinden nieuwe onderhandelingen plaats in Washington om toch nog voor het einde van het jaar tot een oplossing te komen voor de begrotingscrisis in de Verenigde Staten.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

Ons huidige financiële systeem is een piramidespel.

Het was letterlijk aan de vooravond van kerstmis dat minister-president Rutte de natie opriep om te gaan consumeren en wel met volle kracht. Hij zei nog net niet dat het geld moest rollen, maar bedoelde dat wel. Lees verder voor de column van René Tissen.

Ons huidige financiële systeem draagt alle kenmerken van een op schuld gebaseerd piramidespel en in zo’n systeem is het inderdaad van vitaal belang dat er steeds meer geld in omloop is.

Dat is dus het geval in het huidige systeem. Daarvan is het belangrijkste principe dat geld tot doel heeft om groei te realiseren. De bedoeling van geld is dat het ofwel direct wordt omgezet in eigen vermogen, bijvoorbeeld door maandelijks inkomen in ruil voor arbeid te verkrijgen, ofwel op termijn tot eigen vermogen leidt, onder andere via investeringen. Heel veel stimuleringsgeld bereikt momenteel niet het stadium van groeidiamanten, maar sneuvelt al eerder omdat het verkeerd gebruikt wordt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

De Unie: ontslaggolf gaat nog wel even door

De ontslaggolf die nu over Nederland golft, zou de komende tijd nog wel eens door kunnen gaan. Dat denkt voorzitter Reinier Castelein van vakbond De Unie. ,,Ik houd mijn hart vast voor 2014, als het ontslagrecht zodanig is versoepeld dat de mensen die nu nog te duur zijn om te ontslaan, wel kunnen worden weggestuurd.''

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

Huizenverkopen VS naar hoogste niveau in 2 jaar

De index voor het aantal aanstaande huizenverkopen in de Verenigde Staten is in november gestegen naar het hoogste niveau sinds april 2010, blijkt vrijdag uit cijfers van de National Association of Realtors (NAR).

De index steeg vorige maand met 1,7% ten opzichte van oktober tot een niveau van 106,4. Vooraf door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde economen hadden verwacht dat de index zou stijgen met 1,2%. In oktober steeg de index met 5,2% en kwam toen voor het eerst sinds juli weer boven de 100 uit.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

Verlies op Wall Street door politieke zorgen

De beurzen op Wall Street zijn vrijdag met verlies geopend. Beleggers lijken de hoop te verliezen dat Amerikaanse politici er nog voor de jaarwisseling in slagen een akkoord te sluiten waarmee de fiscal cliff kan worden voorkomen.