Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 36961 tot 36965
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 1 december 2012

ECB-bestuurder wil hechtere Europese unie

ECB-bestuurder Benoit Coeuré heeft in Parijs de EU opgeroep om een hechtere politieke unie te vormen.

"De notie dat de euro een valuta zonder staat is, is in mijn opinie onjuist", zei hij volgens persbureau Reuters.

"De euro is een valuta binnen een staat - maar de overheidstakken van die staat zijn nog niet duidelijk gedefinieerd." Coeuré verdedigde het programma waarmee de ECB staatsobligaties opkoopt om de leenkosten van crisislanden te drukken.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zaterdag 1 december 2012

'Meer banen weg bij Delta Lloyd'

Dat zegt bestuursvoorzitter Niek Hoek zaterdag in het NRC Handelsblad. De afgelopen jaren kromp het personeelsbestand al met een kwart tot ongeveer 5400 werknemers. De komende jaren zet die krimp door met 4 to 5 procent per jaar, aldus Hoek.

Volgens de bestuursvoorzitter moet Delta Lloyd efficiënter gaan werken. “En dat is nodig, want we willen de grootste worden”, aldus Hoek in de krant. De economische crisis ligt volgens Hoek niet aan de basis van de komende ontslagronde.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: zaterdag 1 december 2012

Griekse bezuinigingen op zorg veroorzaken hiv-crisis

De 40-jarige Vicky injecteert zich in het centrum van Athene met een cocktail van diverse drugs.

De tweede crisis in Griekenland doemt op: het aantal drugsverslaafden met hiv stijgt enorm. Het aantal hiv-besmettingen lag van 2007 tot 2010 stabiel tussen de 10 tot 15 verslaafden per jaar. Maar in 2011 waren dat er 256, en in de eerste zes maanden van dit jaar zelfs al 314.

Bron: stampmedia.be
Geplaatst: zaterdag 1 december 2012

Naar een nieuw geldsysteem

“Zo lang het huidige geldstelsel niet fundamenteel hervormd wordt, zal het financieel-economisch niet stabiel worden.” Dat zegt geldspecialist Bernard Lietaer in Money and Sustainability, een rapport van de Club van Rome over de toekomst van ons monetair systeem.

Woensdag 28 november stelden Oikos, Kauri en Fairfin in de Gentse Vooruit de Nederlandse vertaling van het rapport, Geld en duurzaamheid. Van een falend geldsysteem naar een monetair ecosysteem, voor. Auteur Bernard Lietaer is geen groentje op het gebied van geldsystemen. Hij bekleedde een hoge functie bij de Nationale Bank van België, werkte aan gerenommeerde universiteiten in binnen- en buitenland en richtte tussendoor zijn eigen trader bedrijf op waardoor hij in 1990 door Business Week uitgeroepen werd tot ‘s werelds beste valutahandelaar.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 1 december 2012

Groei Chinese industrie zet door

De activiteit van de Chinese industrie is in november voor de tweede maand op rij gegroeid. Dat bleek zaterdag uit officiële cijfers.

De inkoopmanagersindex voor de Chinese industrie steeg in november naar 50,6, het hoogste punt sinds april. Destijds stond de index op 53,3.