Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 36961 tot 36965
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 11 december 2012

Griekenland haalt 4,4 miljard euro op

De Griekse overheid heeft dinsdag bijna 4,4 miljard euro opgehaald met de veiling van kortlopende staatsleningen.

De opbrengst zal worden gebruikt om leningen af te betalen die later deze maand aflopen.

Bron: iex.nl
Geplaatst: dinsdag 11 december 2012

Zilver: Hogere versnelling

Zilver is al jaren mijn favoriet en dat is niet veranderd, ondanks alle forse prijsbewegingen in de voorbije jaren. Voor alle duidelijkheid: het witte edelmetaal is geen belegging voor hartpatiënten.

De prijs vertrok in 2003 van 4 dollar per ounce tot 20 dollar in 2007, waarna de prijs halveerde tot minder dan 10 dollar in de maanden nadien. Vervolgens maakte de zilverprijs een ommezwaai en koerste richting 50 dollar per ounce in 2010!

Maar ook ditmaal werden beleggers in zilver niet gespaard van de misselijkmakende volatiliteit. De prijs donderde naar beneden van 50 tot 26 dollar per ounce in enkele weken. Inmiddels herstelde de zilverprijs weer en handelen we vandaag rond 33 dollar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 december 2012

Eric Sprott op de koffie bij Lauren Lyster: “Zilver wordt dé belegging!”

Eric Sprott was te gast bij Lauren Lyster van om de ontwikkelingen op de goud- en zilvermarkt te bespreken. Sprott ziet in de toekomst grote problemen van krapte in beide markten, waarbij hij vooral benadrukt dat de kleine omvang van de zilvermarkt voor een explosieve situatie kan gaan zorgen.

Voor Sprott staat het ontegensprekelijk vast dat zilver dé belegging van het decennium wordt. De aanstaande stijging van de zilverprijs zal iedereen verbazen…

Bron: knack.be
Geplaatst: dinsdag 11 december 2012

'Vastgoedprijzen zakken wellicht met 20 procent'

Wie eigenaar is van een woning, moet er niet op rekenen dat de prijs van zijn huis of appartement de volgende jaren nog gaat stijgen zoals dat de afgelopen drie decennia het geval was. Waarschijnlijker is dat de prijzen van de woningen de volgende jaren dalen met 10 tot 20 procent. Dat zegt Danny Reweghs, directeur strategie Inside Beleggen in een reactie op de waarschuwing van de Nationale Bank dat ook in België het risico op een vastgoedcrisis bestaat.

Ook in België is er een risico op een vastgoedcrisis, zegt Luc Coene, gouverneur van de Nationale Bank. Moeten eigenaars van een woning vrezen voor een forse waardevermindering van hun eigendom? Drie vragen aan Danny Reweghs, directeur Moneytalk.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: dinsdag 11 december 2012

CEO’s: Grondstofprijzen ‘extreem zorgwekkend’

Meer dan de helft van de CEO’s ziet energie- en grondstofkosten als het grootste dreigement voor economische groei. De kwestie staat daarmee voor het eerst bovenaan de zorgenlijst.

Dat blijkt uit een jaarlijks rapport van adviesbureau PwC onder bijna 800 CEO’s uit Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië, het Midden-Oosten en Afrika. Inmiddels ziet 53 procent van de CEO’s de kosten voor energie en grondstoffen als de grootste bedreiging voor hun bedrijfsvoering – een stijging met 7 procent ten opzichte van vorig jaar. Van de West-Europese CEO’s noemt bijna een kwart de situatie zelfs extreem zorgwekkend.